Οι ταινίες της εβδομάδας 28/10 - 03/11

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ

MADRES PARALELAS

Δύο γυναίκες διαφορετικής ηλικίας και κοινωνικού background γνωρίζονται στο μαιευτήριο και γεννούν την ίδια στιγμή. Xάνονται, η ζωή τους επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Φοβερή Penelope Cruz, βραβευμένη στη Βενετία για την ερμηνεία της. Θαρραλέα πολιτική και αισθητικά πολυεπίπεδη ταινία, η καλύτερη του Pedro εδώ και χρόνια.

ANDY SERKIS

ΤΙΤΑΝΕ

Ακολουθώντας μια σειρά ανεξήγητων, βίαιων εγκλημάτων, ένας πατέρας επανενώνεται με τον γιο του, που αγνοείται εδώ και μια δεκαετία. Aκατηγοριοποίητη ιστορία απώλειας και συναισθηματικής επούλωσης όπου τα πάντα είναι ρευστά: η ιστορία, τα φύλα, ακόμα και η σχέση με την Αλληγορία. Μεμονωμένες εκπληκτικές στιγμές, αβέβαιο σύνολο.

JULIA DUCOURNAU

HALLOWEEN KILLS

Στο σίκουελ της ταινίας του 2018, η δράση συνεχίζεται ακριβώς από το σημείο που την αφήσαμε, με τον Michael Myers ακόμα ζωντανό να επιστρέφει ενώ η Laurie βρίσκεται στο νοσοκομείο. Slasher ταινία με πραγματικά πάρα πολύ φονικό που την ίδια στιγμή κοιτάζει εσωτερικά διερωτώμενη για τη συλλογικότητα του κακού. Άνισο αλλά ενδιαφέρον.

DAVID GORDON GREEN

THE ADAMS FAMILY 2

Η αγαπημένα νοσηρή οικογένεια επιστρέφει και αυτή τη φοράει πάει διακοπές. Συνέχεια του διασκεδαστικού φιλμ του 2018, με όμορφο animation, μπόλικη δόση χιούμορ και αταίριαστου οικογενειακού συναισθήματος που πάντως παραμένει συμπαθέστατη θέαση για όλη την οικογένεια.

G. TIERNAN, C. VERNON, L. BROUSSEAU

RESPECT

Η οσκαρική Jennifer Hudson ερμηνεύει την Aretha Franklin σε ένα εντελώς τυπικό biopic που ακολουθεί την ιέρεια της σόουλ από την παιδική της ηλικία μέχρι να φτάσει στην κορυφή. Τηλεοπτικής υφής θέαμα, προτείνεται μόνο σε ορκισμένους φανς της Aretha.

LIESL TOMMY