THE WALKING DEAD

The Walking Dead S07E09: Αυτό που ο Rick σκάει χαμόγελο

Όλα όσα είδαμε στο 9ο επεισόδιο της 7ης σεζόν με τίτλο 'Rock in the Road'. Εννοείται πως έχει ότι spoilers μπορέσαμε να μαζέψουμε. Μην ανησυχείς. Δεν είναι και άπειρα.

Ποια είναι η τελευταία φορά που θυμάσαι τον Rick να σκάει ένα διάπλατο χαμόγελο; Η σωστή απάντηση είναι μάλλον ποτέ. Οπότε, γιατί συμβαίνει αυτό τώρα, στο τέλος του ‘δεν το λες και εξαιρετικό’ επεισοδίου, όταν βρίσκεται περικυκλωμένος από ένα μάτσο αγνώστους. Οι οποίοι, επιπλέον, είναι οπλισμένοι σαν αστακοί.

Η απάντηση είναι γιατί, παρόλο που δεν έχουν ανταλλάξει λέξη, στο πρόσωπό τους βλέπει τον υπόλοιπο στρατό που χρειάζεται για να τα βάλει επιτέλους με τον Negan και τους Saviors.

Βλέπεις, η εκστρατεία στρατολόγησης που ξεκίνησε ο Rick, σε όλη τη διάρκεια αυτού του επεισοδίου (και, αν η ιστορία μας έχει διδάξει κάτι, έως και το τέλος της σεζόν όπου θα παίξει και η μεγάλη αναμέτρηση), δεν πήγε και πολύ καλά.

Εντάξει, τον Gregory του Hilltop, τον περιμέναμε να μην το διανοηθεί καν να τα βάλει με τους Saviors και να αρχίσει να τους λέει (βλέπε στον Rick και την παρέα του- που έχουν μόλις δυο όπλα) πως ‘δεν ξέρει, δεν τους γνωρίζει’.

Το παλικάρι στάζει δειλία από κάθε του πόρο. Ευτυχώς δηλαδή που, όταν βγήκαν από την έπαυλη, τσίμπησαν καμία 10αρια νεοσύλλεκτους που εμπιστεύτηκαν την Maggie όταν τους είπε ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Ούτε, όμως, ο Ezekiel του Kingdom (σ.σ. Respect για το πουκάμισο με τα αστέρια που θύμιζε παιδική πιτζάμα), που ήταν η επόμενη στάση τους, προσφέρθηκε με την μια να μπει στον αγώνα (σ.σ. ενώ ο υπαρχηγός του, o Richard, την πέταξε αμέσως την σκούφια του). Όχι από δειλία, αλλά επειδή σκεφτόταν την ασφάλεια των ανθρώπων του. Τουλάχιστον προσφέρθηκε να δώσει άσυλο στον Daryl που τον ψάχνουν να τον κάνουν κομματάκια οι Saviors.

Κάτι που τελικά ο Daryl δέχθηκε, με στόχο να μεταπείσει τον βασιλιά. Ευκαιρία να κάνει και πάλι παρέα με τον Morgan που βρέθηκε ξανά με όλους, τους είπε ψέματα ότι η Carol έχει χαθεί και πάλι (ενώ το κορίτσι μας είναι κάπου στα προάστια του βασιλείου-την είδαμε μάλιστα για 30 δευτερόλεπτα), πρόλαβε να τους ενημερώσει ότι σκότωσε άνθρωπο (με άλλα λόγια ότι είναι ετοιμοπόλεμος και πάλι), ‘κότεψε’ όταν ο βασιλιάς τον ρώτησε τι να κάνει (είπε κάτι αφαιρετικό τύπου να συλλάβουν τον Negan) και του ήρθε και ο ουρανός σφοντύλι όταν έμαθε πόσοι από την ομάδα έχουν πεθάνει από την τελευταία φορά.

Η πιο κουλ ‘δεν έχει λογική, αλλά είναι φοβερή’ σκηνή του επεισοδίου ήταν με διαφορά αυτή που ο Rick και η Michonne, αφού αφοπλίζουν κάτι εκρηκτικά που έχουν βάλει οι Saviors στη μέση του αυτοκινητόδρομου προκειμένου να κουμαντάρουν μια ορδή Walking Dead (και τα παίρνουν κάβα πίσω στην Alexandria), μπαίνουν σε δυο αυτοκίνητα ανάμεσα στα οποία υπάρχει ένα τεντωμένο χοντρό καλώδιο, μαρσάρουν και ‘θερίζουν’ κυριολεκτικά καμία 200αρια Walkers.

Όπως και η πιο βαρετή ήταν η ιστορία με τον βράχο στο δρόμο, από την οποία και πήρε το όνομα το επεισόδιο. Αυτή δηλαδή που είπε ο Rick στον Ezekiel, σχετικά με ένα βασιλιά που φύτεψε την κοτρόνα προκειμένου να τεστάρει ποιος θα κάνει τον κόπο να την βγάλει για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του (σ.σ. ο πονηρός είχε κρύψει από κάτω ένα σακί χρυσό).

Κατά τα άλλα ενδιαφέρον είχε πως ήταν ο Gabriel αυτός που ‘οδήγησε’ τον Rick στη ‘συνάντηση’ με την καινούργια ομάδα, καθώς, στην αρχή του επεισοδίου, πήρε στη μέση της νύχτας ένα αμάξι γεμάτο με ότι τρόφιμα είχαν μείνει συν κάτι μαχαίρια και έφυγε. Αφήνοντας πίσω την Βίβλο του και ένα σημειωματάριο με γραμμένη την λέξη boat ώστε να καταλάβει ο Rick και να πάει να τον ψάξει σε εκείνο το ποταμόπλοιο που ήταν γεμάτο όπλα. Παρόλο που ο ίδιος δεν θα έπρεπε να γνωρίζει την ύπαρξή του. 

Λίγο κουλό το ότι ξαφνικά ο Jesus βρέθηκε με ένα walkie talkie των Saviors, το οποίο προφανώς έχει τεράστια εμβέλεια, που του επέτρεψε να ακούσει ότι ετοιμάζονται να πάνε στην Alexandria. Κάτι που τελικά έγινε, με αρχηγό τον μουστακαλή Simon, αλλά χωρίς -παραδόξως- να ανοίξει μύτη.

Επίσης, προσωπικά, απόλαυσα την ‘μεταμόρφωση’ της Rosita (που για άλλη μια φορά επιμένω ότι μοιάζει εκπληκτικά με την Όλγα Φαρμάκη) που, κομπλέ με την χαρακιά-κειμήλιο στο πρόσωπο, όχι μόνο εξουδετερώνει τα εκρηκτικά που λέγαμε, αλλά πετάει και την ωραιότερη ατάκα του επεισοδίου με παραλήπτη την Sasha, όταν εκείνη επιχειρεί να της πιάσει κουβέντα. Ότι δηλαδή ‘Κάναμε και οι δυο σεξ με τον ίδιο νεκρό τύπο. Αυτό δεν μας κάνει φίλες’.

Συνολικά έχουμε να κάνουμε με ένα μέτριο επεισόδιο που κερδίζει πόντους επειδή αποτελεσματικά έρχεται να κτίσει κάτι μεγαλύτερο. Εξού και είναι ΟΚ που ο Ezekiel δε είπε αμέσως ναι. Λογικά θα του κάνει κάποια μεγάλη νίλα προσεχώς ο Negan, ώστε να έρθει και αυτός στην The Walking Dead Avengers συμμαχία.

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.40 μέσω του FOX.