TIKTOK

Ωραία η Ballerina Cappuccina, αλλά σαν το ελληνικό brainrot δεν έχει

Χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν από το AI έχουν κατακλύσει το TikTok. Την αρχή έκανε το ιταλικό brainrot, τώρα έχουμε και το ελληνικό.

Το μυαλό μας το τελευταίο διάστημα μοιάζει αρκετά με τη λαμπάδα που κρατήσαμε την Ανάσταση: κάνει τη δουλειά, αλλά λιώνει, ειδικά αν μετά το δύσκολο και γεμάτο από πληροφορίες οκτάωρο περάσουμε χρόνο στο TikTok, το προσωρινό βασίλειο της Ballerina Cappuccina και του Cappuccino Assassino.

Τι είναι αυτό το δίδυμο; Ιταλικοί χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν από την αγαπημένη μας τεχνητή νοημοσύνη, στην πιο εθιστική εγκεφαλική σήψη (brainrot, ντε) των ημερών, που βάζουν το χεράκι τους στην «επιδείνωση της ψυχικής ή διανοητικής κατάστασης ενός ατόμου» από την προβολή ασήμαντου ή μη προκλητικού περιεχομένου.

Στο πλαίσιο αυτής της τάσης, βίντεο και εικόνες τεχνητής νοημοσύνης αναμειγνύονται με επινοημένες ιστορίες και έντονη ιταλική προφορά. Και κάπως έτσι, η μικρή μας μπαλαρίνα έχει πάνω από 23 εκατομμύρια προβολές.

Σύμφωνα με το Fandom, «ήταν μια χαριτωμένη γυναίκα με ένα φλιτζάνι καπουτσίνο για κεφάλι, γνωστή για τις σουρεαλιστικές παραστάσεις μπαλέτου και τις υπνωτικές πιρουέτες της. Κάποτε ήταν παντρεμένη με τον Cappuccino Assassino, αλλά η σχέση τους κατέληξε σε ένα δραματικό διαζύγιο μετά από μια σκανδαλώδη σχέση».

Κάθε γάτα που τεντώνεται ή ακουμπάει τις πατούσες της στο παρκέ με μια λεπτότητα είναι μια Ballerina Cappucina, όλοι το ξέρουν αυτό. Από τον Ιανουάριο και μετά τουλάχιστον, όταν και έκανε την εμφάνισή του στις οθόνες μας το italian brainrot και οι σουρεάλ του χαρακτήρες αποτελούν μια ιντερνετική κανονικότητα.

Tralalero Tralala, κυρίες και κύριοι. Tralalero Tralala, Bombardiro crocodilo, Bombombini gusini, Trulimero Trulichina και άλλα πολλά. Τα αφτιά μας, εξοικειωμένα πια σε όλες αυτές τις λέξεις και με την AI φωνή να ακούγεται πιο συχνά και από του Light στον ατελείωτο κόσμο του TikTok, ζητούν καθημερινά λίγο από το content που σε καμία περίπτωση δεν έχουμε ανάγκη.

Κάποιες φορές, όμως, μιας και μιλάμε για brainrot, το τι χρειαζόμαστε και τι λαμβάνουμε δεν έχει καμία σημασία. Απλώς καταναλώνουμε, γελάμε και συνεχίζουμε το σκρολάρισμα μέχρι το επόμενο trend, αυτό που θα ρίξει τον Cappuccino Assassino από τον θρόνο.

Είναι το ελληνικό brainrot οι αντίστοιχες 23 μαχαιριές στον Καίσαρα; Όχι, αλλά σε έναν ιδανικό και δίκαιο κόσμο θα ήταν πιο γνωστό από το ιταλικό, μιας και οι βρισιές και οι δίχως νόημα φράσεις πέφτουν βροχή. Είστε έτοιμοι για την ελληνική πλευρά του brainrot; Μάλλον όχι, αλλά ποιος νοιάζεται πραγματικά;

 

Για την ιστορία, να σας πούμε ότι τα παιδιά λατρεύουν τις συγκεκριμένες δημιουργίες της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά καλό θα ήταν να μη δουν και τα ελληνικά βίντεο που κυκλοφορούν.

Γιατί τις λατρεύουν τα παιδιά; Επειδή είναι γελοίες, φυσικά. Ο Freddy Tran Nager, κλινικός αναπληρωτής καθηγητής επικοινωνίας με έδρα τις ΗΠΑ υποστήριξε ότι «είναι μια παράλογη απόδραση για τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης». Παράλογο είναι να ζεις στην Ελλάδα, θα πούμε εμείς.

Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Exit mobile version