WOMEN

Οι γυναίκες του Mad Men είναι εδώ και σε περιμένουν

Είναι πολλές, είναι θηλυκές και είναι απίστευτα ανυπόμονες για την έναρξη της νέας σεζόν. Λίγες μέρες μόνο έμειναν.

Η 7η Απριλίου έπρεπε κανονικά να ανακηρυχθεί επίσημη αργία. Α Κυριακή είναι. Βολεύει. Αλλά όταν θα παίζει το πρώτο επεισόδιο της έκτης σεζόν το βράδυ της Κυριακής και εδώ θα είναι αξημέρωτα Δευτέρα, η Joan, η January, η Alison, η Jessica και τα υπόλοιπα κορίτσια θα δίνουν την δική τους ξεχωριστή παράσταση. Και κάθε άνδρας στον πλανήτη θα άξιζε να έχει ρεπό εκείνη την ημέρα.

Ναι, ο πυλώνας, ο τιτάνας, ο ένας και μοναδικός πρωταγωνιστής είναι ο Jon Hamm. Η φιγούρα του Don Draper είναι κυρίαρχη πάνω στην σειρά και είναι εκείνη γύρω από την οποία κινούνται σε τροχιά οι υπόλοιποι χαρακτήρες. Αν δεν ανατείλει ο Don, ο ήλιος δεν βγαίνει στην γη του Mad Men. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς δεν μπορούμε να λατρεύουμε εξίσου τις αφανείς αλλά τόσο σεξουαλικές γυναίκες που μπλέχτηκαν, μπλέκονται και θα μπλέκονται στα πόδια εκείνου και των υπολοίπων της σειράς.

Ίσως είναι τα ακατανόητα για τώρα ήθη της εποχής που σε προκαλούν. Ίσως είναι ο πουριτανισμός που διέπει μερικές από αυτές. Ίσως είναι τα ρούχα, η ατμόσφαιρα και ο μυστικισμός κάθε σεξουαλικής σκέψης. Ίσως είναι απλά το ότι είναι όλες του τόσο σεξουαλικές και υπέροχες που θα ήθελες να τις έχεις στο σπίτι, το κρεβάτι, το αυτοκίνητο και την γραμματεία της εταιρίας σου.

Με υποκειμενικότατη σειρά σεξουαλικότητας, ακολουθούν τα κορίτσια του Mad Men.

(Θα προσπαθήσω να μην κάνω spoilers για όσους δεν έχουν δει την σειρά. Αν και δεν είστε άνθρωποι εσείς που δεν το έχετε δει, να εξηγούμαστε).

Christina Hendricks

 

Υποδύεται: Την Joan Holloway. Τον άνθρωπο που κινεί τα νήματα μέσα στην Sterling Cooper από θέση γραματειακής υποστήριξης. Ξέρει όλα τα μυστικά της εταιρείας, επιβάλλει την τάξη όταν χρειαστεί και ένα νεύμα της αρκεί για να μπει ακόμα και ο πιο αποφασισμένος εταίρος κάτω από την φούστα της. Μαγικά τα τσιλιμπουρδίσματά της με τον Roger μετά από μερικά ποτάκια του τελευταίου.

Την γουστάρουμε γιατί: Είναι ανάφτρα. Βασικά όχι. Γιατί είναι η πρώτη ανάφτρα, ο ομφαλός, τον γιν και το γιαν, η κοκκινομάλλα που έδωσε στις κοκκινομάλλες το sexyness που τους έλειπε. Είναι χυμώδης και έχει τόσο προκλητικά οπίσθια που θεωρείς ότι ολόκληρη η Νέα Υόρκη των 60s μετατοπιζόταν δεξιά – αριστερά σε κάθε τη βήμα.

Peyton List

 

Υποδύεται: Την Jane Siegel. Γραμματέα του Draper η οποία όμως δεν θα καθήσει για πολύ έξω από το γραφείο του Don και θα μπει στο σπίτι του Roger Sterling.

Την γουστάρουμε γιατί: Είναι η πιο ωραία από όλες. Πραγματικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης και θα την έβαζα και πιο πάνω από την Hendricks αν ο ρόλος της ήταν αντίστοιχα προκλητικός και σεξουαλικά κολάσιμος. Πρόσωπο, σώμα, χαμόγελο. Πραγματικά πού έχεις τα μάτια σου ρε Draper;

Jessica Pare

 

Υποδύεται: Την Megan. Αααααχ την Γαλλιδούλα που ζητάς σε αυτή τη ζωή υποδύεται. Να έρθει να  κάτσει στα γόνατά σου και να σου τραγουδήσει ζουμπιζουμπιζου μπροστά στους φίλους σου. Κι εσύ να είσαι τόσο στριφνός και βλάκας που να ντρέπεσαι για το performance. Η Megan για να μην σποιλάρουμε πολύ είναι μία γυναίκα που σε κάποια φάση της σειράς γίνεται γραμματέας του Don. Βασικά μόλις πεθαίνει hilariously η γιαγιά που έχει για γραμματέα πριν την Megan.

Την γουστάρουμε γιατί: Έχει αυτό το ανοιγματάκι στα δόντια, αυτή την φινέτσα της Γαλλίδας, υπέροχα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο και μία bitchy συμπεριφορά που αργεί να βγει αλλά όταν βγαίνει την μετατρέπει σε Βεζούβιο.

January Jones

 

Υποδύεται: Την Betty Draper. Γυναίκα του Don. Μητέρα των παιδιών του και βαρόμετρο της ψυχολογικής του κατάστασης σε πολλές περιπτώσεις μέσα στη σειρά. Σπάνια την βλέπουμε εκτός σπιτιού (τουλάχιστον στις πρώτες σεζόν) και ακολουθεί κατά πολύ το πρότυπο της γυναίκας νοικοκυράς της εποχής που απλά περιμένει τον άντρα στο σπίτι για να αποκτήσει ζωή.

Την γουστάρουμε γιατί: Είναι όμορφη. Ξανθιά και όμορφη. Και γιατί παρ’ όλο το αγγελικό του προσώπου της, στα μέσα της σειράς βλέπουμε έναν πολύ δυναμικό χαρακτήρα. Καλά, όχι και τόσο δυναμικό αλλά κατάλαβες τι θέλω να πω. Η Betty δεν είναι απλά η χαζούλα πρώην μοντέλο που κοροϊδεύει ο Draper.

Alison Brie

 

Υποδύεται: Την Trudy Campbell. Την νευρική και πολλές φορές σπαστικότατη σύζυγο του Pete Campbell. Σπαστικός αυτός, δίκαια υστερική και εκείνη. Γκρινιάζει διαρκώς, θέλει ολοένα και περισσότερα και βρίσκει την ησυχία μόνο όταν αποκτά αυτά που η καλή κοινωνία της Νέας Υόρκης θεωρεί ότι πρέπει να είναι δικά της.

Την γουστάρουμε γιατί: Ο ρόλος της σίγουρα δεν την βάζει επάξια σε αυτή την λίστα. Την βάζει όμως η πορεία της εκτός σειράς. Και το γεγονός ότι είναι μια πολύ ωραία γυναίκα. Όσο κι αν αυτό δεν είναι εμφανές στην σειρά.

Οι γυναίκες του Mad Men 

Υπάρχουν κι άλλες φυσικά που πέρασαν από το κρεβάτι και την ζωή του Don. Αλλά δεν νομίζω να χρήζουν ειδικής αναφοράς. Επίσης όποιος θα ήθελε την Elisabeth Moss σε αυτή τη λίστα, δεν είναι φίλος μου.