WESTWORLD

Το ‘Westworld’ θα σποϊλάρει όλη τη σεζόν για να σε προστατεύσει από τα σπόιλερ (καλά διαβάζεις)

Δεν την περίμενες αυτήν την εξέλιξη.

Update:

Τελικά η λύση ήταν όντως τρολιά, αλλά το βίντεο που κυκλοφόρησαν αξίζει το κλικ σου.

Το νέο Rickroll του ’18:

***

Δεν υπάρχει ιδανικότερο μέρος στο Ίντερνετ από το Reddit για όσους αγαπούν να αναλύουν θεωρίες και να κάνουν προβλέψεις για τις αγαπημένες τους σειρές. Είναι κλασική πηγή θεωριών και για το PopCode. Βασική αφορμή των επισκέψεών μας είναι το ‘Game of Thrones’, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε πολύτιμο και για το ‘Westworld’. Οι φανατικοί του θεατές ξέρουν πώς να ξεκλειδώνουν τα πάντα, από τα μεγαλύτερα twist της πλοκής μέχρι τα ψίχουλα που αφήνουν οι παραγωγοί για να στήσουν τον περίπλοκο κόσμο του πάρκου.

Οι ίδιοι παραγωγοί γνωρίζουν πολύ καλά τις ικανότητες του fandom της σειράς και γι’ αυτό πρόσφατα άφησαν κάποια clues στο πρώτο μεγάλο, επίσημο τρέιλερ του 2ου κύκλου για ένα μυστικό website που αποκάλυψε 5 ακόμη πάρκα και έναν χαρακτήρα-κλειδί. Ακριβώς λοιπόν επειδή ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν, ο ίδιος ο Jonathan Nolan – συμπαραγωγός της σειράς μαζί με τη Lisa Joy – είπε σε ένα σχόλιο που έκανε στη διάρκεια ενός Reddit AMA ότι σκέφτονται πολύ σοβαρά να δημοσιεύσουν στην ιστοσελίδα ένα βίντεο με την πλοκή της 2ης σεζόν, συμπεριλαμβανομένων όλων των twists που έχουν ετοιμάσει. Αναγνωρίζοντας ότι ζούμε πια σε διαφορετικές εποχές, ο Nolan προτίθεται να μοιραστεί τα μεγαλύτερα μυστικά της σειράς, με τη λογική ότι εκείνοι που θα τα δουν θα προστατεύσουν τους υπόλοιπους θεατές από τα σπόιλερ όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με τους φαν του ‘Game of Thrones’:

«Το σκεφτήκαμε πολύ και σκληρά, και καταλήξαμε σε μια δύσκολη (και πολύ πιθανόν εξαιρετικά αμφιλεγόμενη) απόφαση. Εάν κι εσείς συμφωνείτε, θα ποστάρουμε ένα βίντεο που θα παραθέτει την πλοκή (τα twists και turns) της 2ης σεζόν. Τα πάντα. Ολόκληρο. Από πριν. Μ’ αυτόν τον τρόπο τα μέλη της κοινότητας που θέλουν τα σπόιλερ θα το παρακολουθήσουν από πριν και θα προστατεύσουν την υπόλοιπη κοινότητα, βοηθώντας στη διάκριση μεταξύ ‘θεωρίας’ και σπόιλερ.

Είναι μια νέα εποχή και ένας καινούριος κόσμος σχετικά με τους ανθρώπους που φτιάχνουν τις σειρές και την κοινότητα που τις βλέπει. Και η εμπιστοσύνη είναι μεγάλος μέρος του. Κάναμε το καστ μέρος της απόφασης και τη στηρίζουν απόλυτα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που είμαστε μαζί σας σ’ αυτό. Οπότε εάν αυτό το ποστ φτάσεις στα 1000 upvotes, θα σας δώσουμε».

Αν υποθέσουμε ότι η παραγωγή το εννοεί και δεν είναι κάποια τρολιά που στην πραγματικότητα θα οδηγήσει τους φαν σε λάθος συμπεράσματα, υπάρχει μια παράμετρος που θα αποτρέψει ενδεχομένως τα upvotes.

Η προπέρσινη ανάλυση του ‘Westworld’ ήταν η μισή χαρά των φαν. Κατά κύριο λόγο δηλαδή ήταν η διαδικασία και η αλληλεπίδραση που ευχαριστούσε την ιντερνετική κοινότητα. Η επιβεβαίωση των θεωριών ήταν το κερασάκι της τούρτας. Οι φαν δεν ήθελαν να τους πει κάποιος τι θα συμβεί, ήθελαν να το ανακαλύψουν μόνοι τους. Το γεγονός ότι σε ένα τρομακτικό ποσοστό είχαν πέσει μέσα, δεν κάνει την ανάλυσή τους σπόιλερ. Ανάλυση παραμένει, απλά πετυχημένη. Δεν υπήρξε κάποιο leak από την παραγωγή όπως έχει συμβεί τόσες φορές με το ‘Game of Thrones’, δεν διέρρευσε κανένα επεισόδιο, δεν είδαμε κανένα thread να μας προειδοποιεί ότι εντός θα βλέπαμε σπόιλερ από επερχόμενα σπόιλερ. Οπότε ποια ακριβώς είναι η διάκριση μεταξύ σπόιλερ και θεωρίας που εννοεί ο Nolan;

Εσένα πώς σου φαίνεται η ιδέα της παραγωγής;