THE WALKING DEAD

The Walking Dead S8E07: Ποιος ξεβράκωσε τον Rick;

Το έβδομο επεισόδιο της 8ης σεζόν με τίτλο 'Τime For After' έχει μυρωδιά από 6η αίσθηση. Ένα μόνο από τα πολλά spoiler που, όπως πάντα, ακολουθούν.

Τον Rick τον ξεβράκωσε σε πρώτο επίπεδο η Polyanna των Garbage People. Εκείνη που, και στο προηγούμενο επεισόδιο και εδώ, αρνείται πεισματικά να δεχτεί την ‘Απεταξάμεν τον Negan’ συμφωνία που της προτείνει. Προτιμώντας να τον βγάζει από το container όπου τον κρατάει, με εκείνον να φοράει μόνο ένα παπουδίστικο σώβρακο, προκειμένου να τον φωτογραφήσει ώστε μετά την μάχη του με τον αγκυλωτό Walker να έχει τη δυνατότητα να φτιάξει το γλυπτό του. Κάτι τόσο kinky όσο ακούγεται.

Μόνο που ο Rick, επειδή είναι ο Rick, καταφέρνει να ξεφύγει, να κόψει το κεφάλι από τον Walker και να της εξηγήσει ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει να παίζει και να γίνει μέρος της Συμμαχίας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Το να έρθει μαζί του στο Sanctuary και, όλοι μαζί (βλέπε Alexandria, Kingdom, Hilltop) να ζητήσουν από τους λοχαγούς του Negan να παραδοθούν προκειμένου μετά εκείνος να σκοτώσει μόνος του τον Negan. Με το πάσο και την ησυχία του. Όσον αφορά τα ανταλλάγματα που της προσφέρει, αυτά είναι μόνο τα αυτονόητα. Δηλαδή το 1/4 των λαφύρων. Και επουδενί το να ποζάρει μπροστά της γυμνός, όπως του ζητάει.

Τώρα, πως γίνεται όλο αυτό (το να τον αιχμαλωτίσουν και να βρεθεί μια ανάσα από τον αγκυλωτό Walker) είναι δυνατόν να αποτελεί μέρος του φοβερού και τρομερού σχεδίου του, καλύτερα ας το αφήσω ασχολίαστο.

Σε δεύτερο επίπεδο, τώρα, τον Rick ξεβρακώνει η μονομανία του -εντελώς αντιήρωα πλέον- Daryl (και της ‘τι κάνεις μωρέ ακόμη ζωντανή εσύ;’ Tara, που επιμένει να τον σιγοντάρει) που θέλει ντε και καλά να στουκάρει την σκουπιδιάρα στην πύλη του Sanctuary προκειμένου να μπουν μέσα οι Walkers και να τελειώνει το παραμυθάκι μια ώρα αρχύτερα.

Κάτι που τελικά, με τη βοήθεια του ακροβολισμένου ‘που χάθηκες βρε ψυχή’ Morgan και παρά τις -υπερβολικά ξαφνικές για να είναι πειστικές- αντιρρήσεις της Rosita (που είδε τη φάση αλλιώς όταν βγήκε η Sasha από το φέρετρο στο τέλος της προηγούμενης σεζόν) και της Michonne (που τελευταία στιγμή συνειδητοποίησε ότι δεν πρέπει να το γκαντεμιάσει, τώρα που όλα πάνε καλά) τα κατάφερε.

Οι Walkers μπήκαν μέσα και κατέλαβαν όλο το κάτω επίπεδο. Αφού πρώτα ‘τσιμπολόγησαν’ μερικούς Saviors. Αυτό, όμως, τελικά, σήμαινε ότι έφυγαν από την αυλή.

Κάτι που συνειδητοποιούμε μαζί με τον Rick, στο τέλος του επεισοδίου, όταν εκείνος φθάνει μαζί με τους Garbage People, βρίσκει έναν από τους ελεύθερους σκοπευτές που είχε αφήσει ως φύλακες νεκρό, κανείς δεν απαντάει στο walkie talkie και, όταν παίρνει το όπλο και ανεβαίνει ο ίδιος στον πύργο, βλέπει την αυλή εντελώς άδεια.

