THE WALKING DEAD

The Walking Dead S06E16: Αυτό με το διψασμένο για αίμα ρόπαλο

Όλα όσα μας εξαγρίωσαν στο τελευταίο επεισόδιο της 6ης σεζόν του The Walking Dead με τίτλο 'Last Day on Earth'. Προσοχή μην πατήσεις στα SPOILERS που υπάρχουν παντού αραδιασμένα.

Η αναμονή τελείωσε. Ο Negan, ο πιο κακός από τους κακούς, εμφανίστηκε. Εμφανίστηκε μετά από μια ολόκληρη σεζόν όπου οι παραγωγοί μας ‘γαργαλούσαν’ με την άφιξή του. Εμφανίστηκε μετά από μια ολόκληρη σεζόν όπου τους συγχωρούσαμε ηλίθιες επιλογές περιμένοντας εκείνον και μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές/θανάτους από το κόμικ. Και, ευτυχώς, ήταν τόσο κακός -και ταυτόχρονα αστείος- όσο θα θέλαμε (εύγε Jeffrey Dean Morgan και ναι, έχεις δίκαιο, ο Carl είναι ‘μελλοντικός serial killer’).

Ένας κανονικός Joker της Ζομπο-Αποκάλυψης (ειδική μνεία στον εξαιρετικό μουστακαλή αρχι-μπράβο του, Steven Ogg του Grand Theft Auto V) που το μόνο που θέλει είναι να συνειδητοποιήσει ο αλαζονικός Rick και η παρέα δολοφόνων του ότι εκείνος είναι το αφεντικό, ότι δεν είναι πια ασφαλείς και ότι η μοναδική τους δουλειά είναι να του δίνουν 50% από ότι έχουν.

Ένας Godfather με τόσο χρόνο και δύναμη που τον παίρνει να οργανώσει πέντε διαφορετικά μπλόκα, το καθένα με περισσότερο κόσμο από το προηγούμενο (μεταξύ των οποίων ένα φράγμα από Walkers -ένας από τους οποίους είναι τρυπημένος με τα βέλη του Daryl και μια που φοράει μια από τις κομμένες κοτσίδες της Michonne- και ένα φλεγόμενο φράγμα από κορμούς δέντρων), προκειμένου να τους φέρει στη μέση του δάσους. Και μετά, ως γνήσιος showman, να βγει από το τροχόσπιτο την κατάλληλη στιγμή και να εξηγήσει ότι δεν είναι κουλ που του σκότωσαν τόσους άντρες.

 

Ώρα, λοιπόν, να σου πούμε σε ποιανού κεφάλι προσγειωθηκε επιτέλους το διψασμένο για αίμα ρόπαλο του, ονόματι Lucille και τυλιγμένο με συρματόπλεγμα. Ώρα να σου πούμε ποιος ήταν εκείνος από το βασικό cast (Rick, Carl, Abraham, Rosita, Aaron, Eugene, Maggie, Sasha, Daryl, Glenn, Michonne), όλοι τους γονατισμένοι και παντελώς ηττημένοι στη μέση του δάσους, που το είδε να προσγειώνεται πάνω του. Και εμείς μαζί, αφού ο θάνατος ήταν POV φάση, τον είδαμε μέσα από τα μάτια του/της.

(Ναι, ο Daryl ζει. Είναι τραυματισμένος άλλα ζει. Η Maggie είναι που δεν είναι καθόλου καλά. Για αυτό και έχουν φεύγουν όλοι από την Alexandria -Rick, Abraham, Sasha, Aaaron, Eugene, Carl- για να την πάνε να την δει ο γυναικολόγος στο Hilltop).

Για την ακρίβεια η ώρα θα έρθει σε περίπου έξι μήνες από τώρα, όταν ξεκινήσει η 7η σεζόν, αφού οι παραγωγοί επέλεξαν να τελειώσουν την 6η με ένα εντελώς αχρείαστο, εκβιαστικό, παράλογο, εξοργιστικό cliffhanger. Ξεφτίζοντας τη δύναμη της συγκεκριμένης σκηνής και εξαγριώνοντας τόσο τους φαν ώστε μετά βγήκαν ουσιαστικά τρέχοντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Αν και δεν νομίζω ότι θα μας πάρει τόσο καιρό. Λογικά θα το πάρουμε χαμπάρι βλέποντας ποιο από τα μέλη του cast, μέσα σε αυτό το διάστημα, θα κλείσει να εμφανίζεται σε καινούργια σειρά. Ή όταν αρχίσουν και κυκλοφορούν φωτό από τα γυρίσματα και δούμε ποιος δεν είναι εκεί.

