HUNGRY X LAMBROS VAKIAROS

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο ιταλικό τιραμισού

Ο Λάμπρος Βακιάρος ολοκληρώνει τη θεματική Italian Series των βίντεό του, αποκαλύπτοντας τη συνταγή για τον βασιλιά του ιταλικού γλυκού.

Μετά τη σειρά των videos για το brunch, η ενότητα Hungry X LAMBROS VAKIAROS  άλλαξε θεματική και διείσδυσε στα μυστικά της ιταλικής κουζίνας. Η αρχή έγινε με ένα αγαπημένο πιάτο, την αυθεντική καρμπονάρα, ενώ μετά σειρά είχε μία λαχταριστή πίτσα με μοτσαρέλα και βασιλικό.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει κι ένα γλυκό για να ολοκληρώσει με τον ιδανικότερο τρόπο αυτή τη θεματική, κι αυτό δεν είναι άλλο από τον απόλυτο βασιλιά του ιταλικού γλυκού, το αγαπημένο σε όλους μας τιραμισού.

Δες τη συνταγή:

Ιταλικό τιραμισού

Υλικά

  • 4 κρόκοι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. νερό
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 200ml καφέ εσπρέσο
  • 2 κ.σ. λικέρ Αμαρέτο
  • Κακάο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους τη ζάχαρη και το νερό και μεταφέρουμε σε ένα μπεν-μαρί. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε έντονα μέχρι το μείγμα μας να φτάσει ιδανικά στους 84 βαθμούς. Προσοχή να μη μας μαγειρευτεί το αυγό.

2. Παράλληλα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε και αφρατεύουμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι για 3-4’. Τα αφαιρούμε σε ένα μπολ και στη συνέχεια χτυπάμε και το τυρί μασκαρπόνε για 2-3.

3. Μόλις τα μίγμα με τα αυγά είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου 10’ έτσι ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.

4. Ομογενοποιούμε το μείγμα με τα αυγά και το τυρί μασκαρπόνε και τέλος ενσωματώνουμε και τα χτυπημένα ασπράδια.

Για τη σύνθεση

1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον καφέ και το λικέρ αμαρέτο.

2. Σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι ή σε ευρύχωρο μπολ απλώνουμε δύο κουταλιές της σούπας από την κρέμα του τιραμισού. Βουτάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ για 2 – 3 δευτερόλεπτα μαξ, έτσι ώστε να μην απορροφήσουν πάρα πολύ από το υγρό και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.

3. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητά της κρέμας επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μπισκότα και ολοκληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.4. Μεταφέρουμε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 – 6 h μέχρι να δέσει η κρέμα.

5. Τέλος, γαρνίρουμε με σκόνη κακάο και απολαμβάνουμε.