THE X FACTOR

The X-Factor, Chair Challenge: Τα βλέπω όλα ροζ και φλατ

Μετά το χθεσινό επεισόδιο, η Τάμτα έχει πλέον ομάδα να διαγωνισθεί στα live και εμείς, τέσσερις πλην έναν λόγους για να μην την θεωρούμε το φαβορί που θα σηκώσει την 'κούπα' στο τέλος του σόου.

Παιχνίδι ριάλιτι δίχως κλάμα και φιλιούνται – αγκαλιάζονται και μουσική αγωνίας, είναι παιχνίδι μπιρίμπας στο καράβι με μποφόρ και συμπαίκτη που τον πιάνει ναυτία.

*Αν ήμουν ο Τύριον Λάννιστερ ή αν έστω, τον είχα στην ομάδα μου στο Fantasy (κατάρες που δεν τον έχω, αγάπη μόνο Χρήστο Χατζηιωάννου) θα είχα βάλει την παραπάνω πρόταση σε quotes και πριν κλείσω το σημερινό κείμενο, σεινάμενη κουνάμενη, θα σε ρωτούσα: “Ξέρεις ποιος την έχει πει αυτήν την ατάκα; Εγώ“. Αλλά παρότι πίνω, δεν ξέρω πράγματα για να έχει μία κάποια βάση όλο αυτό. Επειδή μπορεί να μην βλέπεις όμως, Game of Thrones ή να μην είσαι up to date στο χθεσινό επεισόδιο κλείνω τον αστερίσκο παρένθεση γιατί ο τηλεοπτικός χρόνος, μας πιέζει.

Χθες βράδυ λοιπόν, Δευτέρας για όποιον δεν το κατάλαβε, το δεύτερο Chair Challenge του X-Factor με πρωταγωνίστρια την Τάμτα και τα κορίτσια της (από 16 έως 24 ετών), έδωσε σε κοινό και κριτικούς την ευκαιρία να υποστηρίξουν και να επιλέξουν αντίστοιχα, τα ταλέντα που παρέλασαν στη σκηνή. Δεν θέλω να γίνομαι κακιά από την δεύτερη κιόλας παράγραφο, αλλά εντάξει, το χθεσινό δεν το λες και ένα από τα πιο δυνατά επεισόδια του σόου.

Τηλεφωνική Παρέμβαση Πέπης Τσεσμελή: Γιατί άλλο Γιώργος (Θεοφάνους) και άλλο Μπόζος.

Τέλος πάντων. Μουσική, παρακαλώ. Όχι Σάκη, για το Θεό.

Για να ακούσω, για να δω αν απόψε είστε εδώ

Η Ευαγγελία Αραβανή, απαστράπτουσα και νύφη, ανοίγει τη βραδιά για να μας ενημερώσει ότι “Σήμερα, η Τάμτα είναι στη δύσκολη θέση της επιλογής” και καλωσορίζει έναν έναν τους πολυαγαπημένους κριτές. Γιώργος Θεοφάνους, Πέγκυ Ζήνα και Θοδωρής Μαραντίνης μπαίνουν σχετικά αθόρυβα, πιθανότατα για να μην κλέψουν την αίγλη από την πριγκίπισσα Τάμτα η οποία εντάξει, ήρθε για να κάνει πανικό.

Δεν ξέρω αν έφταιγε το άγχος ή το ροζ συννεφάκι που έσουρνε πάνω της αλλά το κορίτσια πρέπει να περνούσε πολύ δύσκολα. Ήταν για πατ πατ η φάση της και κρίμα.

Αφού κάθισαν και αφού το γκρο πλαν μας έδειξε ότι το κοινό όσο πάει και μικραίνει (σε λίγο, θα δούμε πανό ‘Τρίτο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου’, να μου το θυμηθείς) όλοι πήραν τους ρόλους για τους οποίους τους αγαπήσαμε.

Πέγκυ, μανούλα με ασημένιο σκουλαρίκι στο αριστερό αυτί να απεικονίζει το θηλυκό φύλο (δεν με λυπάστε). Τάμτα, στον κόσμο της αλλά λίγο πιο ροζ και φυσικά το εξαιρετικά κακό δίδυμο Μαραντίνη- Θεοφάνους να συμφωνούν ότι διαφωνούν. Μία ωραία ατμόσφαιρα.

