ΦΑΓΗΤΟ

Οι Brothers in Law είναι τα αδέρφια μας στο θέμα του burger

Η Δώρα Τσαμπάζη γράφει για κάτι burger στη Θεσσαλονίκη που τα ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά.

Στη Θεσσαλονίκη μπορεί να αγαπάμε πολύ τα πιτόγυρα, όμως δεν λέμε όχι στην κλασική αμερικανιά. Το burger. Mετά και το κλείσιμο των Mc Donald’s στην πόλη, το να βρεις το καλό, το παραδοσιακό, το αμερικάνικο burger, είχε γίνει πολύ δύσκολο και όταν το έβρισκες σε καλά εστιατόρια, το χρυσοπλήρωνες.

Το Brothers in law ήρθε για να καλύψει αυτό το κενό και να δώσει άλλο νόημα στα γεύματά μας. Το Brothers in law έγινε ο λόγος να περιμένεις να περάσει η ώρα για να πας να φας, ενώ το ξακουστό του burger Onassis, έγινε γρήγορα το κοινό μυστικό των καλοφαγάδων.

 

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.  Το Brothers in law βρίσκεται στο κέντρο, στην Παύλου Μελά, σε ένα χώρο που τρελαίνομαι να βλέπω, αυτόν τον τύπου industrial, επηρεασμένο σαφώς από την Νέα Υόρκη και την Αμερική. Η κουζίνα βρίσκεται μέσα στο χώρο, έτσι ο κάθε περίεργος ή καχύποπτος μπορεί να παρακολουθήσει ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής του πιάτου του. Οι τιμές είναι  λογικές και για όλες τις τσέπες, αφού κυμαίνονται από 2,50 ευρώ το απλό, αλλά υπέροχο cheeseburger μέχρι και 12 ευρώ το Super Hero Burger, για τους πολύ απαιτητικούς. Οι ιδιοκτήτες του Στέλιος Καντεράκης και Κωνσταντίνος Μακαρώνας, εν μέσω κρίσης, έκαναν μια δυνατή ιδέα, πράξη.

Στο Brothers in law θα βρεις 18 είδη burger, 5 είδη wraps, 3 hot dog, σαλάτες, αλλά και μερίδες γι’ αυτούς που θέλουν να φάνε «κανονικά».

 

Κι αν είσαι χορτοφάγος, όπως η αγαπημένη μου Φοίβη από τα Φιλαράκια, μην βιαστείς να αποχωρήσεις από το τραπέζι, πριν μάθεις για το burger λαχανικών.Τα ονόματα που έχουν δώσει οι ιδιοκτήτες στα burger, τα κάνουν ακόμα πιο λαχταριστά και κινούν την περιέργεια να τα δοκιμάσεις. Elvis, Big Kahuna, Acapulco, Bikini, Corleone, είναι το μενού και περιμένουν να τα παραγγείλεις.

 

Βest Seller: Το Οnassis που ανέφερα παραπάνω, με ένα ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυροκαυτερή, iceberg, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και το κλειδί της γεύσης, η τηγανιτή φέτα που απογειώνει το burger αυτό.

Weird but delicious: Το Red Riding Hood ή αλλιώς η «Κοκκινοσκουφίτσα», με το μοσχαρίσιο μπιφτέκι της, κατσικίσιο τυρί, πουρέ, ρόκα και raspberry.

 

Στο Brothers in Law παρακαλάς να μην τελειώσεις, με την εναλλαγή των συναισθημάτων να είναι διαρκής. Ξεκινάς με μια γλυκιά αναμονή μέχρι να έρθει το burger σου. Περιέργεια ίσως, αν δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει. Ακολουθεί ο ενθουσιασμός, μόλις το αντικρύσεις. Μια συγκίνηση σε κατακλύζει στην πρώτη μπουκιά και ταυτόχρονα μια ικανοποίηση, ότι αργεί να τελειώσει. Στα μισά του burger, αγχώνεσαι για τις μπουκιές που κυλούν εις βάρος σου και παρακαλάς να μην τελειώσεις. Στο τέλος, που έχεις χορτάσει, θα ήθελες ακόμα ένα. Όχι γιατί τα 180γρ που ζυγίζει το μπιφτέκι, δεν είναι αρκετά, αλλά γιατί το μάτι σου και το μυαλό σου δεν πρόλαβε να χορτάσει. Προς το παρόν, μέχρι την επόμενη φορά που ο chef Δημοσθένης Νικολάου θα λάβει πάλι δράση για πάρτη σου.

 

Και επειδή στο Brothers in Law, το να φεύγει κάποιος και να μην έχει χορτάσει ακόμα και στο μάτι, είναι κάτι που δεν το δέχονται έτσι εύκολα, δημιούργησαν τα Burger Night Challenges. Ένα τρίκιλο burger σε περιμένει να το καταβροχθίσεις, κι αν τα καταφέρεις 50 ευρώ θα γίνουν δικά σου. Τολμάς;;

Brothers in Law: Παύλου Μελά 30, τηλ. 2310270707