ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Divorce: Απλή ασυμφωνία χαρακτήρων

Του χωρισμού τους η ετυμηγορία βγαίνει σε λίγες ώρες.

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ γύρισε πέρυσι στην τηλεόραση 12 χρόνια μετά το τέλος του «Sex and The City» με μία ακόμη γλυκόπικρη σειρά για τις σχέσεις, το «Divorce». Σήμερα (το ξημέρωμα για εμάς) η σειρά επανέρχεται με δεύτερη σεζόν.

Πριν προβληθεί το πρώτο επεισόδιο και στα πλαίσια προώθησης της σειράς, η Πάρκερ έδωσε πολλές συνεντεύξεις που αναπόφευκτα κατέληγαν στο πόσο θα μοιάζει το «Divorce» με το «Sex and The City». Εκείνη ορκιζόταν, χωρίς να πείθει κανέναν, ότι δεν θα μοιάζει.

Πράγματι όμως, έμοιαζε με μία εκδοχή του «Sex and The City». Μια εκδοχή βέβαια στην οποία η Κάρι παντρευόταν τον πιο-συνηθισμένο-τύπο-Έινταν και όχι τον Mr Big. Παρ’ όλα αυτά η σειρά κέρδισε σε μεγάλο βαθμό την εύνοια των τηλεθεατών σε μεγαλύτερο την εύνοια του τηλεοπτικού δικτύου, αλλά και μία υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες.

Το «Divorce» μπαίνει στο θέμα από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Η Φράνσις (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) δεν είναι ευτυχισμένη στον γάμο της με τον Ρόμπερτ (Τόμας Χέιντεν Τσερτς) με τον οποίο έχουν δύο ανήλικα παιδιά. Ένας έντονος καυγάς του φιλικού τους ζευγαριού, Νταϊάν και Νικ, η εξωσυζυγική σχέση της Φράνσις και πολύ περισσότερο η τραγική για κάθε σχέση συνειδητοποίηση ότι ο ένας δεν αντέχει τον άλλον, τους οδηγούν στο διαζύγιο.

Από εκεί και πέρα οι πισώπλατες μαχαιριές δίνουν και παίρνουν μεταξύ του άλλοτε φαινομενικά ευτυχισμένου ζευγαριού των προαστίων, ενώ μπαίνουν στη μέση τα λεφτά και τα παιδιά τους, για να ενισχύσουν τις διαφωνίες τους. Από τον σύμβουλο γάμου καταλήγουν στους δικηγόρους και από τους δικηγόρους καταλήγουν στους επαγγελματίες των διαζυγίων και ο ένας φέρνει τον άλλον σε κάθε επεισόδιο και σε ένα μεγαλύτερο αδιέξοδο από αυτό που βρισκόταν προηγουμένως.

Το τέλος της πρώτης σεζόν βρίσκει την Φράνσις να ανοίγει την γκαλερί που πάντα ονειρευόταν και το ζευγάρι να κάνει μια ανακωχή στα εγκαίνια. Ο πόλεμος όμως δεν έχει τελειώσει. Ο Ρόμπερτ νιώθοντας ότι η Φράνσις τα θέλει (και τα έχει) όλα δικά της, σαμποτάρει ένα ταξίδι της με τα παιδιά και εκείνη τον απειλεί ότι δεν θα το αφήσει αυτό να περάσει έτσι.

Ο δεύτερος κύκλος

Η πρώτη σεζόν τελείωσε με εκρηκτικό τρόπο και έτσι θα περίμενε κανείς να συνεχιστεί και η δεύτερη. Τα γεγονότα της καινούριας σεζόν όμως, λαμβάνουν χώρα λίγο πιο μπροστά στο χρόνο. Το διαζύγιο της Φράνσις και του Ρόμπερτ είναι πια επίσημο και οι δυο τους προσπαθούν να διαχειριστούν τους νέους όρους της σχέσης τους πιο ψύχραιμα.

