ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

US TV: Σε καλό μέρος

Η Kristen Bell επιστρέφει στο ‘Good Place’ και ο Joss Whedon ξαναμαζεύει τους Avengers εναντίον του Donald Trump.

Τηλεόραση! Κάπως σα να συμβαίνει ε. Ως PopCode σκεφτήκαμε πως χρειάζεται μια σταθερή ματιά (με νέα, απόψεις, tweets, εικόνες) στα κυριότερα πράγματα που συμβαίνουν στην αμερικάνικη τηλεόραση. Το US TV είναι η νέα μας στήλη για την τηλεοπτική επικαιρότητα. Το Daily Soap, η μόνη σταθερή ενότητα, θα είναι μια σύντομη καταγραφή ειδήσεων ή αξιοσημείωτων πραγμάτων από το χώρο της αμερικάνικης τηλεόρασης.

***

Ο Joss Whedon επέστρεψε στο twitter σήμερα για να μας μιλήσει για την σημασία του να ψηφίζουμε όχι-τον-Trump. Ευγενής ο σκοπός, αλλά εύχομαι να μην αργήσει να ανακοινώσει και κάποιο νέο πρότζεκτ, αρκετά έχουμε ξεροσταλιάσει ένα χρόνο+ τώρα. Επίσης στο βίντεο ο Mark Ruffalo υπόσχεται πως αν κερδίσει η Clinton, θα γυρίσει γυμνή σκηνή στην επόμενη ταινία του. Έχω εδώ και καιρό την πεποίθηση πως ό,τι κι αν κάνει ο Whedon μετά, θα έχει για πρωταγωνιστή τον Ruffalo, κι αυτό απλά ενισχύει αυτή την πεποίθησή μου.

Αν θέλει ο Robert Downey Jr. μπορεί να παίξει κι εκείνος, δε θα του πω όχι.

DAILY SOAP

* Απόψε στο FOX στις 21.50 κάνει πρεμιέρα η 2η σεζόν ‘Scream Queens’, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική. Αύριο θα έχουμε τα πρώτα σχόλια.

* Το Netflix θέλει σταδιακά να φτάσει στο σημείο το 50% του περιεχομένου του να είναι original δικές του παραγωγές. Ακούγεται whoa ως δήλωση αλλά δε βλέπω το περίεργο, αν για κάθε σειρά που παράγει συνεχίσει να κόβει 5-6 ταινίες δε θα περάσει καιρός πριν φτάσει το στόχο.

* Μια αγωνιώδης backstage ματιά στη δημιουργία ενός επεισοδίου ‘South Park’ που για μια ώρα κόντεψε να βγει στον αέρα.

* Απαραίτητο αφιέρωμα στα πουλοβεράκια του Pablo Escobar στην 2η σεζόν του ‘Narcos’, τα οποία ήδη ξεχωρίσαμε ως ένα από τα highlights της σεζόν.

* Το γράψιμο στη 2η σεζόν του ‘Jessica Jones’ είναι στα μισά.

* Φωτογραφία από τα γυρίσματα επεισοδίου του ‘Timeless’, το οποίο αφού είναι σειρά του Shawn Ryan θα κοπεί λογικά στα 8 επεισόδια, αλλά τουλάχιστον θα προλάβει να μας πάει στο Άλαμο.

* Είχαμε καμία ιδέα ότι η Mary J. Blige θα παίξει στην 3η σεζόν του ‘How to Get Away with Murder’; Εγώ δεν είχα. Πώς και ξέφυγε του ‘Empire’;

* Το ‘Atlanta’ και το ‘Better Things’ (καλές σειρές, θα τα πούμε και αναλυτικότερα κάποια στιγμή) ανανεώθηκαν για 2η σεζόν από το FX.

* Ο Nathan Fillion περιγράφει στον Hollywood Reporter την εναρκτήρια σκηνή ενός επεισοδίου του ‘Firefly’ που δεν γυρίστηκε ποτέ.

* Το ‘Firefly’ έκανε πρεμιέρα πριν 14 χρόνια. Παραμένει αριστούργημα.

REVIEW

To ‘The Good Place’ θα είναι λογικά η καλύτερη νέα κωμωδία της σεζόν όταν μαζευτούν όλες. Από τον Michael Schur του ‘Parks and Recreation’, του ‘Office’ και του ‘Brooklyn Nine-Nine’, η σειρά φαντάζεται μια μετά θάνατον ζωή όπου οι πολύ-πολύ καλοί άνθρωποι μαζεύονται σε ένα Καλό Μέρος και για τους υπόλοιπους δε μιλάμε ποτέ. (Όλοι οι διάσημοι που θα ήθελες να γνωρίσεις ΔΕΝ είναι στο Καλό Μέρος, κάτι που Σε Κάνει Να Σκέφτεσαι.) Όλες οι θρησκείες μάντεψαν σωστά περίπου ένα 5%, μας λέει ο Ted Danson, που είναι κάτι σαν διοικητής της συγκεκριμένης μετά θάνατον γειτονιάς.

