WOMEN

Οι αξέχαστες αδελφές Λυκούδη

Η Ράνια και η Μένη, η ψηλή και η κοντή, η μελαχρινή και η ξανθιά. Τόσο διαφορετικές και, ωστόσο, το ίδιο καυτές. Τις καλωσορίζουμε στο Hall of Femme μας.

Υπήρξαν λαϊκά ‘είδωλα’ για μια γεμάτη επταετία. Κάτι σαν αδελφές Γαρμπή με πλουσιοπάροχο φυσικό στήθος. Και μπορεί πλέον και οι δυο να είναι παντρεμένες και μανούλες, ωστόσο τα γυμνά τους συνεχίζουν να μας συγκινούν. Σαν παλιοί φίλοι από το στρατό που έχουμε να δούμε χρόνια.

Δεν τις έχουμε τιμήσει όσο θα έπρεπε. Δεν μιλάω σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας μας (αυτό είναι εντελώς φάση προσωπικά δεδομένα), αλλά ως ΟΝΕΜΑΝ. Συγκεκριμένα μέχρι τώρα έχουμε μιλήσει για εκείνες -περίπου- τρεις φορές. Δηλαδή εδώ, εδώ και εδώ.

Και όμως υπήρχε μια εποχή που οι προικισμένες αδελφές, που έσκασαν μύτη με ένα χρόνο διαφορά (το 1996 η Ράνια Λυκούδη ως Μις Ελληνίδα και το 1997 η Μένη ως Αναπληρωματική Μις Γιανγκ), είχαν καθημερινή παρουσία στη ζωή μας.

Είτε ως -ανθισμένες- γλάστρες σε πρωινάδικα.

 

Είτε μέσα από τις σχέσεις τους. Αληθινές και φημολογούμενες.

 

Είτε μέσα από τις φωτογραφήσεις τους σε όλα σχεδόν τα αντρικά περιοδικά (Max, Penthouse).

Εννοείται πως οι καλύτερες φωτογραφήσεις τους υπήρξαν αυτές που έκαναν από κοινού, με απόλυτο χαιλάιτ μια topless και bondage σε ένα Max από την καλή εποχή του.

Ίσως από τις καλύτερες φωτογραφήσεις των 90s. Απέραντα αισθησιακή με την καλή και την κακή έννοια του όρου.

Αν και, συγκεκριμένα η Μένη, παρότι συνολικά πιο μετρημένη (και παντρεύτηκε πρώτη και έχει δηλώσει ‘Η αδερφή μου η Ράνια είναι πιο πολύ στα πράγματα. Εγώ είμαι μια Real Housewife. Ήταν επιλογή μου αυτό. Να ασχολούμαι περισσότερο με το μεγάλωμα των παιδιών’), μου έχει χαρίσει την αγαπημένη μου λήψη. Αυτή που παίζει με τα κοτσιδάκια της.

Ναι, εγώ τα κοτσιδάκια είναι που πρόσεξα. Τι θες τώρα;

Γενικά η Μένη ήταν ανέκαθεν η αγαπημένη μου. Εμού και συνολικά της εφηβικής παρέας μου από την Καλλιθέα. Εκείνη που αισθάνομαι ότι και σήμερα, που τα μοντέλα Ελληνίδες είναι άλλη κλάση (δίμετρα και ψηλόλιγνα) θα τα είχε καταφέρει μια χαρά.

Εκείνη με την μουρίτσα που σε έκανε να λιώνεις, να λιγώνεσαι και να φαντασιώνεσαι.

Και αυτό παρότι η Ράνια ήταν που έκανε τις περισσότερες γυμνές φωτογραφήσεις.

Εκείνη που, επειδή ήταν πιο ψηλή και μοντελέ, το πάλεψε περισσότερο και για περισσότερο καιρό.

Εκείνη που έκανε, μεταξύ άλλων, τις πιο προκλητικές ‘μαζεύω 10 τηλέφωνα στην καθισιά μου’ δηλώσεις.

 

Ναι, οι δυο τους δεν είχαν προδιαγραφές μοντέλου. Δεν έγιναν ποτέ τοπ. Δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να παρουσιάσουν την δική τους εκπομπή. Ωστόσο τα φυσικά τους προσόντα είναι αδιαφιλονίκητα και καθόλου ευκαταφρόνητα. Όπως και από όπου και να το δεις.

Δυο αδελφές που αποδεικνύουν με τον πιο βαβαβούμ τρόπο την δύναμη των καλών γονιδίων. Δυο γυναίκες στα στήθη των οποίων μεγαλώσαμε.

Στην τελική, ποιο άλλο αντίστοιχο ζεύγος έχουμε να θυμόμαστε εκτός από εκείνες και -σε λιγότερο βαθμό- τις Κανονίδου;

Αν η παρουσία τους ήταν τόσο αδιάφορη, όσο είμαι σίγουρος ότι θα σχολιάσει κάποιος από κάτω, τότε γιατί από το 2004 και μετά, όταν και ψιλο-απομακρύνθηκαν από τα φώτα, δεν υπήρξε -παρά την άνθηση των αντρικών περιοδικών- κάποιο άξιο αδελφικό δίδυμο να τις αντικαταστήσει;