
Χοιρινά παϊδάκια με πουρέ cheddar: Μια συνταγή για μυθικά barbecue
- 9 ΣΕΠ 2020
Βγάλε μια κόλα χαρτί και σημείωνε τι θα χρειαστείς για τη συνταγή σου:
(Για 4 ατομα)
Υλικά:
2 τεμάχια χοιρινά παΐδάκια
3 κσ BBQ sauce
2 κσ σόγια
1 κσ καστανή ζάχαρη
1 κσ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Γλασο:
5κσ BBQ sauce
1κσ μέλι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Πουρέ πατάτας:
1 κιλό πατάτες
200γρ γάλα
150γρ κρέμα γάλακτος
180γρ τσένταρ,τριμμένο
Αλατι
Πιπέρι
Γαρνίρισμα:
Σουσάμι, καβουρδισμένο
Διαδικασία:
Σε ταψί τοποθετούμε τα χοιρινά παϊδάκια & προσθέτουμε bbq, σόγια, καστανή ζάχαρη, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και πάπρικα. Μαρινάρουμε για 2 ώρες τουλάχιστον.
Αφού περάσουν οι 2 ώρες, καλύπτουμε με μεμβράνη και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 1,30 ώρα στους 150 βαθμούς. Παράλληλα, σε αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε κ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τον πουρέ. Με αυγοδαρτη ή ειδικό εργαλείο για πουρέ ομογενοποιούμε όλα τα υλικά.
Αφού ψηθούν τα χοιρινά spare ribs αποσύρουμε κ κόβουμε σε κομμάτια. Έπειτα μαρινάρουμε τα ribs σε μπολ με τα υλικά και μεταφέρουμε ξανά σε πυρίμαχο σκεύος. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά. SOS: Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε τις παγωμένες ΑΛΦΑ Weiss από το ψυγείο για το πρώτο τσούγκρισμα, λίγο πριν στρωθεί το τραπέζι.
Όπως ένας ζωγράφος βάζει τις τελευταίες πινελιές σε ένα έργο τέχνης, γαρνίρουμε με σουσάμι τα ribs και απολαμβάνουμε ένα τραπέζι σαν καλοκαιρινή ζωγραφιά. Η σωστή (παγωμένη) μπύρα, θα είναι πάντα εκεί.