Όλες οι ταινίες που βγαίνουν  αυτή τη βδομάδα στα σινεμά

DUNE

Βασισμένος στο έπος του Frank Herbert, ο σκηνοθέτης του Arrival και του Blade Runner 2049 επιχειρεί να φέρει εις πέρας αυτό που λύγισε δημιουργούς σαν τον David Lynch. Η ταινία σε περικυκλώνει, είναι εικαστική επιβλητική, αλλά μοιάζει τελικά ακίνητη και χωρίς να ρισκάρει πολλά.

DENIS VILLENEUVE

THE LAST DUEL

Camp Rashomon. Mεσαιωνικό #MeToo παραμύθι ιπποτών με Adam Driver και Matt Damon να μάχονται για την τιμή της Jodie Comer χωρίς κανείς να ρωτήσει τι νομίζει η ίδια. Η ιστορία παρουσιάζεται από τρεις διαφορετικές οπτικές, σε μια ταινία διασκεδαστική, ανατριχιαστική, αναπάντεχη.

RIDLEY SCOTT

IDENTIFYING FEATURES

Ένας άντρας μετά την απέλαση από τις ΗΠΑ ψάχνει τη μητέρα του στο Μεξικό. Μια γυναίκα αναζητά το γιο της που χάθηκε προσπαθώντας να περάσει τα σύνορα. Οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν. Μεξικάνικη ταινία που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

FERNANDA VALADEZ

COLLECTIVE

Όταν μια φωτιά σε συναυλία στέλνει κόσμο στο νοσοκομείο, μια ομάδα ρεπόρτερ ερευνά τα πραγματικά αίτια πετυχαίνοντας έναν λαβύρινθο διαπλοκής. Καθηλωτικό ερευνητικό procedural που καμία πένα δε θα μπορούσε να έχει στα αλήθεια γράψει. Διπλή οσκαρική υποψηφιότητα (Ντοκιμαντέρ και Διεθνές Φιλμ).

ALEXANDER NANAU