ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στο ‘American Gods’, οι θεοί χύνουν αίμα

Το τρέιλερ του 'American Gods' δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Το ‘American Gods’ θα βρισκόταν ούτως ή άλλως ανάμεσα σε τηλεοπτικές μεταφορές που θα περιμέναμε πολύ να δούμε εάν έμπαιναν στα σκαριά. Όταν όμως μαθαίνεις ότι το πρότζεκτ το πρότεινε/ανέλαβε/ολοκλήρωσε ο Bryan Fuller των ‘Hannibal’ και ‘Pushing Daisies’, δε μπορείς παρά να το συμπεριλάβεις στo Τοπ 15 των σειρών που πρέπει να τσεκάρουμε το ‘17.

Το δημοφιλές βιβλίο του Neil Gaiman συναρπάζει από το 2001 που κυκλοφόρησε, οπότε ήταν θέμα χρόνου να κυκλοφορήσει και από κάποιο άλλο μέσο. Το πιθανότερο είναι πως αν βλέπαμε το ‘American Gods’ στη μεγάλη οθόνη, δε θα μπορούσε να αποδοθεί μέσα σε 2 ώρες, οπότε θα πούμε και ευτυχώς που στο μεταξύ η τηλεόραση απέκτησε, ή καλύτερα ανέπτυξε, τα εργαλεία της με τρόπους που στα early ‘00s δε θα φανταζόμασταν, και τώρα είναι κυψέλη ταλέντου και καταφύγιο για πρότζεκτ δημιουργών που δε θα έβλεπαν το φως της μέρα, ή τουλάχιστον θα το έβλεπαν με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Εδώ η μετα-Hannibal καλλιτεχνική ματιά του Fuller πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, σε “weird shit” έδαφος όπως θα ακούσεις έναν από τους χαρακτήρες να λέει στο τρέιλερ, με τους παλιούς θεούς να ετοιμάζονται για πόλεμο με τους μοντέρνους. Ο Ian McShane, ή αλλιώς Mr. Wednesday, τραβάει στον αλλόκοτο κόσμο του τον σωματοφύλακα Shadow Moon (Ricky Whittle, ‘The 100’) και μετά ακολουθούν απόκοσμες καταστάσεις και, όπως θα δεις, πολύ αίμα.

* Το ‘American Gods’ κάνει πρεμιέρα στις 30 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Neil Gaiman και ο Terry Pratchett μας στέλνουν ‘Καλούς Οιωνούς’
Ο Thor και ο Loki ζωντανεύουν από τον Neil Gaiman