PUBLI

Tο νέο αρωματικό δημιούργημα l’Homme À la rose

Το l’Homme À la rose, το νέο αρωματικό δημιούργημα του Francis Kurkdjian είναι καθαρό και άμεσο, με το οσφρητικό του αποτύπωμα να ακολουθεί τα χνάρια του À la rose, ενός εμβληματικού αρώματος από την γκαρνταρόμπα του Οίκου που δημιουργήθηκε το 2014

Η ταυτότητά του μιλά από μόνη της, ενώ αντλεί έμπνευση από το περίφημο πορτρέτο της Μαρίας Αντουανέτας, επιμελημένο από την εξέχουσα ζωγράφο προσωπογραφιών της εποχής Louise Elisabeth Vigée Le Brun, στο οποίο δεν εξυμνείται η δύναμη της Βασίλισσας της Γαλλίας, αλλά η γυναικεία δύναμη και θηλυκότητα, καθώς εκείνη ποζάρει κρατώντας ένα τριαντάφυλλο στη θέση του βασιλικού σκήπτρου.

L’ Homme À la rose. Ένα απλό όνομα για μια πολυεπίπεδη ιστορία – το μυστήριο της έμπνευσης του Francis Kurkdjian είναι πιο περίπλοκο από όσο φαίνεται. Έπειτα από το αρωματικό ντουέτο Gentle Fluidity που έθεσε σε αμφισβήτηση τις νόρμες του φύλου, μας συστήνει το l’Homme À la rose, μια άρωμα που εκφράζει για άλλη μια φορά τη δημιουργική του αναζήτηση στη σύγχρονη και διαρκώς εξελισσόμενη αρωματοποιία. Μια αρωματοποιία που κλονίζει παλιούς κανόνες, συνήθειες και συμβάσεις. Σε αυτή τη σύνθεση βρίσκουμε την αέναη αγάπη του για δημιουργία, το μοναδικό προσωπικό του ύφος και τα χαρακτηριστικά τού καλλιτεχνικού Οίκου που φέρει τη δική του υπογραφή.

 

 

Ένα τριαντάφυλλο για άνδρες

Ένα ανδρικό άρωμα που ευωδιάζει τριαντάφυλλο. Δροσερό και ακτινοβόλο, διαχέεται έντονα. Ένα signature τριαντάφυλλο που δεν περνά απαρατήρητο. Αυτές οι λέξεις αποτελούν και τις κατευθυντήριες αρχές που ο αρωματοποιός του Οίκου έθεσε στον εαυτό του. Μια υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική φιλοδοξία συνδυασμένη με τεχνικούς περιορισμούς. Γνωστό από την αρχαιότητα και παρόν στην παλέτα του αρωματοποιού από το ξεκίνημα της καριέρας του, το τριαντάφυλλο εμφανίζεται συχνότερα σε γυναικεία αρώματα, όπου χρησιμοποιείται μόνο του ή σε συνένωση με άλλα συστατικά. Μπορεί να αναμειχθεί με διάφορες νότες, ώστε να σχηματίσει ένα ακόρντο: τριαντάφυλλο/γιασεμί, τριαντάφυλλο/βιολέτα, τριαντάφυλλο/φρουτώδεις νότες, τριαντάφυλλο/musks, τριαντάφυλλο/πατσουλί, ή τριαντάφυλλο/oud, είναι τα πιο συνηθισμένα ζευγάρια. Όταν όμως χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο, το τριαντάφυλλο συχνά επισκιάζεται.

 

Το l’Homme À la rose είναι ένα ξυλώδες φλοράλ eau de parfum. Στα πρώτα δευτερόλεπτα, ολόδροσες, πράσινες, εκρηκτικές νότες συνταιριάζονται με ένα ακόρντο γκρέιπφρουτ και αιθέριο έλαιο Δαμασκηνού ρόδου από τη Βουλγαρία, για να δημιουργήσουν μια αίσθηση φυσικής ζωτικότητας. Έπειτα, ακολουθούν οι μεσαίες νότες ενός τριανταφυλλένιου, έντονα ξυλώδους ακόρντου που δίνουν στο άρωμα ακεραιότητα, σταδιακά ενισχυμένη από τις ξυλώδεις, κεχριμπαρένιες νότες στη βάση, οι οποίες εμποτίζουν το αποτύπωμά του με αισθησιασμό.

Η σημασία των γραφικών

Τα γραφικά του προϊόντος παρουσιάζουν επίσης τυπικά αρρενωπά στοιχεία, υπογραμμίζοντας την επίμονη και στιβαρή φύση του αρωματικού αποτυπώματος: η ευθύτητα αυτού του μοναδικού τριαντάφυλλου που αρχίζει να ανθίζει στα πλαϊνά του κουτιού και στην πίσω όψη του μπουκαλιού, το όνομα του αρώματος τυπωμένο σε πράσινο και ροζ, ώστε να ανακαλεί στη μνήμη τη θηλυκή εκδοχή του αρώματος, ένα καπάκι από ακατέργαστο ψευδάργυρο που συμβολίζει τη δύναμη και τέλος, το χειρόγραφο l’Homme, σαν μια αφιέρωση από τον αρωματοποιό.

Γνωρίζουμε, όμως, ποιος είναι ο l ’Homme À la rose;

 

 

Συστατικά: absolute Εκατόφυλλου τριαντάφυλλου από την Γκρας, ακόρντο γκρέιπφρουτ, κεχριμπαρένια ξύλα, αιθέριο έλαιο λαβδάνου από την Ισπανίααιθέριο έλαιο Δαμασκηνού τριαντάφυλλου από τη Βουλγαρία και αιθέριο έλαιο φασκόμηλου από τη Γαλλία.

Eau de parfum natural spray στα 70 ml – 2.4 fl.oz.

Τα προϊόντα Maison Francis Kurkdjian διατίθενται αποκλειστικά στα πολυκαταστήματα attica City Link,

attica Golden Hall και στο atticadps.gr/eshop.