PUBLI

Η TOMMY HILFIGER και το HARLEM’S FASHION ROW ανακοινώνουν τον Clarence Ruth ως νικητή του NEW LEGACY CHALLENGE

Η Tommy Hilfiger είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον νικητή του New Legacy Challenge, ενός διαγωνισμού που αναπτύχθηκε μέσω της συνεργασίας μεταξύ του προγράμματος People's Place Program της Tommy Hilfiger και του Harlem’s Fashion Row (HFR).

Ο νικητής, Clarence Ruth, ανακοινώθηκε από τον κ. Tommy Hilfiger κατά τη διάρκεια της τελικής παρουσίασης του New Legacy Challenge που πραγματοποιήθηκε στο The Roxy Hotel στη Νέα Υόρκη στις 10 Μαρτίου 2022. Η Megan Smith, ο Johnathan Hayden και ο Clarence Ruth ήταν οι τρεις φιναλίστ που επιλέχθηκαν για να προχωρήσουν στην τελική φάση, όπου ο καθένας τους συνεργάστηκε με έναν μέντορα της Tommy Hilfiger, έτσι ώστε να αναδημιουργήσουν έξι εμβληματικά prep στυλ για τις τελικές τους συλλογές.

“Ήταν καταπληκτικό να παρακολουθούμε το ταξίδι της Meghan, του Johnathan και του Clarence με το New Legacy Challenge”, δήλωσε ο Tommy Hilfiger, επικεφαλής σχεδιαστής της Tommy Hilfiger Global. “Έδειξαν εξαιρετική δημιουργικότητα και όραμα με τις συλλογές τους και είμαι τόσο ενθουσιασμένος που βλέπω το ταλέντο τους να διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανίας μας. Συγχαρητήρια στον Clarence για τη νίκη του στην πρόκληση! Η συνεργασία μας με το Harlem’s Fashion Row έχει τις ρίζες της στον κοινό μας στόχο να αναδεικνύουμε τα διαφορετικά ταλέντα και η αποψινή βραδιά αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς”.

Το New Legacy Challenge δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τα αναδυόμενα BIPOC ταλέντα σε παγκόσμια κλίμακα. Η πρόκληση αναδεικνύει την ιστορία και τη συμβολή των κοινοτήτων αυτών στη μόδα, ενώ παράλληλα εξυμνεί τη φωνή της νέας γενιάς των BIPOC σχεδιαστών. Το 2021 επιλέχθηκαν οι αιτήσεις 12 διαγωνιζομένων σχεδιαστών, οι οποίοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μια κριτική επιτροπή μέσω ενός εικονικού show.

Με γνώμονα πάντα την αποστολή του προγράμματος People’s Place να προωθήσει την εκπροσώπηση των BIPOC στη βιομηχανία της μόδας, μια πολυποίκιλη ομάδα δημιουργών συνεργάστηκε με τους φιναλίστ τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα προκειμένου να ζωντανέψουν τα μοναδικά τους σχέδια. Η ομάδα περιλάμβανε τους εξής:

  • Photographer: Justin French (@frenchgold)
  • Styling: Randy Cousin (@cousinrandy)
  • Hair stylist: Jonathan De Francesco (jondefranc)
  • Models: Elaine Palacios (@elainelorelin) and Baba Diop (@quaintbaba)

“Επαναπροσδιορίζουμε τη φύση των συνεργασιών στη μόδα μέσω του προγράμματος People’s Place”, δήλωσε ο Randy Cousin, SVP Product Concepts and People’s Place Program, Tommy Hilfiger. “Τα προγράμματα συνεργασίας όπως το New Legacy Challenge επικεντρώνονται στην πρόσβαση, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για περισσότερους πόρους, καθοδήγηση και ευκαιρίες που θα ενισχύσουν τις φωνές των BIPOC ταλέντων. Πιστεύουμε πραγματικά ότι συνεργασίες όπως αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα πολύτιμο ορόσημο για τη βιομηχανία μας”. “Είναι πάντα μεγάλη τιμή για εμάς να συνεργαζόμαστε με παγκόσμιους ηγέτες στον κόσμο της μόδας, οι οποίοι μοιράζονται ένα κοινό όραμα. Να ξεπερνάμε, δηλαδή, τα ζητήματα για την ποικιλομορφία και την ενσωμάτωση στον κλάδο, επενδύοντας τον χρόνο, την ενέργεια και τους πόρους μας στην επόμενη γενιά BIPOC από fashion icons”, δήλωσε η Brandice Daniel, ιδρύτρια του Harlem’s Fashion Row.

