
Black Papigion: Ο απόλυτος προορισμός για γαμπριάτικα κοστούμια, premium ανδρικό ντύσιμο και προσωπικό styling
- 20 ΙΟΥΛ 2026
Τη λέξη όαση τη χρησιμοποιώ λίγες φορές δημοσιογραφικά. Γιατί κρύβει μέσα της μια υπερβολή. Η όαση βρίσκεται μέσα σε μία άνυδρη έρημο και συνήθως σε αυτήν έβρισκαν σωτηρία οι ταξιδιώτες της ερήμου. Αλλά να πω την αλήθεια κάπως έτσι ένιωθα όσο περνούσε η ώρα στο Black Papigion: ότι βρισκόμουν σε έναν τόπο που είχε να προσφέρει τόσα πολλά και τόσο σημαντικά. Κι όχι μόνο για τις επιλογές στα ρούχα, τα υφάσματα, τα ανδρικά κοστούμια και τα παπούτσια. Όχι, η αγορά μας ευτυχώς είναι αρκετά μεγάλη και υπάρχουν επιλογές.
Όσο για τη φροντίδα, τη γνώση πάνω στο ρούχο και το ύφασμα, την προσωπική εξυπηρέτηση και την αυτοπεποίθηση που μετέδιδαν σε κάθε άνδρα που ήταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο κατάστημα.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Πήγα αρκετά νωρίς σε αυτή τη γωνιά της Νέας Ιωνίας που απ’ ό,τι κατάλαβα πολύ γρήγορα αποτελεί must προορισμό για άνδρες οι οποίοι έχουν μία επίσημη περίσταση. Στο ισόγειο θα βρεις casual ένδυση με πολλά brands αλλά εγώ κατευθύνθηκα κατευθείαν στον υπόγειο χώρο, ο οποίος είναι μεγάλος, πολύ καλά φωτισμένος για να μπορείς να δεις σε πραγματικές συνθήκες αυτό που φοράς και με χιλιάδες επιλογές για να διαλέξεις.
Και ναι, εγώ βρισκόμουν σε ένα κατάστημα αλλά πολύ σύντομα κατάλαβα ότι το Black Papigion είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Είναι ένας ολοκληρωμένος προορισμός, ένα destination, στο οποίο ο άνδρας αισθάνεται την ασφάλεια ότι θα βρει όσα αναζητά στο επίσημο ντύσιμο, είτε είναι γαμπρός, κουμπάρος ή καλεσμένος. Είναι ένας χώρος που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για άντρες που ετοιμάζονται για μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους.
Κι ενώ πήγα νωρίς για να έχουμε την άνεση να φωτογραφίσουμε χωρίς πολύ κόσμο, σιγά σιγά άρχισαν να έρχονται οι γαμπροί για το κοστούμι γάμου και οι κουμπάροι αντίστοιχα για το κοστούμι κουμπάρου. Κάποιοι συνοδευόμενοι από τη μέλλουσα σύζυγο, κάποιοι με τη μητέρα τους και κάποιοι λίγοι μόνοι τους. Κι όσο περνούσε η ώρα το ευχαριστιόμουν, την εμπειρία ακόμα περισσότερο, γιατί με κάποιο τρόπο υπήρχε αλληλεπίδραση. Οι 3-4 άνθρωποι που αλλάζαμε γαμπριάτικα κοστούμια και στεκόμασταν μπροστά στους καθρέφτες ζούσαμε μαζί τη στιγμή. Σχολιάζαμε ο ένας τον άλλον, λέγαμε την άποψή μας και γίναμε έστω και για λίγα λεπτά μια παρέα.
(Να πω σε αυτό το σημείο ότι οι περισσότεροι γαμπροί σε αντίθεση με εμένα ζητούσαν να δοκιμάσουν slim fit γαμπριάτικα κοστούμια).
Και μην ξεχνάμε ότι από αυτούς του ανθρώπους εγώ ήμουν ο μόνος με βέρα στο χέρι, που ήταν εκεί για να ντυθεί γαμπρός χωρίς να είναι να ντυθώ ξανά γαμπρός.
Το έζησα όμως κανονικά. Και σε αυτό βοήθησαν πολλοί οι άνθρωποι του Black Papigion. Εκείνοι που σε παίρνουν από το χέρι, σβήνουν κάθε άγχος επιλογής που μπορεί να έχεις και σου προτείνουν εκείνο που ταιριάζει πραγματικά σε εσένα. Θα δοκιμάσεις ένα, δύο, δέκα κοστούμια μέχρι να βρεις εκείνο που σου κάνει το κλικ. Θα σε βοηθήσουν να ντυθείς, να διαλέξεις παπούτσια (για παράδειγμα κάτι υπέροχα loafers), να βρεις παπιγιόν ή γραβάτα. Θα σε βοηθήσουν να δεις τον εαυτό σου με τα μάτια τα οποία θα έπρεπε να τον βλέπεις.
Είναι οι ίδιοι που σε κάνουν να νιώθεις ότι αν είσαι γαμπρός to be, δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο να αναζητάς την τύχη σου αλλού. Γιατί έχεις βρει το ιδανικό μέρος για κάθε γαμπρό.
Και κάπου εκεί ξυπνούν και τη δική σου αυτοπεποίθηση. Όχι επειδή θα σε κολακέψουν. Αλλά γιατί το ανδρικό ντύσιμο και το γεγονός ότι φροντίζεις εκείνη τη στιγμή τόσο πολύ τον εαυτό σου, με τόσους ανθρώπους γύρω σου να ασχολούνται μαζί σου, σου ανεβάζει απότομα την αυτοπεποίθηση. Νιώθεις ωραίος μόνο και μόνο που είσαι εσύ μπροστά στον καθρέφτη και όλα αυτά γίνονται για σένα.
