ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Δεν κλαίω με το νέο τρέιλερ του ‘Star Trek’, ένα κλαδί μπήκε στο μάτι μου

Picard, ζούμε στο διάστημα να σε δούμε.

Το ‘Star Trek: The Next Generation’ είναι το δικό μου Star Trek. Παρότι δεν θα αποκαλούσα τον εαυτό μου Trekkie χωρίς να προκαλέσω τη δίκαιη οργή των πραγματικών σούπερφαν του franchise, μπορώ να ανασύρω περισσότερες και πιο ζωντανές αναμνήσεις από το ‘TNG’ σε σχέση με τις επαναλήψεις του ορίτζιναλ. Σε αυτό οφείλω την αγάπη μου για τον Sir Patrick Stewart και το ενδιαφέρον μου για την ιστορία του Star Trek, τις πρόσφατες ταινίες, το αγαπημένο μου ‘Discovery’ και το άγνωστο που κανείς ως τώρα δεν έχει φτάσει.

Σε αυτό το άγνωστο θα βρεθεί ξανά ο Captain Picard, αυτή τη φορά μεγαλύτερος, σοφότερος και σίγουρα πιο κουρασμένος:

Ο Stewart δεν ήθελε να επαναλάβει το παρελθόν του και γι’ αυτό είχε αρνηθεί πολλές φορές τις προτάσεις του Alex Kurtzman, παραγωγού οτιδήποτε Star Trek από το 2009 και μετά, για κάποια ενδεχόμενη επιστροφή του στον ρόλο. Αυτό έσπρωξε την ομάδα να σκεφτεί κάτι πιο τολμηρό, πιο φρέσκο, πιο απαιτητικό για την επαναφορά του χαρακτήρα και του ηθοποιού. Την τελευταία φορά λοιπόν που τον έφεραν στο δωμάτιο, η πρότασή τους είχε γίνει τόσο δελεαστική που ο Stewart αποδέχτηκε επιτόπου.

Μαζί του επιστρέφουν ο Brent Spiner ως Data, ο Jonathan Frakes ως Captain Riker, η Jeri Ryan ως Borg Seven of Nine και η Marina Sirtis ως Counselor Deanna Troi. Το μεγαλύτερο μέρος του καστ όμως θα είναι το νέο του πλήρωμα. Σ’ αυτό θα αναγνωρίσεις τον Santiago Cabrera, την Alison Pill και τον Harry Treadaway.

Α, ναι. Έχουμε και τον σκύλο του. Να κάτι που δεν ήξερα ότι ήθελα, τον Picard σκυλομπαμπά.

Και το όνομα αυτού Number One, φυσικά.

* Το ‘Star Trek: Picard’ θα διανεμηθεί παγκοσμίως από το Amazon Prime Video.

ΚΙ ΑΛΛΟ STAR TREK:

Θέλει ο Trekkie να κρυφτεί και τα ‘Discovery’ και ‘Orville’ δεν τον αφήνουν