Οι ταινίες της εβδομάδας 18-24/11

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ

BENEDETTA

Καθώς μια πανούκλα θερίζει στην Ιταλία του 17ου αιώνα, σε μια μονή της Τοσκάνης η Benedetta βιώνει μια σειρά από οράματα, θρησκευτικής και ερωτικής φύσεως. Η ισχύς που αποκτά έρχεται μαζί με πόθο για μια νεαρή μοναχή. Ο Verhoeven σε ένα τρομερά διασκεδαστικό camp θέαμα πάθους, ενοχής και επιβίωσης, με φοβερή Virginie Efira.

PAUL VERHOEVEN

THE POWER  OF THE DOG

Σε ένα ράντσο της Μοντάνα στις αρχές του 20ου αιώνα, ο σαδιστικός ιδιοκτήτης ξεσπάει με μίσος και οργή απέναντι σε μια νεαρή χήρα που εντελώς απρόσμενα παντρεύεται τον πιο μικρό του αδερφό. Βραδυφλεγές και ίσως δυσπρόσιτο, χαρτογραφεί στιβαρά έναν κόσμο τοξικότητας και καταπίεσης. Πάει για πολλά Όσκαρ.

JANE CHAMPION

THE MANY SAINTS OF NEWARK

Σε μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της ιστορίας του Νιούαρκ, ο νεαρός Tony Soprano έχει σαν είδωλο τον θείο του, καθώς συμμορίες διεκδικούν τον έλεγχο σε μια πόλη γεμάτη διαφυλετικές εντάσεις. Πρίκουελ του θρυλικού “Sopranos” που δεν στέκεται στο ύψος του κλασικού σόου. Συγκινητικά επιβλητικός ο Michael Gandolfini, γιος του James.

ALAN TAYLOR

Ντοκιμαντέρ για τη γέννηση του περιοδικού της Βαβέλ και τη μετέπειτα έκρηξή του ως πολιτιστικού φαινομένου. Μιλούν οι άνθρωποι πίσω από το περιοδικό.

ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ

KARDITSA FOREVER

10 χρόνια μετά το I <3 Karditsa, η φύση μας εκδικείται ξανά.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΚΙΔΗΣ