THE WALKING DEAD

The Walking Dead S9Ε14: Δείξε μου τις ουλές σου να σου πω ποια είσαι

Το 14ο επεισόδιο της 9ης σεζόν με τίτλο 'Scars' θα σου κάνει την τρίχα να σηκωθεί κάγκελο. Εννοείται πως από εδώ και πέρα μπαίνουμε σε spoiler φάση.

Η Michonne σκοτώνει ένα μάτσο ‘φρεσκοπλυμένα’ (έτσι δεν μεταφράζεται το brainwashed ή κάνω λάθος;) παιδιά. Μπροστά στην Judith. Τα ίδια παλιό-παιδα που της φόρεσαν, τόσο σε εκείνη όσο και στον Daryl, εκείνες τις ουλές σε σχήμα Χ που είδαμε να έχουν στην πλάτη τους στο πρώτο επεισόδιο της σεζόν.

Τα ίδια παιδιά που την μαχαίρωσαν στο στομάχι ενώ ήταν έγκυος (οπότε μιλάμε για φάση flashback) και απήγαγαν την Judith, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της Alexandria, κάνοντας την Michonne να αποφασίσει να κρατήσει πλέον ερμητικά κλειστά τις πύλες (της καρδιάς και της κοινότητάς της) σε κάθε ξένο.

Τα ίδια παιδιά που, για να επιβιώσουν της φρίκης που τα περιτριγύριζε, έγιναν σκληρά και αμείλικτα. Κάτι σαν τα παιδιά-στρατιώτες που κόβουν βόλτες ανά την Αφρική, με την μόνη διαφορά ότι αυτά είναι ξανθά, μπουκλωτά και -φαινομενικά- αθώα.

Και σκέψου ότι για όλα φταίει εκείνη, αφού αρχηγός/cult leader των παιδιών (από τα οποία τελικά επιβίωσε ένα, φαντάζομαι θα τον δούμε ξανά στο μέλλον) ήταν μια πρώην φίλη της (η Tara από το True Blood) από την εποχή πριν την Ζομπο-αποκάλυψη, που την άφησε να μπει στο σπίτι της γιατί δεν κατάλαβε ότι η καρδιά της είναι ‘μαύρη’.

Οπότε εκείνη βρήκε την ευκαιρία να αρπάξει ένα μάτσο προμήθειες (κατανοητό) και ακόμη περισσότερα παιδιά για το ‘μόνο οι δυνατοί επιβιώνουν’ στρατό της.

Αυτό είναι το ρεζουμέ ενός ανατριχιαστικού επεισοδίου (δεν βλέπεις και κάθε μέρα μια έγκυο με κατάνα να σκοτώνει παιδιά-έστω, για να σώσει τα δικά της-τόσο το αγέννητο όσο και το άλλο) που, ωστόσο, δεν συγκρίνεται με τίποτα με το αμέσως προηγούμενο το οποίο ήταν και το καλύτερο της σεζόν ως τώρα.

Προσωπικά μου φαίνεται φουλ υπερβολή και πολυτέλεια να αφιερώνεις ουσιαστικά ένα ολόκληρο επεισόδιο για να μάθουμε τι ήταν αυτό που έκανε την Michonne μισάνθρωπο.

Καταλήγοντας, στο τέλος του επεισοδίου, αφού η ‘μου θυμίζεις την μάνα σου’ Judith το σκάσει για να πάει να βοηθήσει τον Daryl και την ομάδα του (τους οποίους η Michonne περιέθαλψε αλλά μετά ξαπόστειλε), να λέει στην κόρη της πως έχει δίκαιο και πως πρέπει να προστατεύεις όλους τους ανθρώπους που αγαπάς. Όπως δηλαδή θα ήθελε ο Rick και ο Carl.

Οπότε, στο τέλος του επεισοδίου, βλέπουμε και την Michonne με την Judith να κατευθύνονται στο Kingdom. Εκεί που θα γίνει της εμποροπανύγηρης η αποθέωση στο επόμενο επεισόδιο. Κάτι που επιβεβαιώνουν, στο τελευταίο καρέ, και οι δυο Whisperers που βλέπουν την άμαξα να μπαίνει μέσα και λένε με νόημα πως ‘πρέπει να ενημερώσουν την Alpha’ για τον μπουφέ που στήθηκε και την περιμένει.

Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να αναρωτηθώ γιατί, παρόλο που έχουν χαθεί τόσα παιδιά, μόνο η Michonne και ο Daryl βγαίνουν για να τα αναζητήσουν. Ούτε να επισημάνω το αυτονόητο, ότι αφού στο μέλλον δεν βλέπουμε να υπάρχει πουθενά η φίλη της, είναι δεδομένο ότι κάποια στραβή έπαιξε με την πάρτη της. Ή το πως ακριβώς πιστεύει η Judith ότι θα βοηθήσει τον Daryl. Εκτός και αν πιστεύει ότι δεν ξέρει τον δρόμο για το Kingdom. Ενώ μου είναι επίσης ακατανόητο γιατί η Michonne πίστευε ότι η Judith δεν θυμόταν το περιστατικό ενώ ήταν τύπου 4-5 ετών.  Ευτυχώς τουλάχιστον δεν μας έδειξαν φάτσα φόρα τον θάνατο των παιδιών, αφού σε εκείνες τις στιγμές έπαιζε μοντάζ που έδειχνε τη Michonne να θερίζει ένα μάτσο Walkers.

Ας πούμε απλά πως είναι ένα επεισόδιο γέμισμα που προφανώς ήταν αναγκαίο λόγω budget. Και ας ετοιμάσουμε το ποπ κορν γιατί ότι (ελπίζουμε αξιομνημόνευτο) μας περιμένει τις επόμενες εβδομάδες.

* Το ‘Walking Dead‘ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.