THE WALKING DEAD

The Walking Dead S7E11: Αυτό που o Eugene αποκτά χαρέμι και πίκλες

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για το 11ο επεισόδιο της 7ης σεζόν με τίτλο 'Hostiles and Calamities'. Εννοείται πως το κείμενο είναι γεμάτο spoilers.

Το ότι ο Eugene είναι δειλός και μεγάλη λέρα το γνωρίζαμε ήδη. Δεν ήταν καθόλου απαραίτητο να του αφιερώσουν ολόκληρο επεισόδιο για να το εμπεδώσουμε. Mα καθόλου απαραίτητο. Αυτό όμως ακριβώς συνέβη εδώ με τη δράση να ξεκινά τη στιγμή που ο αιχμάλωτος Eugene φτάνει στο στρατόπεδο των Saviors, λίγες ώρες αφού έχει αποδράσει από αυτό ο Daryl.

Μπορεί το αγόρι μας να ‘μυξοκλαίει’ στην αρχή, αλλά μετά βλέπει το δωμάτιό του, συνειδητοποιεί πως υπάρχει βιβλιοθήκη στις εγκαταστάσεις, παραγγέλνει pasta με πορτοκαλί σος (γιατί αστακό που -όντως- ζήτησε δεν είχε και δεν γουστάρει τα τσιπς που φτιάχνει ο εργάτης No42-εκείνος είναι το No16), κλειδώνει την πόρτα, ανοίγει το ψυγείο (που είναι γεμάτο μπύρες, λαχανικά και γενικότερα του πουλιού το γάλα) και γενικώς προσαρμόζεται μια χαρά.

Ειδικά αφού αποδεικνύει την αξία του στον Negan (αφού του απαρίθμησε πόσα μούφα πτυχία υποτίθεται πως έχει- είπαμε, είναι καλός ψεύτης) με το να του λύσει το πρόβλημα των Walkers στον φράχτη που σαπίζουν και πέφτουν (σ.σ. τους πρότεινε να χύσουν πάνω τους λιωμένο μέταλλο -και στο σώμα και στο κεφάλι- για να μην μπορούν να σκοτωθούν). Κερδίζοντας και ένα βάζο πίκλες.

Συγκεκριμένα κερδίζοντας και πίκλες και μια βραδιά με τις τρεις συζύγους του Negan (η 4η, η Sherri, η πρώην γυναίκα του Dwight, απέδρασε επίσης). Προσοχή. Μια βραδιά με ποτό και κουβεντούλα. Όχι σεξ. Αυτό του απαγόρευσε ρητά ο Negan.

Κάτι που παραλίγο να αποβεί μοιραίο για την πάρτη του αφού εκείνες, μόλις συνειδητοποίησαν τι μπορεί να κάνει (μέχρι και μια μινι ‘βόμβα’ έφτιαξε για να τις διασκεδάσει), του είπαν δυο γλυκόλογα για το πόσο καλός άνθρωπος είναι και τον έβαλαν να τους φτιάξει δυο θανατηφόρα χάπια για μια από αυτές που υποτίθεται θέλει να αυτοκτονήσει.

Εκείνος τα έφτιαξε. Όπως έφτιαξε, θυμίζω, και τη σφαίρα για χάρη της Rosita (την οποία, θυμίζω, καθόλου δεν υπερασπίστηκε όταν ο Negan πήγε να την σκοτώσει στο φινάλε του α’ μέρους). Είναι, όπως και να το κάνουμε, επιρρεπής στο αντίθετο φύλο. Και ας μην του φαίνεται. Αφού όμως είδε τον γιατρό να ρίχνεται ολόκληρος μέσα στο φούρνο, στην πιο κουλ σκηνή του επεισοδίου, συνειδητοποίησε ότι τα χάπια προορίζονται για το Negan (σ.σ. παίζει και να το ήξερε πάντοτε, απλώς είχε ‘τυφλωθεί)’ και τους ρίχνει πόρτα.

