THE X FACTOR

H power list του ‘X- Factor’: Ο Ίαν και οι λουκουμάδες

Ένα επιτόπιο power ranking των κερδισμένων του ‘X- Factor’ αυτή την εβδομάδα.

Λοιπόν, επειδή ο Ίαν θα κερδίσει το φετινό ‘X Factor’ και πρέπει να βρούμε κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να σχολιάζουμε ως τότε, κάνουμε μια μικρή αποτίμηση των μεγάλων κερδισμένων του περασμένου, top-10 επεισοδίου σε μορφή λίστας.

Μαζευτήκαμε για μια ακόμα Παρασεκευή όλη η παρέα πριν τα ποτά της Παρασκευής για να δούμε τον Ίαν, την Τάμτα και την αμηχανία του παρουσιαστή. Στην πορεία φάγαμε, ήπιαμε, χειροκροτήσαμε, πανηγυρίσαμε, γελάσαμε, και κάποια στιγμή μετά από τα 27 χρόνια διάρκειας του επεισοδίου, βγήκαμε και έξω.

Στο μεταξύ οι κερδισμένοι της βραδιάς κατά σειρά ήταν:

8. ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ

Αν η φετινή σεζόν του ‘X Factor’ είχε έναν ξεκάθαρο villain, αυτός ήταν ο τυπάκος που στην ερώτηση “και ποιον θα έδιωχνες για να μείνεις εσύ;” γύρισε και απάντησε “α, έλα, τον φιλαράκο μου εδωπέρα”. Τους villains τους θέλουμε ανάλογα με το ταλέντο τους φυσικά, αν ο μαν ήταν καθόλου καλός θα λέγαμε ‘α συναρπαστικός περίπλοκος χμου’ αλλά τώρα που απλώς βγαίνει στη σκηνή λες και φωνάζει “κα’σπέρα σας, κα’ως ήρθατεεεε” στα μπουζούκια, ε, τώρα ένα χάι φάιβ κατά την αποχώρησή του το ανταλλάξαμε.

7. ΟΙ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ

Σε ένα δίκαιο κόσμο αυτή η πρασινομπλέ καρδούλα θα γινόταν σύνθημα στους τοίχους.

6. ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Όταν ξεκίνησε να τραγουδά η Νωαίνα (που θεατρικά λέει η Έρρικα τα πήγε θαυμάσια, μελωδικά τώρα δε ξέρω, τι να σου πω, δεν είμαι και η Λία Βίσση για να ξέρω από αυτά) αρχικά ήμασταν αφοσιωμένη στο μέικαπ της και στο ιδιότυπο ημι-μουστάκι, αλλά σταδιακά αρχίσαμε να προσέχουμε το ‘αποδόμηση κλπ’ κονσεπτάκι, τους τεχνικούς που πέρναγαν από πίσω, το αυτόματο μηχάνημα με τα αναψυκτικά. ΠΙΑΣΕ ΜΙΑ ΚΟΚΑΚΟΛΑ

5. H TEXNH TOY DUCKFACE

Τι ζήσαμε κι εμείς, τι έζησε και το duckface. Μεγάλες στιγμές.

4. Η ΤΑΝΙΑ

Γιατί αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι να πεις και σχεδόν κατάφερε να το πει χωρίς να ξεμείνει από αέρα. Μπόμπα στην αρχή, αξιοπρεπέστατη στο β΄μισό, θερμό χειροκρότημα από όλη την κερκίδα μας την ώρα του επεισοδίου. Το οποίο μας οδηγεί στην Τάμτα.

3. Η ΤΑΜΤΑ

Η Τάμτα είναι πάντα νικήτρια κι εμείς μαζί της. Αλλά πιο συγκεκριμένα, επειδή είμαστε άνθρωποι που επικροτούμε την εξερεύνηση και το ρίσκο, το έχετε καταλάβει εξάλλου, χαιρόμαστε για κάθε επιτυχία της Τάμτας η οποία διαρκώς σπρώχνει τις κοπέλες της σε τραγούδια που τεστάρουν τα δικά τους όρια, αντί να τραγουδούν συνέχεια το ίδιο πράγμα με τον ίδιο τρόπο. Άλλες φορές αυτό θα σε στείλει στον πάτο κι άλλες στην κορυφή, αλλά σας γενικότερη στάση το στηρίζουμε.

2. ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΑ

Θα ήθελα κι εγώ τη στιγμή του μεγαλύτερου θριάμβου μου, εκεί που κάνω mic drop κι όλοι είναι σε φάση ΔΙΚΕ ΜΟΥ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ, εκείνη ακριβώς τη στιγμή να βρεθεί ένας άνθρωπος δίπλα μου και να σηκώσει τα χέρια του ψηλά κρατώντας ένα μισοφαγωμένο λουκουμά.

Αν ήμασταν στην Αμερική το κοριτσάκι με το λουκουμά θα είχε ήδη το δικό του αφιερωμένο tumblr, για να πανηγυρίζει δίπλα σε άλλες μεγάλες στιγμές της ποπ κουλτούρας, όπως τη στιγμή που ο Ben γύρισε τον τροχό στο ‘Lost’ ή όταν ο Jim φίλησε την Pam στο ‘Office’ ή όταν ο Grosso έβαλε το πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ του 2006.

1. Ο ΙΑΝ

Ο Ίαν έχει αυτό το περίεργο μετα-ειρωνικό πράγμα, προσπαθούσαμε τις προάλλες να το εντοπίσουμε με κάτι φίλους, όπου θεωρητικά τον αντιπαθείς επειδή έχει αυτό το ‘ξέρω τη φάση μου’ ύφος, αλλά όχι, δε τον αντιπαθείς πραγματικά, στην πραγματικότητα γελάς, ξέρεις πώς κι αυτός γελάει με αυτό με το οποίο γελάς εσύ, και μετά διασκεδάζεις. Κι αυτός διασκεδάζει. Όλοι καλά περνάμε δηλαδή. Αν προσθέσεις όλη αυτή την χιπφασούλα περσόνα με το γεγονός ότι έσκασε από την οντισιόν και φάνηκε έτοιμος να βγει στο stage τώρα αμέσως, ήταν λογικό άμεσο φαβορί.

Ωστόσο το θέμα με αυτά τα ριάλιτι είναι ότι πρέπει να συντηρήσουν κάποιου είδους αφήγηση, για να έχει κάτι να βλέπει ο κόσμος και να έχουμε κάτι να γράφουμε κι εμείς, οπότε πολύ συχνά υπάρχει ο κίνδυνος του να κάνει κάποιος peak too soon. Πρέπει να καταφέρνει να παραμένει διαρκώς συναρπαστικός. Τώρα, βγήκε και είπε ‘Billie Jean’ με μια κιθάρα και το γονάτισε το κομμάτι, οπότε θύμισε ότι είναι ο καλύτερος αν κανείς το είχε ξεχάσει, οπότε το επεισόδιο ήταν πάνω απ’όλα μια νίκη για αυτόν.

Την άλλη βδομάδα όλοι κερκίδα με λουκουμάδες.