ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

US TV: Ταξίδια στο χρόνο

Δύο time travel σειρές κάνουν πρεμιέρα την ίδια βδομάδα, το ‘Black Mirror’ έχει νέο τρέιλερ, κι ένας ρετρό Jon Hamm στο ‘Gilmore Girls’.

Το αγαπημένο μου πράγμα στα pop culture media το τελευταίο διήμερο είναι ό,τι έχει να κάνει με το πρόμο της ταινίας ‘The Accountant’, μια ταινία που δεν είμαι πάρα πολύ σίγουρος ότι όντως υπάρχει. Ο Ben Affleck παίζει τον Accountant του τίτλου (όχι αληθινός λογιστής) και το tag line της ταινίας είναι ‘υπολόγισε τις επιλογές σου’. Κρίμα για το ‘αφαίρεσε την ηθική σου’, το πίστευα πάρα πολύ.

Επίσης ο Ben Affleck θα παίξει τον Batman στην επόμενη ταινία Batman, με τίτλο ‘The Batman’.

DAILY SOAP

* Ο Joffrey δεν βλέπει ‘Game of Thrones’.

* Συνέντευξη με τον Greg Berlanti, τον παραγωγό πίσω από τις 4 υπερηρωικές σειρές της DC που παίζονται στο CW.

* Την Κυριακή κάνει πρεμιέρα στο Netflix το ντοκιμαντέρ ‘13th’ της Ava DuVernay (‘Selma’) για το πώς το σύγχρονο σύστημα φυλακών στις ΗΠΑ λειτουργεί σαν μοντέρνα σκλαβιά. Είστε έτοιμοι για λίγο Κυριακάτικο κέφι;; Εννοείται το περιμένω με τρέλα.

* Μιλώντας για Ava DuVernay, η απόλυτη παράδοση TV θέασης στη μικρούλα ως τώρα νέα σεζόν είναι ντελίβερι Κινέζικο και νέο επεισόδιο ‘Queen Sugar’. (Απλωτό, all-american οικογενειακό δράμα, πλούσιοι, φτωχοί, πόλεις, χωράφια, σχέσεις, διαζύγια, ηθική, τα γνωστά.)

* Φυσικά και κάποιοι θα έφτιαχναν κάποιο ασύλληπτο cupcake ή τούρτα ως αναφορά στο ‘Stranger Things’, δεν πιστεύω να πεινάς ή τίποτα τέτοιο.

* Στη σειρά ‘Atlanta’ την περασμένη βδομάδα ένας χαρακτήρας λεγόταν Justin Bieber, ήταν εντελώς bae-φάση, του πέταγαν φράσεις όπως “is it too late to say sorry?”, αλλά ήταν απλώς ένα κανονικός μαύρος ράπερ. Οι άνθρωποι κάνουν τα καλύτερα όλων των ναρκωτικών. Τα καλύτερα. O σεναριογράφος Stephen Glover (αδερφός του δημιουργού της σειράς Donald) αποκάλυψε ως έμπνευση πίσω από το επεισόδιο την ταινία ‘The Counselor’, την οποία έχω λατρέψει, εγώ κι άλλοι 7 άνθρωποι στον κόσμο. Είπαμε, τα καλύτερα.

* O Jeremy Clarkson επιστρέφει, στο amazon.

* To ‘You’re the Worst’ έκανε ένα απίστευτο επεισόδιο από την οπτική σκοπιά του Edgar και, δικαιολογημένα, για μερικές μέρες κανείς δεν μιλούσε για τίποτα άλλο. Το ‘Twenty-Two’ ξεκινά από γεγονότα που έχουμε ξαναδεί αλλά παραμορφωμένα μέσα από την υποκειμενική οπτική του ψυχικά τραυματισμένου fan favorite χαρακτήρα, αποτυπώνοντας το PTSD του ως ένα θρίλερ διαρκείας. Έντονο, εξαιρετικό επεισόδιο, και ένας από τους λόγους που η episodic τηλεόραση δε θα πεθάνει ποτέ.

