ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

Πήγαμε στο Μπαλί για να δούμε από κοντά τα νέα POCO F8 Pro & Ultra

Από τη στιγμή που άνοιξε η πόρτα του αεροπλάνου στο Ντενπασάρ, ένιωσα πως αυτό το ταξίδι στο Μπαλί δεν θα ήταν απλώς άλλη μια παρουσίαση.

Ο αέρας ήταν ζεστός, σχεδόν βαρύς, σαν να είχε εμποτιστεί με καρύδα, καπνό από θυμίαμα και λίγο αλάτι από τον ωκεανό. Είχα έρθει για την παρουσίαση των νέων POCO F8 Ultra και F8 Pro· δύο συσκευές θηρία, όπως μας έχει συνηθίσει η POCO τόσα χρόνια.

Το F8 Ultra ξεχωρίζει τόσο για τον σχεδιασμό του, με το πίσω μέρος του να θυμίζει τζιν, όσο και για την τεράστια 6.9 ιντσών οθόνη του που παρά το γεγονός οτι ο ήλιος στο Μπαλί είναι δυνατός, μπορούσα να διαβάσω τα μηνύματα, χωρίς να ψάχνω σκιά. Ήταν από αυτές τις μικρές νίκες που αισθάνεσαι ότι αλλάζουν τη μέρα σου.

Εκεί όμως που είδα ότι πρόκειται για μία συσκευή που ξεχωρίζει από την αρχή ήταν ο ήχος της. Με το που πάτησα το Play στο Spotify, ξαφνικά η μουσική είχε αυτή την καθαρότητα σαν κάποιος να είχε κρύψει ένα Bose ηχείο μέσα του. Δεν έπαιζε απλώς δυνατά· έπαιζε πολύ ωραία με τον ήχο να είναι πλούσιος, καθαρός, και το μπάσο να το νιώθεις. Είχε μια άνεση και έναν αέρα του τύπου «δεν χρειάζεσαι ηχείο, χαλάρωσε».


To τριπλό σύστημα καμερών του F8 Ultra που διαθέτει στο πίσω μέρος είναι στα 50MP και μπορεί και τραβάει πολύ καλές φωτογραφίες τόσο σε συνθήκες δυνατού αλλά και χαμηλού φωτισμού. Παράλληλα ο 50MP περισκοπικός φακός με 5X οπτικό zoom, που διαθέτει, μπορεί να φέρει όλη τη σκηνή πιο κοντά χωρίς κόπο.

Οι φωτογραφίες είναι άρτιες χωρίς να χρειάζεται να σκέφτεσαι τεχνικές λεπτομέρειες και ρυθμίσεις. Απλώς πατάς το κουμπί και αυτό ήταν. Κάπως έτσι κατάλαβα ότι η σειρά POCO F8 έχει δική της αυτοπεποίθηση και ναι βγάζει ωραίες φωτογραφίες επειδή μπορεί. Όχι επειδή απλά προσπαθεί.

Στο κομμάτι της ψύξης η POCO έχει φροντίσει οι συσκευές της να μην ανεβάζουν θερμοκρασίες όσο ζέστη και να έχει το περιβάλλον αλλά και ό,τι εφαρμογές και να έχεις ανοιχτές. Σε λογικά πλαίσια πάντα. Για παράδειγμα, με τον ήλιο να καίει και έχοντας ανοιχτούς χάρτες, hotspot, Spotify και που την κάμερα για βίντεο… δεν καταλάβαινε τίποτα. Ήταν αυτή η αίσθηση ότι κρατάς ένα εργαλείο που κάνει ό,τι του ζητάς χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις.


Α! και μιας και ένα smartphone χρειάζεται αυτονομία. Εδώ τα POCO F8 Ultra και F8 PRO ανήκουν στην κατηγορία, «ξεχνάς να τα φορτίσεις». Η 6500mAh μπαταρία του Ultra κρατάει άνετα μία μέρα έντονης χρήσης (μη σου πω και παραπάνω) ενώ η γρήγορη φόρτιση στα 100W κάνει τη συσκευή να γεμίσει πολύ γρήγορα. Φαντάσου έχει τόσο μεγάλη μπαταρία, που αν νιώθεις γενναιόδωρός, η συσκευή σου επιτρέπει να φορτίσεις και άλλες συσκευές με αυτό.

Σε όλο αυτό αν βάλεις και το γεγονός ότι έχει τον νέο επεξεργαστή Snapdragon® 8 Elite Gen 5 αλλά και το ολοκαίνουριο HyperOS 3, τότε καταλαβαίνεις ότι το multitasking γίνεται χωρίς σκέψη, τα apps ανοίγουν γρήγορα και φυσικά, η κάμερα αντιλαμβάνεται το περιβάλλον σαν αυτόνομος φωτογράφος. Δεν έχεις το άγχος του “ωχ, τώρα θα κολλήσει”. Υπάρχει η ηρεμία του “κάντο και πάμε παρακάτω”.


Και κάπως έτσι, σε αυτό το ταξίδι, κατάλαβα ότι η POCO δεν πήγε στο Μπαλί για να μας δείξει specs. Πήγε για να μας δείξει mindset. Μια εταιρεία που μεγάλωσε, όχι μόνο σε αριθμούς, αλλά και σε αντίληψη. Μια σειρά που δεν έχει πια τον ρόλο του “value for money” αλλά του “smartphone που μπορεί να σταθεί απέναντι σε όλους”. Το F8 Ultra είναι εκείνος ο φίλος που έχει πάντα λύση ενώ το F8 Pro είναι αυτός που σε συνοδεύει κάθε μέρα, χωρίς να παραπονιέται.

Και τα δύο μαζί είναι η απόδειξη ότι premium δεν είναι τα υλικά, οι επεξεργαστές και τα benchmarks. Premium είναι η εμπειρία όταν έχεις τη συσκευή στα χέρια σου, όταν τη χρησιμοποιείς χωρίς άγχος, όταν στηρίζεσαι σε αυτή για μια ολόκληρη μέρα και δεν σε προδίδει.


Κι αν μου έμεινε κάτι από αυτή την ιστορία, είναι πως στην τεχνολογία — όπως και στα ταξίδια — αυτό που θυμάσαι τελικά δεν είναι οι αριθμοί. Είναι το πώς σε έκαναν να νιώσεις.

Κι αυτά τα δύο κινητά, σε ένα νησί γεμάτο φοίνικες και ψηφιακούς νομάδες, με έκαναν να νιώσω ότι η POCO μόλις αποφάσισε να γίνει κάτι περισσότερο απ’ ό,τι περιμέναμε. Και, τολμώ να πω, της πάει πολύ.

Exit mobile version