Οι ταινίες της εβδομάδας 4-10/11

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ

ETERNALS

Μια ομάδα αθάνατων εξωγήινων βρίσκονται στη Γη για να προστατέψουν την ανθρωπότητα. Αιώνες μετά την αποπεράτωση της αποστολής τους, o πλανήτης σείεται και κανείς δεν ξέρει γιατί. Η οσκαρική Zhao του Nomadland φέρνει μια σχετική φυσικότητα στη Marvel όμως η ταινία μοιάζει κενή και αδρανής.

CHLOE ZHAO

LAST NIGHT IN SOHO

Μια νεαρή κοπέλα από την αγγλική επαρχία που λατρεύει την ‘60s αισθητική και κουλτούρα βρίσκει ένα μικρό διαμέρισμα στο Σόχο και αρχίζει στα όνειρά της να ζει τη ζωή μιας ‘60s wannabe τραγουδίστριας (Anya Taylor-Joy). Giallo αναφορές και #MeToo συμβολισμοί σε ένα θρίλερ που ποτέ δεν λειτουργεί οργανικά.

EDGAR WRIGHT

RED NOTICE

Πράκτορας της Ιντερπόλ αναλαμβάνει την καταδίωξη ληστή έργων τέχνης όμως ύστερα από μια στημένη πλεκτάνη, βρίσκεται κι ο ίδιος κατηγορούμενος και αναγκασμένος να συνεργαστεί με τον μεγάλο του εχθρό. Κουραστική Netflix περιπέτεια με διαρκείς ανατροπές, Dwayne Johnson ικανοποιημένο με τον εαυτό του και Ryan Reynolds σε μπαράζ κρυάδας.

RAWSON MARSHALL THURBER

THE IMAGE BOOK

H πιο πρόσφατη ταινία του Godard (βραβευμένη στις Κάννες με «ειδικό Χρυσό Φοίνικα») είναι ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στην παντοκυριαρχία της εικόνας και στη σχέση Δύσης με τον αραβικό κόσμο. Εικόνες κινηματογραφικές και ειδησεογραφικές μπλέκονται σε ένα πεσιμιστικό, μα συναρπαστικό μίγμα ιδεών. Για δυνατούς λύτες.

JEAN-LUC GODARD

CHARTER

Ύστερα από ένα δύσκολο διαζύγιο, μια γυναίκα προχωρά σε μια δραστική λύση, παίρνοντας τα παιδιά και πηγαίνοντας μαζί τους ένα ταξίδι στις Κανάριες Νήσους. Δυνατό δράμα, με καλή κεντρική ερμηνεία και μια αφήγηση που κρατά τον θεατή ακόμα κι αν τελικά ποτέ δεν κορυφώνεται σε κάτι αληθινά ξεχωριστό.

AMANDA KERNELL

HERMITAGE - THE POWER OF ART

Ξενάγηση σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου με τον οδηγό τον αγαπητό ηθοποιό Toni Servillo.

MICHELE MALLY

200 METERS

Ένας άντρας κι η γυναίκα του χωρίζονται από το τείχος στη Λωρίδα της Γάζας. Τα χωριά τους απέχουν 200 μέτρα, όμως κάθε φορά που θέλουν να συναντηθούν πρέπει να περάσουν από τον έλεγχο των Ισραηλινών δυνάμεων. Ένα ατύχημα θα τον οδηγήσει σε μια παράτολμη απόφαση.

AMEEN NAYFEH

CHARLATAN

Βιογραφικό δράμα για ξακουστό θεραπευτή του Μεσοπολέμου, δια χειρός Agnieszka Holland (Ο Κύριος Τζόουνς).

AGNIESZKA HOLLAND

PETER RABBIT2: THE RUNAWAY

Μια νέα περιπέτεια για τον CGI λαγό ο οποίος φεύγει από τον κήπο που ζει, ανησυχώντας την οικογένειά του.

WILL GLUCK