Σόρι, Τάμτα, επαναδιατυπώνω: Μία ωραία ροζ ατμόσφαιρα ήμασταν.

Γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα

Πρώτη διαγωνιζόμενη και βασική πρωταγωνίστρια στα ψυχοβγαλτικά πλάνα της βραδιάς ήταν η Τόψι. Η “ήδη διάσημη, κατά τον ζονγκ Γιώργο Λεβέντη” Τόψι η οποία κατά τη γνώμη μου έκανε δύο βασικά φάουλ. Εμφανίστηκε στην σκηνή ως διαγωνιζόμενη στην ομάδα της Τάμτα με την πιο απλή αμφίεση. Δηλαδή στο πούλμαν του σχολείου για την εκδρομή στην Ακρόπολη, παίζει να φορούσε κάτι πιο καλό. Φάουλ, Τόψι μου, φάουλ. Στην Τάμτα, πρώτα ντυνόμαστε, μετά τραγουδάμε.

Το επόμενο, ήταν η φατσούλα της κάθε φορά που κάποια συναγωνιζόμενή της ήταν στη σκηνή. Αλήθεια, την είχε λυπηθεί η ψυχή μου.

Εντάξει ναι, έχασε στην αρχή μία ανάσα αλλά όπως της είπε και ο Θοδωρής, “Ανθρώπους ψάχνουμε, λάθη κάνουνε“.

*Να είμαστε και λίγο ανθρώποι, ρε Θοδωρή μου. Να είμαστε.

Highlight βραδιάς: Η ατάκα της Τάμτα στην Τόψι: “Ήμουν που ήμουν αγχωμένη, με άγχωσες περισσότερο“. Ναι, να σκάσει είναι το κορίτσι.

Επίσης, όχι ότι είμαι της δουλειάς, αλλά έχω την εντύπωση ότι τέτοιες ατάκες δεν τις λέμε όταν θέλουμε να μην αγχώσουμε τον άλλο. Αλλά τι ξέρω και εγώ. Τέλος πάντων, την πήρε την καρέκλα της.

Βέρα στο Δεξί

Επόμενες διαγωνιζόμενες που θα καθίσουν αμφότερες σε μία καρέκλα να ξαποστάσουν είναι η Χριστιάνα και η Βασιλική. Η μεν Χριστιάνα πολύ emo για την εποχή και η δε Βασιλική πολύ Back to Black που λέει και το τραγούδι που τραγούδησε.

Small Talk: Θοδωρή μου, κάνε λίγο πως συμφωνείς με τον Θεοφάνους να δω κάτι. Και, όχι δεν εννοώ να τον πεις ‘γλυκούλη’. Σίγουρα δεν εννοώ αυτό. Τα θελες και τα παθες τα “Μην βάζουμε ταμπέλες, Θοδωρή“. Όχι, τα θελες.

Επόμενη τυχερή άτυχη, η Μύριαμ η οποία τραγουδάει το Mercy. Σε αυτό το σημείο δεν ξέρω γενικά, τι παίζει με το σόου αλλά έχει αποδειχθεί πλέον ότι στην εν λόγω σκηνή, αυτό που τραγουδάς, αυτό κάνεις. Η Μύριαμ είναι μόνη που θα παρακαλέσει την Τάμτα να δείξει λίγο έλεος και να της δώσει μία καρέκλα. Η Τάμτα, αμείλικτη.

Έχουν πανικοβληθεί όλες τους, δεν ξέρω γιατί” θα πει η Τάμτα στην μανούλα Πέγκυ. Γιατί τους έχεις πανικοβάλει, θα απαντήσω εγώ και όποιος με ακούσει με άκουσε. Τέλος πάντων, θα πάρει το δώρο που φοράει για φόρεμα και θα πας στα κορίτσια να τα εμψυχώσει. Ο Γιώργος ο τιμωρός, θα είναι μαζί της. “Καλά κάνεις, πρέπει να ξυπνήσουν λίγο“.

Τι δεν θα ήθελα ποτέ: Ένα ξυπνητήρι Γιώργος Θεοφάνους.

