ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

US TV: Μετά τον O.J. Simpson, τι;

Τι ετοιμάζει η ομάδα του 'The People v. O.J. Simpson', και γιατί είμαστε ήδη ενθουσιασμένοι με την 3η σεζόν του 'Fargo'.

Τηλεόραση! Κάπως σα να συμβαίνει ε. Ως PopCode σκεφτήκαμε πως χρειάζεται μια σταθερή ματιά (με νέα, απόψεις, tweets, εικόνες) στα κυριότερα πράγματα που συμβαίνουν στην αμερικάνικη τηλεόραση. Το US TV είναι η νέα μας στήλη για την τηλεοπτική επικαιρότητα.

Το Daily Soap, η μόνη σταθερή ενότητα, θα είναι μια σύντομη καταγραφή ειδήσεων ή αξιοσημείωτων πραγμάτων από το χώρο της αμερικάνικης τηλεόρασης. To (Videos) θα είναι videos(!), με λόγο ή χωρίς. Στο Five-O θα σκεφτόμαστε τυχαίες λίστες, συνήθως χωρίς επεξήγηση. Το # είναι ένα tweet από κάποιον άνθρωπο της τηλεόρασης που προκαλεί αντιδράσεις ή συζητήθηκε ή μας δίνει σημαντικές πληροφορίες ή απλά μας αρέσει. Στο Early Edition θα παρουσιάζονται previews από μελλοντικές πρεμιέρες.

***

Τελευταίο 10ήμερο Σεπτέμβρη: 27 νέες σειρές τη μέρα και Νύχτες Πρεμιέρας κάθε βράδυ. Αν ήμουν αρχισυντάκτης του ετήσιου ημερολογίου θα ήμουν έξαλλος με αυτό το μοίρασμα. Κρατήστε κάτι και για τον Οκτώβριο, λυπηθείτε μας.

DAILY SOAP

* Ο Riz Ahmed του ‘The Night Of’ γράφει ένα εξαιρετικό κείμενο για τους στερεοτυπικούς (και μη) ρόλους του και για τους διαφυλετικές δυναμικές στην αμερικάνικη κοινωνία.

“Η Αμερική χρησιμοποιεί τις ιστορίες της για να εξάγει έναν μύθο του εαυτού της, όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η πραγματικότητα της Βρετανίας είναι γεμάτη ενέργεια πολυσυλλεκτική κουλτούρα, αλλά ο μύθος που εξάγουμε είναι ένας ολόλευκος κόσμος με λόρδους και λαίδες. Αντιστρόφως, η Αμερικάνικη κοινωνία είναι γεμάτη διαχωρισμούς, αλλά ο μύθος που εξάγει είναι ένα φυλεκτικό χωνευτήρι, όλοι να λύνουν εγκλήματα και να πολεμούν εξωγήινους πλάι με πλάι.”

* Ας μιλήσουμε για αυτή τη φωτογραφία του καστ του ‘Game of Thrones’ στα Emmys. Ή μάλλον ας μη μιλήσουμε καθόλου, τι να προσθέσουμε σε αυτή την ομορφιά:

* Η άβολη στιγμή που ένας βετεράνος ρεπόρτερ δεν ξέρει ότι η Marti Noxon, συν-δημιουργός του ‘UnREAL’, έχει εγκαταλείψει τη σειρά και την ρωτάει τι πήγε στραβά στη 2η σεζόν. Η απάντηση της Noxon ήταν “εχμ δε ξέρω δεν ήμουν εκεί ξέρεις” ενώ η σωστή απάντηση θα ήταν “το ότι δεν ήμουν εκεί, dude”. Εξήγησα και αναλυτικότερα τα προβλήματα της 2ης σεζόν της σειράς.

* Ο Rami Malek κάνει καταπληκτική guest εμφάνιση στο twitter της Leslie Jones.

* Μπαγιάτεψε το νέο με κάτι Σαββατοκύριακα και κάτι Emmys και κάτι τέτοια αλλά ΧΑΜΟΣ, η Mary Elizabeth Winstead, που είναι μια από τις κρυφά καλύτερες ηθοποιούς μας, προστέθηκε στο καστ της 3ης σεζόν ‘Fargo’. Εκεί θα συναντήσει Ewan McGregor και Carrie Coon (την ακόμα πιο κρυφά, ακόμα πιο σπουδαία ηθοποιό μας) και θα παίζει μια απατεώνισα ονόματι Nikki Swango.

EARLY EDITION

Είναι αρκετά νωρίς να μιλήσουμε για τη 2η σεζόν του ‘American Crime Story’; Όχι αν είσαι ο πρόεδρος του καναλιού που μόλις έχει μαζέψει 9 Emmy για την 1η. Το ‘The People v. O.J. Simpson’ (ο τίτλος που εν τέλει επικράτησε αντί του γενικότερου ‘American Crime Story’) θριάμβευσε στα Emmy και στις κριτικές και γενικότερα θα πρέπει να θεωρείται το μεγάλο success story του 2016 για την τηλεοπτική βιομηχανία.

Κι όπως συμβαίνει με όλα αυτά τα αντίστοιχα success stories, οι πάντες τρέχουν τώρα να το αντιγράψουν. Όπως παλιότερα γεμίσαμε με κλώνους του ‘Lost’, με σειρές γυρισμένες α λα mockumentary, με ‘το ‘Game of Thrones’ συναντά το [τάδε]’ κόπιες, έτσι του χρόνου η τηλεόραση θα είναι γεμάτη true crime κατασκευάσματα. Δραματοποιημένες δηλαδή εκδοχές διαφόρων αληθινών εγκλημάτων και δικαστικών ιστοριών.

