ΦΑΓΗΤΟ

Λίγη άνοιξη ακόμα στο μενού του Pelagos

Απαριθμούμε λόγους για να βρεθούμε για άλλη μια φορά στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens και τα τραπέζια του Pelagos

Με κλειστά μάτια. Είναι ένας πολύ μικρός αριθμός εστιατορίων και σεφ σε αυτή τη ζωή τους οποίους εμπιστεύομαι με αυτόν τον τρόπο. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς να δω το μενού πριν βρεθώ σε ένα τραπέζι μπροστά τους. Και πιστέψτε με, ο σεφ Luca Piscazzi το έχει κερδίσει αυτό με το σπαθί του ή για να είμαι ακριβής με την μαγειρική του ευφυία.

Γιατί το θεωρώ ευφυές αυτό που έχει χτίσει στην κουζίνα που ανέλαβε πριν από μερικά χρόνια κι όχι απλά επειδή της χάρισε το αστέρι Μισελέν αλλά ακόμα σημαντικότερα της έδωσε ταυτότητα. Με τοπικό χαρακτήρα αλλά υψηλότατα standard όσον αφορά τη γαστρονομία.

Από τη λογική του on tour που εφάρμοσε στο καλοκαιρινό μενού, στην εμμονή με την πρώτη ύλη σε κάθε του μενού, ο σεφ καταφέρνει κάθε εποχή να παρουσιάζει στο κοινό επιλογές που κερδίζουν όχι μόνο τους guests του ξενοδοχείου αλλά και τον κόσμο που πηγαίνει στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens αποκλειστικά και μόνο για το Pelagos.

Και το αναφέρω αυτό γιατί μπορεί να μοιάζει αυτονόητο αλλά σε μία χώρα με πάμπολλα εστιατόρια στα ξενοδοχεία, το να καταφέρνεις να προσελκύεις το local κοινό είναι όχι απλά ζητούμενο αλλά το μεγάλο στοίχημα. Και το Pelagos το έχει κερδίσει πανηγυρικά.

Τι βρίσκουμε στο ανοιξιάτκο μενού το οποίο προλαβαίνετε να δοκιμάσετε τις επόμενες εβδομάδες σε επιλογή επτά πιάτων Spring Degustation ή τριών πιάτων À la Carte;


Μερικά αγαπημένα πιάτα, όπως το πολυαγαπημένο Caviar Pasta που ζητούν και ξαναζητούν οι θαμώνες του. Ή το Beef tartare που παντρεύεται με το πατζάρι και τον ταραμά σε ονειρική μορφή.


Αλλά και μερικά που ήρθαν για να μείνουν. Όπως οι σουπιές με άγριο σκόρδο, ζαμπόν Ibérico, φρέσκο αρακά και περγαμόντο. Ή το ριζότο με λευκά σπαράγγια, κυδώνια, καρύδα και πράσινο κάρυ. Ή ακόμα και το νέο αγαπημένο μας Rabbit & Lobster, κουνέλι δηλαδή το οποίο συνδυάζεται μαεστρικά με αστακό, μελιτζάνα, αχινό και bisque.


Στα γλυκά ξεχωρίζουμε την ανοιξιάτικη τάρτα μήλου με καραμέλα περγαμόντο και αφρό ψητής βανίλιας. Ή το ευρηματικό πάντρεμα του χαρουπιού με το καρύδι και τη σοκολάτα, σε ένα γλυκό που παίζει πολύ ευχάριστα στον ουρανίσκο με κρεμέ και τραγανά στοιχεία.

Κάθε φορά που βρίσκομαι να ατενίζω τη θάλασσα από τα τραπέζια του Pelagos, νιώθω ότι το εστιατόριο εφευρίσκει ξανά και ξανά τον εαυτό του με το πέρασμα κάθε εποχής. Και αυτό με κάνει απλά να ανυπομονώ για κάθε επόμενη.

Exit mobile version