Προφανώς το σχέδιό του Σούπερ Ρικ απέτυχε (για άλλη μια φορά-αλλά τώρα δεν φταίει, σωστά;). Το πόσο φαντασμαγορικά (Negan, Negan, φτου ξελευτερία) θα το δούμε στο επόμενο επεισόδιο. Το οποίο ναι, αγωνιούμε να παρακολουθήσουμε.

Κρίμα μόνο που το υπόλοιπο επεισόδιο ήταν όλο στηριγμένο πάνω στον ‘δεν είσαι έτοιμος για το γκρο πλαν σου’ Eugene τον οποίο και βλέπαμε να πηγαινοέρχεται μέσα στο Sanctuary προκειμένου να αποφασίσει αν θα πει στον Negan ότι o Dwight είναι ο προδότης ή όχι.

Προφανώς και μέσα σε αυτό το σουλατσάρισμα υπήρχαν σκηνές απείρου κάλλους. Όπως όταν ο Negan, αφού του λέει ότι τον θεωρεί δυνατό παίκτη εξαιτίας του μυαλού του, πάει να του δώσει το χέρι του -ως ένδειξη σεβασμού. Και ο Eugene πάει να το φιλήσει, λες και είναι ο Πάπας.  

Κατά τα άλλα τον βλέπουμε να προσπαθεί να κάνει το σωστό. Αλλά, για άλλη μια φορά να μην το καταφέρνει. Πρώτα με το να ζητήσει από τον Dwight, ως αντάλλαγμα για τη σιωπή του, να σταματήσει το σαμποτάζ εκ των έσω (εκείνος του λέει να βγάλει τον σκασμό γιατί το εργάκι των Saviors πάει για τίτλους τέλους).

Και μετά να κάθεται, με λίγο παρακάλι, στο προσκέφαλο του άρρωστου Gabriel (αρρώστησε επειδή ‘φόρεσε’ τα εντόσθια των Walkers για να πάει από το τροχόσπιτο εντός του Sanctuary) που του ζητάει να σώσει τον γιατρό για χάρη της Maggie.

Τελικά, αφού μαθαίνουμε, μέσω της επίσκεψης μιας εκ των γυναικών του Negan, ότι το έχει ρίξει στο πιοτό προκειμένου να καταφέρνει -από τις τύψεις- να κοιμάται.

Αφού ο Dwight του καταρρίψει το -εξοπλισμένο με το ipod- αεροπλανάκι που σκαρφίστηκε προκειμένου να κάνει τους Walkers να απομακρυνθούν (δεν κατάλαβα γιατί δεν τον σκότωσε. Είναι δυνατόν να εμπιστεύεται την τύχη του σε ένα δειλό;).

Αφού ο Negan τον κολακέψει για άλλη μια φορά, λέγοντάς του ότι είναι ο 2ος πιο σημαντικός άνθρωπος στην οργάνωση.

Aφού λοιπόν συμβούν  όλα αυτά, ο Dwight, με το που μπουν οι Walkers μέσα, σπάει. Πηγαίνει στον Gabriel και του λέει ότι δεν πρόκειται να τον βοηθήσει. Ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι το τομάρι του. Το τι κάνει, τελικά, για να το σώσει, το πως βοήθησε τελικά τον Negan, είναι κάτι που ελπίζουμε να δούμε στο επόμενο επεισόδιο (Μάλλον έκανε αυτό που είπε, δηλαδή να ενεργοποιήσει τα μεγάφωνα του Sanctuary). Γιατί αλλιώς, όλο αυτό το ηθικό πήγαινε έλα του, ήταν τόσο αχρείαστο όσο το τραγικό stand alone επεισόδιο της Tara.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το επεισόδιο είχε πιο πολλά καλά από χαζά. Και ότι ο Eugene, για δειλό, μια χαρά γενναίος αποδείχθηκε (δεν πρόδωσε τον Dwight, δεν δίστασε να πετάξει το αεροπλανάκι του ακόμη και υπό την απειλή όπλου). Επίσης ότι και εμείς στη θέση του Daryl, εννοείται πως δεν θα είχαμε καμία εμπιστοσύνη σε κανένα σχέδιο του Rick. Ο οποίος ακόμη δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε ντε και καλά να επιστρατεύσει τους Garbage People. Πέρα από το να μην είναι παρών για να δει το σχέδιό του να γίνεται στάχτη και μπούρμπερη.

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.40 μέσω του FOX.