EARLY EDITION

Ολόφρεσκο τρέιλερ για την 3η σεζόν του ‘Black Mirror’, που βγαίνει με 6 νέες ιστορίες στο Netflix στις 21 Οκτωβρίου. Δεν ξέρω αν φοβάμαι περισσότερο να δω την ιστορία με τα whack-a-mole ή με τους στρατιώτες.

Αλλά είμαστε εδώ σήμερα για να μιλήσουμε για μια άλλη ιστορία, για το πιο πολυαναμενόμενο επεισόδιο της σεζόν. Λέγεται ‘Nosedive’ και είναι αυτό από το οποίο έχονται οι σκηνές με την Bryce Dallas Howard, μια εκ των οποίων ανοίγει και το παραπάνω τρέιλερ. Δεν το έχω ψάξει περισσότερο γιατί δε θέλω να σποϊλεριαστώ καθόλου ως προς το περιεχόμενο, αλλά είναι ένα επεισόδιο το οποίο το έχουν γράψει οι Michael Shur (‘Parks and Recreation’, ‘The Good Place’) και Rashida Jones (που εκτός από τους ρόλους της σε ‘Office’ και ‘Parks and Recreation’, απάρεντλι τώρα γράφει το ‘Toy Story 4’) και το έχει σκηνοθετήσει ο Joe Wright (‘Atonement’, ‘Hanna’).

Πραγματικά, ναι; ΝΑΙ;;

ΤΙΜΕ AFTER TIME

Το CW έκρινε πως ήταν καλή ιδέα να διασκευάσει την ταινία ‘Frequency’ (από τις πιο εξέχουσες περιπτώσεις Πω-Ρε-Φίλε-Ναι-Το-Θυμάμαι-Αυτό ταινιών των ‘90s ή έστω του 2000 όταν και βγήκε, ΟΚ) σε σειρά, με τον πιλότο να τελειώνει κι όλοι να απορούν τι στα κομμάτια θα γίνεται για ολόκληρη σειρά.

Όμως, στο πλαίσιο ενός γενικότερου φετινού trend προς το χωροχρονικό sci-fi, έκανε κι άλλη σειρά πρεμιέρα την ίδια βδομάδα με παρόμοιους προβληματισμούς. Στο ‘Frequency’ μια αστυνομικός στο σήμερα πιάνει κουβέντα με τον πατέρα της μέσω ασυρμάτου, απλά το catch είναι ότι ο πατέρας της είναι νεκρός εδώ και 20 χρόνια και η κουβέντα γίνεται ανάμεσα στο 2016 και το 1996. Ακολουθεί ξεδίπλωμα πλεκτάνης που έχεις συνηθίσει σε στάνταρ ααστυνομικά, και αλλαγές στο χρονικό συνεχές που παρουσιάζονται με ασυνέπεια.

Επίσης ένας από τους πρωταγωνιστές λέγεται Daniel Bonjour.

To ‘Timeless’ είναι όμως το πιο fun από τα δύο και εν τέλει εκείνο που θα παραμείνει κιόλας. Η σειρά έρχεται από τους Shawn Ryan (του οφείλουμε αφιέρωμα) και Eric ‘Supernatural’ Kripke με πιλότο γυρισμένο από τον Neil Marshall, κάτι πάντα καλό. Εδώ ένας χρονο-τρομοκράτης (ο Goran Višnjić του ‘E.R.’, απολαυστικός κακός) κλέβει μια χρονομηχανή με στόχο να αλλάξει σημεία-κλειδιά της εξέλιξης της ιστορίας για λόγους που θα μάθουε σταδιακά, και η κυβέρνηση φτιάχνει μια τριμελή ομάδα που στέλνει πίσω στο χρόνο ξοπίσω του για damage control.