Όπως έχουμε δει στο τρέιλερ, ο Ρόμπερτ ξυρίζει επιτέλους το μουστάκι του, κάτι που η Φράνσις του ζητούσε συνεχώς όσο ήταν παντρεμένοι, για να πάρει ένα χλιαρό κομπλιμέντο από εκείνη. Το μουστάκι θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η απόλυτη αλληγορία της μέχρι πρότινος σχέσης τους. Ό,τι και να κάνει ο Ρόμπερτ δεν θα είναι αρκετό για ανέβει στα μάτια της, ενώ ο ίδιος αντίστοιχα θα κάνει τα πάντα για να την εκνευρίζει θέλοντας ή μη. Σε μια δυσκολία όμως του Ρόμπερτ που θα δούμε σε αυτόν τον κύκλο, η Φράνσις θα είναι εκεί για να του συμπαρασταθεί.

 

Ξέρουμε επίσης ότι ο Ρόμπερτ θα έχει ένα καινούριο φλερτ και ότι θα ενισχυθεί ο ρόλος των δεύτερων χαρακτήρων, όπως αυτός της Νταϊάν, της ευέξαπτης φίλης της Φράνσις.

Το πολύ ωραίο της σειράς είναι ότι μπορεί να ταυτιστεί ο οποιοσδήποτε με τους ήρωες παντρεμένος ή μη, γιατί οι αντιδράσεις των ηρώων είναι οι αντιδράσεις που έχει ο μέσος άνθρωπος σε ένα χωρισμό.

One minute you ‘re married and the next minute it’s like “bye, bye see ya, nice knowing you”

Επειδή όμως υπάρχουν παιδιά και κοινά περιουσιακά στοιχεία, το πρώην ζευγάρι είναι αναγκασμένο να βρει έναν τρόπο να συνυπάρχει και μετά από αυτόν. Αυτός ο τρόπος είναι που θα εξερευνηθεί στη δεύτερη σεζόν, η οποία στοχεύει να δείξει πώς το διαζύγιο μπορεί να κάνει τους δύο ανθρώπους να έρθουν εν τέλει πιο κοντά και να θυμηθούν ότι κάποτε υπήρξαν φίλοι.

Το «Divorce» είναι μια παρηγοριά για όσους στεναχωρήθηκαν από τα τελευταία νέα που θέλουν το «Sex and The City 3» να μην γυρίζεται τελικά. Ο λόγος είναι ότι η Κιμ Κατράλ, η ηθοποιός που υποδύεται τη Σαμάνθα, θεωρεί ότι αυτός ο ρόλος αυτός έχει κάνει τον κύκλο του και έχει κλείσει, για αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να τον ξαναπαίξει, διαψεύδοντας τις φήμες που την ήθελαν να έχει παράλογες οικονομικές απαιτήσεις. Δήλωσε επίσης ότι δεν ήταν ποτέ φίλη με τα κορίτσια του «Sex and The City» και ότι οι σχέσεις τους ήταν καθαρά επαγγελματικές. Από τότε ακούστηκαν διάφορα, από το ότι η Σαμάνθα θα πεθάνει, μέχρι το ότι θα αντικατασταθεί, αλλά μέχρι νεωτέρας το «Sex and The City 3» αποτελεί παρελθόν. Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ έκανε γνωστή τη δυσαρέσκειά της για όλα αυτά, λέγοντας σε συνέντευξή της ότι το σενάριο ήταν έτοιμο και υπέροχο και ότι είναι άδικο κυρίως προς το κοινό που δεν μπορούν να πουν αυτή την ιστορία, που υποτίθεται θα ολοκλήρωνε τους χαρακτήρες.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι άδικο για το κοινό ήταν περισσότερο το πώς οι ταινίες κούρασαν και χάλασαν το συναίσθημα που είχε αφήσει η σειρά, όντας πολύ υποδεέστερές της, και θα έπρεπε έτσι και αλλιώς να μην ξαναϋπάρξουν ποτέ επόμενες.

*Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το ‘Εθνος της Κυριακής.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Όλες οι σειρές που εμπνεύστηκαν από το ‘Sex and The City’
6 λόγοι για να ξεκινήσεις το ‘Divorce’