Επίσης το ξέρω, αν κρίνω από τον εαυτό μου, ότι πλέον είτε δεν σε νοιάζει (ρε παραγωγοί, τα ratings που κάνετε είναι θρυλικά. Γιατί μας ‘εκβιάζετε’ έτσι να επιστρέψουμε για την 7η; Δηλαδή τι θα κάνετε όταν αρχίσουν να πέφτουν;). Eίτε είσαι σίγουρος ότι θα επιλεγεί αυτός που μας νοιάζει λιγότερο. Δηλαδή ο Aaron (αν και δύσκολο να ξεπαστρέψουν και άλλον gay χαρακτήρα), η Rosita ή ο Eugene (που και ήταν γενναίος εδώ και προθυμοποιήθηκε να οδηγήσει το τροχόσπιτο προκειμένου -μάταια- να ξεγελάσει τους Saviors και έδωσε τη συνταγή του πως να φτιάχνεις σφαίρες στον Rick).

Όπως και να’ χει, όπως και να το δεις, η επιλογή του cliffhanger ήταν εντελώς άκυρη. Κάνει ότι προηγήθηκε, όλα αυτά τα ‘χριστιανικά’ με τον Ιησού, τον σταυρό που κουβαλάει η Carol και τα λοιπά, να μοιάζουν χωρίς νόημα. Μας κάνει να βλέπουμε ολόκληρη τη σεζόν με άλλο μάτι. Ήταν απλά μια χρονιά όπου ο Rick έκανε την μια λάθος επιλογή μετά την άλλη και στο τέλος βρέθηκε να τρέμει -κυριολεκτικά- σαν το ψάρι (επίσης, παραδόξως, δεν προσφέρθηκε, ούτε εκείνος ούτε κανένας άλλος, να πεθάνει για να γλιτώσουν οι υπόλοιποι).

Η ουσία είναι ότι μας υποσχέθηκαν Negan και μας έδωσαν τον μισό. Και ούτε καν. Που είναι το επεισόδιο από το οποίο ‘θα μας πάρει καιρό να συνέλθουμε’ όπως έχουν δηλώσει σε συνεντεύξεις όλο αυτό το διάστημα το cast και οι παραγωγοί; Εκτός και αν εννοούσαν ότι θα μας πάρει καιρό να συνέλθουμε από τα νεύρα μας.

Πιο μάγκας από όλους ο Carl. Εκείνος δηλαδή που δεν έχυσε στάλα δάκρυ μπροστά σε όλο αυτό και ο οποίος έκλεισε και την Enid στην ντουλάπα προκειμένου να μην τους ακολουθήσει (έμεινε πίσω στην Alexandria, εκεί όπου υπεύθυνος για την ασφάλεια ξέμεινε να είναι, άκουσον άκουσον, ο πατέρας Gabriel).

Θεωρώ πραγματικά ότι, αν μπορούσε να τον δει από μια γωνιά, θα ήταν περήφανη για πάρτη του η Carol. Βέβαια, εκείνη, έχει τα δικά της προβλήματα. Συγκεκριμένα μια πληγή στο στομάχι και δυο σφαίρες (μια στον ώμο και μια στο πόδι) που της καρφώνει ο τραυματισμένος Savior από το προηγούμενο επεισόδιο, όταν επιτέλους τη βρίσκει.

Δεν φοβάται ότι θα πεθάνει. Χαμογελάει στην προοπτική. Αν και της το χαλάει ο Morgan που εμφανίζεται κυριολεκτικά καβάλα στο άλογο και σκοτώνει τον Savior όταν εκείνος δεν βάζει με τίποτα μυαλό (σ.σ. την είχε βρει και πριν, αλλά του ξέφυγε). Το ίδιο άλογο που αργότερα δίνει στο νόμιμο κάτοχό του (το παλικάρι με την ‘πανοπλία’ και το δόρυ που δεν είχε σκοτώσει στο προηγούμενο επεισόδιο) και ο οποίος υπόσχεται ότι θα τους βοηθήσει. Ναι (SPOILER) προέρχεται από άλλη κοινότητα (αν και δεν το λέει κανείς ρητά), την οποία θα δούμε στην επόμενη σεζόν. Πάντα με την προϋπόθεση ότι μας έχουν περάσει τα νεύρα ως τότε.

Η έκτη σεζόν του The Walking Dead προβλήθηκε αποκλειστικά στο Fox με τα καινούργια επεισόδια να προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.45, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική. Τα επεισόδια της 6ης σεζόν αλλά και box-sets από όλους τους προηγούμενους κύκλους ‘The Walking Dead’ είναι διαθέσιμα on demand μέσω FOX Play.