Η Kristen Bell, που γενικά είναι ανεπίτρεπτο να μην βρίσκει διαρκώς φανταστικά πράγματα στα οποία να παίζει, πρωταγωνιστεί στο ρόλο μιας γυναίκας που από γραφειοκρατικό λάθος βρίσκεται στο Καλό Μέρος ενώ από σύντομα φλάσμπακς συμπεραίνουμε πως δεν πρέπει να είχε κάνει ούτε μισή καλή πράξη στη ζωή της. “ΟΚ, όχι καλό. Πες μου έστω κάτι ουδέτερο!” την παρακαλεί κάποια στιγμή ο κατά-λάθος-soulmate της όταν προσπαθεί να αποφασίσει αν θα τη βοηθήσει να γίνει καλύτερος άνθρωπος (μετά θάνατον!) για να μείνει στο Καλό Μέρος.

Ο Ted Danson είναι απολαυστικός ως ανασφαλής ντόπιος θεός, η Kristen Bell γίνει πιο απολαυστική όσο περισσότερο τσαντίζεται που δε μπορεί να βρίσει, οι περιφερειακοί χαρακτήρες (σκέψου κάτι σαν τα πολύχρωμα ensembles κουλών χαρακτήρων όλων των office κωμωδιών του Schur) βγάζουν γέλιο, και σε ένα σημείο παίζει τραγούδι της Ariana Grande ενώ άνθρωποι τρέοχουν πανικόβλητοι ντυμένοι σαν μέλισσες, καθώς η κατά λάθος παρουσία μιας αμαρτωλής στον Παράδεισο τα στέλνει όλα, αχμ, κατά διαόλου. Εύκολο season pass.

#

 

Επιτέλους ο Jean Ralphio του ‘Parks and Recreation’ βρίσκεται δίπλα στο χαμένο του δίδυμο αδερφό, Steve, από το ‘Stranger Things’.

EARLY EDITION

 

Θα κάνουμε preview για τη 2η σεζόν μιας σειράς για της οποίας δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για την 1η; Αν όχι εμείς, τότε ποιοι. Anyway, το ‘Vice Principals’ του ΗΒΟ ολοκλήρωσε την 1η σεζόν του αλλά η ιδιομορφία της συγκεκριμένης σειράς είναι πως η 2η σεζόν όχι απλά έχει γυριστεί, αλλά έχει μονταριστεί και είναι βασικά πανέτοιμη. Ήταν έτοιμη πριν καν ξεκινήσει να προβάλεται το πρώτο επεισόδιο. Όλη η σειρά ως σύλληψη ήταν πάντα μια κάφρικη φάρσα 2 πράξεων. 18 επεισόδια σπασμένα σε 2 σεζόν, και τέλος.

Η σειρά παρακολουθεί τις θλιβερές περιπέτειες δύο καθηγητών-καρτούν οι οποίοι προσπερνούνται κι οι δύο για τη θέση του λυκειάρχη όταν παραιτείται από τη θέση ο Bill Murray (χρόνια του πολλά κιόλας). Στη θέση του προσλαμβάνεται μια εξωτερική καθηγήτρια, κι οι δύο άντρες (Danny McBride και Walton Goggins) της κάνουν τη ζωή κόλαση ενώ το παίζουν φιλαράκια. Το θέαμα ήταν ήδη σκληρό σε πολλά σημεία (η σειρά είναι ενδιαφέρουσα αλλά όχι η πιο εύκολη θέαση του κόσμου), όμως αυτή η δήλωση με κάνει να περιμένω τη 2η σεζόν με ακόμα περισσότερη περιέργεια. Αν αυτό που είδαμε ήταν ο John Hughes τους, τότε πραγματικά θέλω να δω τι είναι για αυτούς ο DePalma.

(VIDS)

To βίντεο του Joss Whedon που προτρέπει τον κόσμο να πάει να ψηφίσει (όχι τον Trump). Εδώ και το σχετικό site.

RIP

 

O Shawn Ryan αποκαλύπτει πως το ‘LA Confidential’ υπήρξε τεράστια επιρροή για τον ίδιο και για το ‘Shield’. Έχουμε άλλο ένα πράγμα για το οποίο πρέπει να ευχαριστούμε τον Curtis Hanson.

ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ US TV