Ο πρόεδρος του FX, του καναλιού που εδώ και πάρα πολλά χρόνια παραδίδει αθόρυβα, σταθερά σπουδαίο τηλεοπτικό περιεχόμενο, και που φέτος με το ‘The People v. O.J. Simpson’ σάρωσε τα πάντα, ήδη παίρνει αποστάσεις από το επερχόμενο κύμα αντιγραφών. “Η δική μας οπτική ήταν πως το ‘O.J.’ δεν ήταν αυτό το πράγμα. Είναι μια true crime ιστορία με τον τρόπο που το ‘Americans’ είναι ένα κατασκοπικό θρίλερ και το ‘Shield’ και το ‘Wire’ είναι αστυνομικές σειρές, αλλά στην καρδιά τους δεν είναι αυτό το πράγμα.”

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς οι σειρές ανθολογίας έγιναν το πιο καυτό trend στην τηλεόραση

Κοινώς, ο John Landgraf εστιάζει σε αυτό που λέγαμε εξαρχής μιλώντας για το ‘O.J.’, δηλαδή το ότι οι δημιουργοί παίρνουν μια γνωστή ιστορία και μέσα από αυτήν μιλούν για κάτι πολύ ευρύτερo και πάρα πολύ σημερινό. Κι αυτό, λεει ο Landgraf, θα συνεχίσουν να κάνουν. Η 2η σεζόν του ‘American Crime Story’ δε θα αποτελεί ξεπατίκωμα της 1ης, παρά θα αλλάξει σκηνικό και θα δοκιμάσει να κάνει κάτι εξίσου προκλητικό.

Οπως γνωρίζουμε καιρό τώρα, η νέα σεζόν θα εστιάζει στις καταστροφές και τα εγκλήματα που συνέβησαν στη Νέα Ορλεάνη την εποχή του τυφώνα Κατρίνα, αλλά και στην επόμενη μέρα των καταστροφών. Στο μεταξύ ο Ryan Murphy συνεχίζει να βρίσκει σκηνικά τρόμου για τις διάφορες ‘American Horror Story’ σεζόν του, ενώ ετοιμάζεται να ντεμπουτάρει και το ‘Feud’, άλλη μια σειρά ανθολογίας δηλαδή, που θα εξετάζει σε κάθε σεζόν μια διαφορετική χολιγουντιανή αντιπαλότητα. Στην 1η σεζόν η Susan Sarandon θα παίζει τη Bette Davis και η Jessica Lange την Joan Crawford, στα γυρίσματα του ‘What Ever Happened to Baby Jane?’.

What a time to be alive.

#

 

Παιδιά όλα τα άλλα τα συζητάμε πολύ ευχαρίστως αλλά αυτό με τους νίντζα που επιτίθενται δυο-δυο με τρελαίνει. ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ.

(VIDEOS)

Η ομάδα του ‘Get Down’ θα πρέπει να τρελάθηκε όταν μες στο καλοκαίρι έσκασε από το πουθενά μια πολιτική σατιρά με εξωγήινα μαμούνια και για κάποιο random λόγο τα ‘previously on’ της αρχής ήταν σε μορφή καραόκε βίντεο. Χωρίς λόγο, απλά. Αυτό τα κάνει και τέλεια. Δείτε την παραπάνω μαγεία ας πούμε.

Στην πορεία της σειράς ακόμα κι αυτά τα τραγουδάκια άρχισαν να γίνονται meta και αυτοαναφορικά. Δείτε ας πούμε το ‘previously on’ του 11ου επεισοδίου, όπου ο μουσικός προλογιστής μας αποφασίζει ότι αρκετό ‘Braindead’ είδε και είπε να δει μια άλλη σειρά σε άλλο κανάλι:

 

Εξίσου μαγικό με την όλη φάση είναι και το backstage δράμα που ενέπνευσε αυτά τα τραγούδια. Ο μουσικός Jonathan Coulton είχε κάτι μπλεξίματα με το ‘Glee’ τα οποία το ‘Good Wife’ μετέτρεψε σε πλοκή-της-βδομάδας. Από εκεί οι Robert & Michelle King (δημιουργοί του ‘Good Wife’ και του ‘Braindead’) ήρθαν σε επαφή με τον μουσικό, και το αποτέλεσμα ήταν αυτά τα μαγικά μονόλεπτα.

Περισσότερα στη συνέντευξη στο Vulture.

Επίσης δείτε αυτή τη σειρά. Είναι μία ολόκληρη σεζόν υπέροχης, σαχλής ομορφιάς, πολιτικής και αφελούς ρομάντζου.

FIVE-O

Τα 5 πιο ‘Fargo’ ονόματα του τηλεοπτικού ‘Fargo’:

  • Molly Solverson (Σεζόν 1, Allison Tolman)
  • Peggy Blumquist (Σεζόν 2, Kirsten Dunst)
  • Gus Grimly (Σεζόν 1, Colin Hanks)
  • Lorne Malvo (Σεζόν 1, Billy Bob Thornton)
  • Nikki Swango (Σεζόν 3, Mary Elizabeth Winstead)

ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ US TV