Πέρα όμως από τα τριγύρω υπάρχει και η ουσία η οποία συνοψίζεται σε 1-2 προτάσεις.
Στο Black Papigion θα βρεις επίσημο ένδυμα σε τρομερά υφάσματα για όλες τις εποχές και το κυριότερο για όλα τα πορτοφόλια. Είναι ο απόλυτος προορισμός για το γαμπριάτικο ντύσιμο.
Μίλησα λίγο με τον ιδιοκτήτη του Black Papigion, για τη δουλειά, την ανάπτυξη ενός μικρού μαγαζιού με δύο άτομα προσωπικό πριν από αρκετά χρόνια που τώρα έχει φτάσει να έχει 22 υπαλλήλους, ένα τεράστιο πελατολόγιο και ένα website το οποίο είναι προορισμός για κάθε άνδρα. Αυτό όμως που ξεχωρίζει για εκείνον είναι η εμπιστοσύνη του κόσμου. «Μας εμπιστεύεται ο κόσμος μετά από όλη αυτή την πορεία. Διαφέρει η υπηρεσία μας από την υπόλοιπη αγορά. Όλα τα παιδιά είναι πάνω από τον πελάτη, πάνω από τον γαμπρό. Και βοηθάμε όσο μπορούμε. Έχουμε πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων, πολύ μεγάλη ποικιλία, κάτι που μας επιτρέπει να βλέπουμε με τον πελάτη και το θέμα της τιμή».
Τον ρώτησα αρχικά για τα υφάσματα που έχουν και τα brands που εκπροσωπούν πέρα από τα δικά τους ρούχα που φέρουν την επωνυμία του Black Papigion. «Έχουμε τα δικά μας ρούχα, έχουμε την Guy Laroche, την Versace 19.69, την Hugo και την Boss, την Artisti Italiani, την Michael Kors, τη Vittorio και όχι μόνο στο κοστούμι. Στα παπούτσια έχουμε πάλι πολλές μεγάλες εταιρείες. Έχουμε καθημερινά μεγάλη επισκεψιμότητα και κατανάλωση, μας εμπιστεύεται ο κόσμος πολύ».
Αυτό το έβλεπα τριγύρω. Από τα χαρούμενα πρόσωπα, τα γέλια και τις συζητήσεις με το προσωπικό, τις πόζες στον καθρέφτη, τις κουβέντες για τις τιμές και τις συζητήσεις για τον γάμο του καθενός. Τον ρωτάω αν ο πελάτης ξέρει τι θέλει. «Δεν ντύνεσαι πολλές φορές γαμπρός ή κουμπάρος στη ζωή σου οπότε, συνήθως δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει. Αλλά πολλές φορές έρχεται και προετοιμασμένος. Έχει κάνει την έρευνά του και συνήθως μπαίνουν πρώτα και στο site μας. Οπότε έχουν οι πελάτες μας μια πρώτη ιδέα ή έστω στο μυαλό τους ένα χρώμα που αναζητούν και εμείς μετά εδώ τους καθοδηγούμε για να επιλέξουν κάτι που θα τους κάνει χαρούμενους. Θέλουμε ο πελάτης να έχει ένα ολοκληρωμένο ντύσιμο 100%. Οι ίδιοι άνθρωποι που ψωνίζουν από εμάς είναι η δική μας διαφήμιση όταν πηγαίνουν σε έναν γάμο ή μια βάφτιση. Λειτουργεί πολύ έτσι αυτή η αγορά».
Και τα υφάσματα; Τι υφάσματα θέλουμε σε έναν θερινό γάμο;
«Το καλοκαίρι θέλουμε ολόμαλλα, cool wool πανιά, σε Guabello ύφασμα σούπερ 110, σούπερ 120, Barberis Canonico πάλι 120, Marzotto πανιά και άλλα ελαφριά πανιά για να μην ζεσταίνεται ο πελάτης, είναι πολύ σημαντική η ποιότητα το υφάσματος. Να μην είναι πολυεστερικά, να αναπνέει το ρούχο στο σώμα».
Με την άκρη του ματιού μου χάζευα έναν κύριο που ήταν με τη μητέρα του εκεί και κοιτούσε τον εαυτό του στον καθρέφτη φορώντας ένα μαύρο κοστούμι. Σε αυτό «είδε» τον εαυτό του. Και ήταν τόσο μα τόσο χαρούμενος. Από όσα είχε ζήσει εκείνο το μισάωρο. Από την εξυπηρέτηση, από τα 5 κοστούμια που δοκίμασε, από όλα τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που πρόβαρε.
Δεν είναι τυχαίο ότι το Black Papigion έχει σχεδόν 1500 κριτικές στη Google. Δεν είναι τυχαίο ότι το word of mouth τους έκανε αυτό που είναι. Γι’ αυτό είπα στην αρχή για την όαση. Γιατί δεν είναι μόνο το ρούχο που σε νοιάζει. Θέλεις να νιώσεις καλά, θέλεις να νιώσεις σημαντικός.
Αν υπάρχει ένα πράγμα που κατάλαβα φεύγοντας από το Black Papigion, είναι ότι δεν πουλάει απλώς κοστούμια. Ντύνει άντρες που αισθάνονται έτοιμοι για μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους. Και ίσως αυτή να είναι η μεγαλύτερη πολυτέλεια που μπορεί να προσφέρει ένα κατάστημα ανδρικής ένδυσης σαν το Black Papigion.
Επισκεφθείτε το φυσικό κατάστημα στη Νέα Ιωνία, Κασταμονής 8 & Αργάνων 49 ή επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα www.blackpapigion.gr για να δείτε περισσότερα.