Η Μαριαλένα, είναι η επόμενη και η πιο μικρή και η πολύ ταλαντούχα και αυτή που καλά έκανε η Τάμτα και δεν την άφησε να το περάσει όλο αυτό με τα live. Το κοριτσάκι έτρεμε σαν το ψάρι.

Ένας ακόμη λόγος που έπραξε σοφά είναι η μητέρα της Μαριαλένας. Την οποία είδαμε να κλείνει το βίντεο της κόρης της και να τα λέει τσεκουράτα στην κάμερα. Και να μοιάζει με την Ντέπυ Γκολεμά (σόρι).

Η ζωή μας μία βόλτα

Η Μάγδα, θα μας τραγουδήσει Γιώτα Νέγκα και θα πυροδοτήσει ένα ακόμη καβγαδάκι μεταξύ Θοδωρή και Θεοφάνους. Παρεμπιπτόντως, μετά από ένα σημείο και έπειτα ούτε η Τάμτα δεν τους άκουγε. Μιλούσε μόνο στη μάμα Πέγκυ και τον πάπα Λεβέντη.

Η Αν, συντοπίτισσα της Τάμτα από τη Γεωργία και με έναν πύργο κοτσίδας στο κεφάλι βγήκε στη σκηνή. Δεν ξέρει να μιλάει ελληνικά γι αυτό η Τάμτα θα την καλωσορίσει στα αγγλικά. Παρότι το κοριτσάκι, θα της απαντήσει στα γεωργιανά. Μπράβο, Τάμτα μου. Μία ακόμη σκηνή εμψύχωσης μας χάρισες.

Τέλος πάντων, η Αν θα τραγουδήσει το Take me to Church (αφιερωμένο στο ντύσιμο της Αραβανή;) και δεν θα αρέσει και πολύ. Στον Θοδωρή συγκεκριμένα, δεν θα αρέσει λόγω ‘κακών αγγλικών’. Και αυτό αν έχεις το Θεό σου, θα της το πει στα αγγλικά.

Κουέστιον: Θοδωρή, τον Τσίπρα τι τον έχεις; Και, κάτι ακόμα, αυτό που φοράς στα μανίκια είναι τιράντες; 

Η Αν δεν θα περάσει, γιατί όπως θα πει η Τάμτα “δεν μπορεί να διαχειριστεί και να της μάθει δύο γλώσσες“. Ε μα. Φροντιστήριο Ξένων γλωσσών το κάναμε.

Highlight Βραδιάς: Εντάξει, και η Μόνικα δεν τραγουδάει ελληνικά αλλά γέμισε δύο βραδιές το Ηρώδειο“. Δεν θα σχολιάσω.

Για την ιστορία, η Αν δεν μπήκε. Μπήκε όμως η αμέσως επόμενή της, η Χριστίνα που είπε έναν ωραίο, βαρύ Βαρδή και άκουσε και ένα “είσαι φωνάρα” από τον Θεοφάνους και στάνιαρε. Για να καθίσει βέβαια, σηκώθηκε η Μάγδα αλλά τι να κάνεις, τα έχει αυτά το ριάλιτι.

Τα περάσαμε όμορφα

Αν υπάρχει ένα κορίτσι από τη χθεσινή βραδιά που θα ήθελα να παρακολουθήσω την πορεία του στα lives του Sakis είναι η Τάνια. Κυρίως για την θετική της ενέργεια σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου. Αφού μεταξύ μας, και να μου το θυμηθείς, θα τη δούμε να κάνει τηλεόραση. Τέλος πάντων, ήταν φανταστική και μπράβο της.

Για τα τυπικά, να πούμε ότι πήρε τη θέση της Βασιλικούλας ζάχαρη, Βασιλικούλας μέλι.

 

Last but not least, η Έλενα, ετών 17 η οποία θα έρθει για να μείνει και αυτή και τα απαράδεκτα (γενικά αλλά κυρίως για την ηλικία της) μακριά νύχια της. Θα πάρει τη θέση της Τόψι και το δάκρυ κορόμηλο.

Κορόμηλο σου λέω. Πάλι καλά που είχαμε και το Λεβέντη να κάνει ματάκια στην κάμερα. Πάλι καλά.