Μία εξωτική βιετναμέζικη ντοματοσαλάτα για αυτόν τον καυτό Αύγουστο
- 3 ΑΥΓ 2021
Υλικά για 4 – 6 μερίδες
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι fish sauce (διαθέσιμη σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα)
- ¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
- 1 μικρός βολβός μάραθου, κομμένος σε λεπτές φέτες
- 1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά (πράσινη, κόκκινη ή κίτρινη) κομμένη σε φέτες, χωρίς το κοτσάνι και τους σπόρους
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κιλό ντομάτες (ποικιλία από διάφορα χρώματα) κομμένες στη μέση αν είναι μικρές, κομμένες σε κυβάκια εάν είναι μεγάλες
- 2 φλιτζάνια χοντροκομμένα μυρωδικά (όπως άνηθος, κόλιανδρος και/ή βασιλικός)
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ⅓ φλιτζάνι αλατισμένα φιστίκια ψημένα, θρυμματισμένα
- ⅓ φλιτζάνι τηγανητά κρεμμύδια (διαθέσιμο σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα)
Εκτέλεση
Σε ένα βάζο, ρίχνεις τη ζάχαρη, την fish sauce, τον χυμό λάιμ και 1 κουταλιά της σούπας νερό σε ένα βάζο. Κλείνεις με το καπάκι και ανακινείς με δυνατές κινήσεις το ντρέσινγκ μέχρι να ενωθούν όλα τα συστατικά και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις τον μάραθο, το αγγούρι, την πιπεριά, το ωμό κρεμμύδι, τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Προσθέτεις αλάτι και μπόλικο μαύρο πιπέρι. Περιχύνεις με το ντρέσινγκ ανακατεύεις καλά.
Μεταφέρεις τη σαλάτα σε πιατέλα και από πάνω ρίχνεις τα φιστίκια και τα τηγανητά κρεμμύδια.