Στις 8 Μαρτίου 2022, οι τρεις φιναλίστ παρουσίασαν τις συλλογές τους στην τελική φάση του New Legacy Challenge που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο EDITION Times Square Hotel. Η Megan, ο Johnathan και ο Clarence παρουσίασαν την έμπνευση, τις ιδέες και τις συλλογές τους σε μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τον κ. Tommy Hilfiger, τον βραβευμένο με GRAMMY, Χρυσή Σφαίρα και υποψηφιότητα για Emmy καλλιτέχνη Anthony Ramos, καθώς και στελέχη των Tommy Hilfiger και HFR.

Κατά τη διάρκεια της τελικής εκδήλωσης στις 10 Μαρτίου 2022, ο Clarence ανακοινώθηκε ως ο νικητής του New Legacy Challenge. Θα λάβει το χρηματικό έπαθλο ύψους 20.000 δολαρίων και την ευκαιρία να σχεδιάσει μια capsule συλλογή μαζί με την ομάδα σχεδιαστών του Tommy Hilfiger.

“Είναι τιμή μου που ανακηρύχθηκα νικητής του New Legacy Challenge”, δήλωσε ο Clarence Ruth. “Αυτή η ευκαιρία μου προσέφερε τεράστια δημιουργική ελευθερία, ενώ παράλληλα μαθαίνω και εξελίσσομαι από την καθοδήγηση του Urs Graber, τον μέντορά μου στην Tommy Hilfiger. Είμαι ενθουσιασμένος που θα έχω την ευκαιρία να ενσωματώσω όλα όσα βίωσα στη διαδικασία του σχεδιασμού, καθώς και να προσφέρω την υποστήριξή μου σε όλους τους BIPOC σχεδιαστές που θα έρθουν μετά από μένα”.

Η ετικέτα του Clarence, Cotte D’Armes, εξερευνά το denim από μια νέα οπτική γωνία με μια συλλογή από παντελόνια, μπλούζες και outerwear που συνδυάζουν το military με streetwear και biker chic στοιχεία.
Επιπλέον, στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προβολή του ντοκιμαντέρ New Legacy Challenge, το οποίο σκηνοθέτησε η βραβευμένη σκηνοθέτης Luchina Fisher, δίνει στο κοινό μια εσωτερική ματιά του Challenge. Αυτό θα κυκλοφορήσει στα κανάλια της Tommy Hilfiger παγκοσμίως τον Απρίλιο του 2022.

Το πρόγραμμα People’s Place ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020, αντλώντας έμπνευση από το πρώτο ομώνυμο κατάστημα της Tommy Hilfiger, το οποίο άνοιξε το 1969 στη γενέτειρά του, την Elmira της Νέας Υόρκης. Το πρόγραμμα ενισχύει τις προσπάθειες της εταιρείας και την αφιέρωση πόρων για την αύξηση των ευκαιριών και της προβολής των κοινοτήτων που συχνά παρμέριζονται στην παγκόσμια βιομηχανία μόδας και ένδυσης. Η πλατφόρμα ενεργεί βάσει αυτών των δεσμεύσεων μέσω τριών πυλώνων – Συμπράξεις και εκπροσώπηση, Υποστήριξη σταδιοδρομίας και πρόσβαση στον κλάδο – με στόχο την επίτευξη ουσιαστικής και μακροχρόνιας αλλαγής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της Tommy Hilfiger επισκεφθείτε την ιστοσελίδα sustainability.tommy.com.