Αν ακούγεται απλό και old school και αφελές, είναι. Αλλά κάνει ωραία χρήση του concept, έχει την Abigail Spencer για πρωταγωνίστρια, ο Kripke έχει δηλώσει πως δε θα αφήσουν πίσω τον αυτοτελή χαρακτήρα των επεισοδίων, και μελλοντικά επεισόδια έχουν τίτλους όπως ‘The Assassination of Abraham Lincoln’, ‘The Alamo’ και ‘The Watergate Tapes’. Ε ναι ρε παιδιά. Αν μπορούμε να διασκεδάσουμε με ένα concept, ας το κάνουμε τελοσπάντων

Επίσης το τέλος του πιλότου είναι ένα τσικ ανατριχιαστικό, δείχνοντας έμπρακτα πως τα πάντα έχουν συνέπειες για τους χαρακτήρες- και για την Ιστορία. Έκανε συμπαθή (δεδομένης της ευρύτερης καταστροφικής εικόνας για τα νούμερα θεαματικότητας) πρεμιέρα, και ελπίζουμε να μην έχει την τύχη άλλων, γρήγορα κομμένων σειρών του Ryan.

PREVIOUSLY ON

Όπως αυτή δηλαδή. Το δεσμεύομαι αυτό, όσο θα υπάρχει αυτή η στήλη, κάθε φορά που θα μπορώ να αναφέρω το ‘Terriers’, θα το κάνω.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Όλα τα προηγούμενα US TV

CHINATOWN

Η εκπομπή του Bill O’Reilly, που θα τον θυμάστε ως την καρτουνίστικη νέμεση του Jon Stewart,  έστειλε έναν ρεπόρτερ στην Τσάιναταουν για να κάνει λίγο ρατσιστικό χιούμορ να περνάει η ώρα (εδώ το βίντεο, το παίρνεις πάνω σου) και το ‘Daily Show’ δεν άφησε την πρόκληση να πέσει κάτω, στέλνοντας τον δικό του ρεπόρτερ στην Τσάιναταουν για να εξηγήσει στους θεατές γιατί το προηγούμενο βίντεο ήταν ρατσιστικό.

FIVE-0

Οι 5 πιο ακραία βιτριολικοί τίτλοι κριτικών για τη σειρά ‘Crisis in Six Scenes’ του Woody Allen:

Ναι, αλλά πείτε μας πώς αισθάνεστε στα αλήθεια! Η σειρά btw, ή όπως θες να την πεις, δεν με ενόχλησε, κάθισα, την είδα, μια χαρά πέρασα. Δε θα τη συμπεριλάβει στα κατορθώματά του ούτε ο Allen, ούτε το amazon, ούτε κανείς, αλλά έχει ένα book club με 70άρες κυρίες των νεοϋορκέζικων ‘60s να συζητούν πίνοντας καφέ τον Μάο και τον Λένιν. So.

OY WITH THE POODLES ALREADY

Το rewatch ‘Gilmore Girls’ συνεχίζεται με γερό σπριντ μέχρι τα τέλη Νοέμβρη, και σε ένα βράδυ τις προάλλες είδα την πρώτη 7άδα επεισοδίων της 3ης σεζόν. Γιατί 7άδα; Δεν ήθελα να κοιμηθώ πριν φτάσω στο 7ο επεισόδιο, ‘They Shoot Gilmores, Don’t They?’, που έχει μια από τις αγαπημένες μου σκηνές έβερ, ετούτη εδώ μετά το τέλος του μαραθωνίου χορού και μετά το χωρισμό που ερχόταν εδώ και μια σεζόν:

ICONIC.

H όλη διαρκής, αλλά εντελώς αγνή και εφηβική, τριβή του τριγώνου Rory-Dean-Jess το κάνει αυτό έτσι κι αλλιώς ένα από τα αγαπημένα μου τηλεοπτικά τρίγωνα. Αλλά ακόμα κι όταν κάτι κατευθύνεται εμφανώς προς μια κάποια κατάληξη, θα συμβούν σκηνές και visuals σαν τα παραπάνω.

Κατά τα άλλα θα κλείσουμε με έναν vintage Jon Hamm από λίγα επεισόδια νωρίτερα.

Μη σταματήσεις ποτέ να μοιράζεις σοφία, Don.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Σήμερα όλα τα καφέ ντύνονται Luke’s Diner