ΠΟΤΟ
SPONSORED

Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Paloma και ανακαλύψαμε το απόλυτο Don Julio cocktail

Με αφορμή την World Paloma Day, η Don Julio Paloma, το πιο iconic cocktail του καλοκαιριού, μας περίμενε σε ένα event γεμάτο δροσιά, μουσική, χρώμα και αυθεντικά μεξικάνικα vibes.

22 Μαΐου, απόγευμα. Μια ημέρα που ξεκίνησε δύσκολα στο γραφείο, αλλά τελείωσε με υψωμένα ποτήρια, χρώματα που θύμιζαν Μεξικό και μια Don Julio Paloma στο χέρι. Άλλωστε, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Paloma. Μια γιορτή για το πιο iconic cocktail του καλοκαιριού, το οποίο φτιάχνεται φυσικά με την Don Julio, τη No1 τεκίλα στο Μεξικό, που παράγεται από 100% μπλε αγαύη. Και κάπως έτσι, βρεθήκαμε κι εμείς στη γιορτή, για να δοκιμάσουμε, να απολαύσουμε και να πούμε το πιο μεξικάνικο “Salud!” της χρονιάς.

Μπαίνοντας στο Balthazar, το iconic spot για urban summer nights, το πρώτο που μας κέρδισε ήταν η ατμόσφαιρα. Μια όαση στο κέντρο της πόλης, με τη χαρακτηριστική σκάλα αλλά και ένα Don Julio παγκάκι γεμάτο λουλούδια ανθισμένα και κόσμο που είχε έρθει για να περάσει καλά.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή, αφού μπαίνοντας καταλάβαμε ότι το ροζ θα κυριαρχούσε και στον χώρο αλλά και στα ποτήρια, ενώ τα λουλούδια θα ήταν ο απόλυτος συμπρωταγωνιστής. Ο ήλιος έδυε σιγά-σιγά, κι εκεί, ανάμεσα σε γνώριμα χαμόγελα και νέα πρόσωπα, το vibe ήταν ξεκάθαρο: είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Paloma.


Ο bartender είχε πάρει θέση πίσω από το Paloma bar. «Μία Don Julio Paloma classic» του είπα και αμέσως την έφτιαξε. Το iconic cocktail σερβιριζόταν όπως του αξίζει: σε ψηλό ποτήρι, γεμάτο πάγο, με τη φρέσκια δροσιά από grapefruit soda, τη διακριτική οξύτητα του lime, το σιρόπι αγαύης και φυσικά τη βάση που κάνει όλη τη διαφορά, Don Julio Blanco, η super premium τεκίλα, διπλής απόσταξης, από 100% μπλε αγαύη. Στο χείλος του ποτηριού υπήρχε tajín, το spicy μείγμα μπαχαρικών που έκανε το ταξίδι στο Μεξικό να είναι πιο άμεσο.

Η πρώτη γουλιά ήταν ό,τι έπρεπε: φρέσκια, φρουτένια, με εκείνο το απαλό πιπεράτο άγγιγμα στο τέλος που μένει στη γλώσσα και σου θυμίζει γιατί η Don Julio είναι η No1 τεκίλα στο Μεξικό. Καθίσαμε σε ένα τραπέζι κοντά στην μπάρα και λίγο μετά τα ποτήρια χτύπησαν και σηκώθηκαν ψηλά: Salud!

Υπήρχαν και άλλες δύο εκδοχές που δοκιμάσαμε. Η Don Julio Blood Orange Paloma, όπου η grapefruit soda έδινε τη θέση της σε blood orange soda, προσθέτοντας μια απρόσμενη, φρουτώδη γλυκύτητα. Και για τους πιο τολμηρούς, υπήρχε η Don Julio Berries Paloma, με berries shrub, lime, pink grapefruit soda και αλάτι, μία δημιουργία που ισορροπούσε υπέροχα τη φρεσκάδα της Paloma με τις πλούσιες berry νότες. Τρεις εκδοχές, τρία χρώματα, τρεις γεύσεις. Όλες τους όμως άκρως φρέσκες, άκρως καλοκαιρινές.


Γύρω μας, οι παρέες είχαν πιάσει κουβέντα, έβγαζαν φωτογραφίες ενώ κυρίως οι δεσποινίδες έφτιαχναν στεφάνια με καλοκαιρινά λουλούδια. Το παρατήρησα λίγο μετά, αφού σχεδόν όλες τους τα είχαν στο κεφάλι και έμοιαζαν βγαλμένες από κάποιο μεξικάνικο σκηνικό. Το event ήταν σχεδιασμένο για να νιώθεις μέρος μιας παγκόσμιας γιορτής όχι απλώς θεατής.

Η ιδιαιτερότητα της Paloma όμως δεν βρίσκεται μόνο στη νοστιμιά της αλλά και στην απλότητά της. Μπορείς να τη φτιάξεις μόνος σου στο σπίτι ακολουθώντας την αυθεντική συνταγή: 50ml Don Julio Blanco, 10ml σιρόπι αγαύης, 10ml φρέσκο χυμό lime, συμπλήρωμα με grapefruit soda και γαρνίρισμα με μία φέτα grapefruit & αλάτι.


Τόσο απλή και τόσο νόστιμη. Όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με το να τη μοιράζεσαι με κόσμο. Είτε σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό πάρτι, είτε σε ένα χαλαρό απόγευμα στο μπαλκόνι, η Don Julio Paloma δεν είναι απλώς ένα ποτό, είναι το απόλυτο καλοκαιρινό cocktail. Μια γουλιά που φέρνει στο ποτήρι σου το Μεξικό, το καλοκαίρι, το ανέμελο.

Φεύγοντας, κοιτάξαμε μια τελευταία φορά το ποτήρι μας και ξέραμε ότι αυτή δεν ήταν απλώς μια γιορτή για την Paloma. Ήταν το ξεκίνημα ενός καλοκαιριού που υπόσχεται γεύση, παρέα, και φυσικά πολλές ακόμα στιγμές γεμάτες Don Julio.


Exit mobile version