THE WALKING DEAD

The Walking Dead S7E14: Αυτό που οι Rosita και Sasha πάνε εκδρομή

Όλα όσα έχουν σημασία στο 14ο επεισόδιο της 7ης σεζόν με τίτλο 'Τhe Other Side'. Εννοείται πως εδώ είμαστε φουλ στο spoiler.

Καθώς φτάνουμε στο τέλος της σεζόν και τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν, ξεκινάμε τα spoilers κατευθείαν.

Αν και το ξέραμε ότι το κεφάλι της Sasha θα είναι τελικά αυτό που θα πέσει στο ντορβά, από τη στιγμή που βγήκε στον αέρα ότι θα είναι πρωταγωνίστρια στο επερχόμενο Star Trek Discovery, η αλήθεια είναι ότι, προς στιγμή, πιστέψαμε ότι ίσως και να κάνουμε λάθος.

Συγκεκριμένα τη στιγμή που η Sasha και η Rosita, στα πλαίσια της αποστολής αυτοκτονίας που ανέλαβαν με στόχο να δολοφονήσουν τον Negan, είναι ‘αγκυροβολημένες’ σε ένα κτίριο απέναντι από το αρχηγείο των Saviors και η Rosita βγάζει τα σωψυχά της.

Τι μας αποκαλύπτει; Ότι υπήρχαν πολλοί άντρες που προσπάθησαν να την προστατεύσουν από τη στιγμή που ξεκίνησε το μπάχαλο. Ότι σιχαινόταν να είναι αδύναμη, οπότε ρουφούσε από τον καθένα ότι γνώσεις είχε (περί όπλων, κόμπων ή πως να βάζει μπροστά ένα αυτοκίνητο), έκανε σεξ για πλάκα (είναι το τέλος του κόσμου, οπότε τι σημασία έχει) και μετά περνούσε στον επόμενο. Επίσης ότι, τελικά, δεν ήταν η Sasha που μισούσε αλλά το γεγονός ότι εκείνη δεν μπόρεσε, όπως ο Abraham, να προσαρμοστεί στη ζωή στην Alexandria.

Προσοχή. Δεν ξέρουμε την μοίρα της Sasha. Αυτή θα φανεί στο επόμενο επεισόδιο. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι, μετά από την βαβαβούμ προδοσία του Eugene (πήγαν να τον ελευθερώσουν και εκείνος είπε πως δεν θέλει και μπήκε ξανά μέσα), κορόιδεψε την Rosita, που ήταν αποφασισμένη να πεθάνει, και μπήκε μόνη της στο άντρο του κακού. Στη λογική, όπως της είπε η Sasha, ότι εκείνη έχει ακόμη πολλά να δώσει στο σκοπό.

Με την Rosita να τρέχει να ξεφύγει μέσα στο σκοτάδι μέχρι που πέφτει πάνω σε μια σκοτεινή φιγούρα ενός μακρυμάλλη τύπου με βαλίστρα. Λογικά είναι ο Daryl που, μόλις συνειδητοποίησε ότι οι δυο τους έχουν φύγει από το Hilltop, τις πήρε στο κατόπι. Εκτός και αν γίνει η έκπληξη και είναι τελικά, αν και δεν το νομίζω, ο Dwight.

(Εννοείται πως η ‘wannabe Carol’ Rosita δεν έχει να δώσει τίποτα. Εδώ και 4 σεζόν ήταν απλά η γκόμενα του Abraham ή αυτή που παράτησε ο Abraham. Αλλά, καλή καρδιά, το ξεπερνώ. Όπως και το γεγονός ότι τα κορίτσια άνοιξαν το walkie talkie ακριβώς τη στιγμή που ο Eugene έδινε οδηγίες να ψάξουν τα γειτονικά κτίρια για Walkers προκειμένου να τους προσθέσει στον στον τοίχο).

Αυτό, η προδοσία του Eugene, που έχει προσαρμοστεί μια χαρά στον ρόλο του chief engineer του Negan, είναι μια από τις τρεις αποκαλύψεις του επεισοδίου. Η άλλη είναι ότι ο Jesus είναι gay, κάτι που αποκαλύπτει στο χαλαρό καθώς μιλάει με την Maggie.

Και, η τρίτη, η κάρτα ελευθέρας που έδωσε ο μουστακαλής Savior Simon στον δειλό Gregory να έρθει και να τον ενοχλήσει στο λημέρι του στην περίπτωση που κάποιος (βλέπε Maggie) προσπαθήσει να του πάρει την αρχηγία. Λογικό αφού ο Gregory είναι πιστός υποτακτικός. Μέχρι και ποτό προτίμησης αλλάζει, από τζιν δηλαδή σε τεκίλα, προκειμένου να έχει τα ίδια ‘γούστα’ με τον αφέντη του.

Άσχετο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ο ‘έχουμε μια που φτιάχνει παγωτό κάρδαμο’ Simon μου αρέσει καλύτερα από τον Negan. Ακόμη και σε αυτό το επεισόδιο που με έξοχο τρόπο ήρθε στο Hilltop για να πάρει λάφυρο τον γιατρό τους (αδελφός, όπως μαθαίνουμε, του γιατρού που έριξε ο Negan στην πυρά), αφήνοντας ως ‘αντάλλαγμα’ ένα τεράστιο κιβώτιο γεμάτο ασπιρίνες.

Δεν υπάρχουν και πολλά άλλα να ειπωθούν για ένα επεισόδιο όπου βασικά βλέπουμε την Maggie να κάνει κουμάντο στο Hilltop (να φτιάχνει δόρια, να οργανώνει την εκπαίδευση των πολεμιστών), τον Daryl να κλαίει μπροστά της (επειδή θεωρεί ότι εκείνος ευθύνεται για τον θάνατο του Glenn-Είπαμε, το αγόρι μας έχει καρδιά αγκινάρα) και τις Rosita και Sasha να φεύγουν χωρίς της πουν λέξη (με αφορμή ότι πλάκωσαν στα ξαφνικά οι Saviors).

Προφανώς όλα τα λεφτά θα είναι τα δυο τελευταία επεισόδια. Όταν δηλαδή η πολιορκία του συγκροτήματος των Saviors ξεκινήσει με την Rosita και τον Daryl να είναι ήδη απέξω, τον Rick να έρχεται με φόρα από την Alexandria (έχοντας και ως κάβα τους Scavengers) και τον Morgan και την Carol να παίζουν μπάλα στο Kingdom.

Θέλω να ελπίζω ότι, στο επόμενο επεισόδιο, θα κυλίσει επιτέλους λίγο αίμα και δεν θα το φάμε ολόκληρο με τον Rick να προσπαθεί π.χ. να βάλει στη συμμαχία τις χαροκαμένες παραποτάμιες χήρες. Ίδωμεν.
 

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.