Απλώς αποδέχεται ότι είναι, όπως του λένε, δειλός. Και ολίγον τραμπούκος αν κρίνουμε από τη σκηνή όπου παίρνει ότι γουστάρει από την κοινή αγορά. Άσε που δεν νομίζω ότι ποτέ κανείς άλλος δεν είπε, όταν ρωτήθηκε, το I’m Negan, τόσο γρήγορα όσο εκείνος. Προσθέτοντας το αμίμητο ‘Ήμουν Negan πριν καν σε γνωρίσω. Έπρεπε απλώς να γνωριστούμε καλύτερα’.

Με άλλα λόγια, o Eugene έγινε Savior. Στα αλήθεια, δεν νομίζω ότι το παίζει. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή δρόμο που ακολούθησε ο Dwight, ο άλλος χαρακτήρας την εξέλιξη του οποίου παρακολουθούμε εδώ.

Εντάξει, το ξέραμε ότι κάποια στιγμή ο Dwight θα προδώσει τον Negan. Φαινόταν από μακριά. Απλώς εδώ το βλέπουμε να εξελίσσεται. Ξεκινώντας από το βρωμόξυλο που τρώει στην αρχή επειδή ο Negan τον θεωρεί υπεύθυνο για την απόδραση του Daryl και της Sherry.

O Daryl τον πείθει ότι δεν έχει ιδέα. Και μετά εκείνος τον βάζει να φέρει πίσω την Sherry και να βρει τον Daryl (Κάτι λίγο κουλό. Ειδικά αφού δεν βάζει κάποιον να τον παρακολουθήσει για να τον διπλο-τσεκάρει).

Εκείνος επιστρέφει στο σπίτι τους, βρίσκει το σημείωμά της (μαζί με την βέρα της) όπου του επισημαίνει ότι είναι καλύτερο να είναι νεκρός παρά Savior, παραδέχεται ότι άφησε ελεύθερο τον Daryl γιατί δεν ήθελε να του θυμίζει αυτό που ήταν και του τσακίζει την καρδιά γράφοντας πως ‘Αγάπησα αυτό που ήσουν. Με συγχωρείς που σε έκανα αυτό που είσαι’.

Μια δυνατή σκηνή. Ειδικά αν σκεφτείς ότι ο Dwight, παρότι η Sherry του έγραψε ότι θα το είχε ξεχάσει, έφερε μαζί του μπύρες και pretzel. Ήταν δηλαδή μάλλον έτοιμος να το σκάσει ξανά μαζί της και όχι να την επιστρέψει στο χαρέμι.

Ναι, ο Dwight, αν και σατανικός, έχει μεγάλη καρδιά. Και ας μην του φαίνεται. Επίσης είναι αδίσταχτος όπως συνειδητοποιεί ο γιατρός στον οποίο φυτεύει ένα κομμάτι του σημειώματος της Sherry που γράφει ‘Γειά σου γλυκέ μου’ κάνοντας τον Negan να τον κάνει ψητό στα κάρβουνα.

Το πιο σημαντικό; Λέει ψέματα στον Negan ότι την σκότωσε. Κάτι που σημαίνει ότι, αν ποτέ κάποιος την βρει ζωντανή, εκείνος είναι τελειωμένος. Προφανώς κάτι έχει στο μυαλό του για να το αποφύγει αυτό. Ίσως, λέω τώρα εγώ, κάποια συμμαχία με τον Rick;

Στην τελευταία σκηνή βλέπουμε τους δυο τους, Dwight και Eugene, να συστήνονται κάπως αμήχανα. Και να δηλώνουν και οι δυο την πίστη τους στο Negan. Το μόνο που μένει να αποδειχθεί είναι αν λένε και οι δυο ψέματα. Ή αν λένε και οι δυο αλήθεια.

Το συγκεκριμένο standalone επεισόδιο δεν ήταν καθόλου άσχημα δοσμένο. Ούτε ‘γκώσαμε’, όπως τις προηγούμενες φορές, από υπερβολική δόση Negan και Lucille. Απλώς ήταν λίγο χασομέρι καθώς προετοιμαζόμαστε για την τελική σύγκρουση. Εκεί που οι iron walkers του Eugene -και ότι άλλο σκεφτεί μέχρι τότε- μπορούν να αποβούν μοιραίοι για το τελικό αποτέλεσμα.

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.