Στην Παλιά Φάβα οι κατσαρόλες βγάζουν σπιτικό φαγητό
Από την κυρία Ντίνα στη νέα ομάδα, το μαγειρείο στο Παλαιό Φάληρο συνεχίζει μια παράδοση χρόνων.
- 11 ΣΕΠ 2025
Από την κυρία Ντίνα στη νέα ομάδα, το μαγειρείο στο Παλαιό Φάληρο συνεχίζει μια παράδοση χρόνων.
Μία μικρή και συμπυκνωμένη λίστα που τα έχει όλα: γύρο, καλαμάκι, μπιφτέκι και κεμπάπ.
Η συγγραφέας Αναστασία Μιάρη επανέρχεται με μια νέα έκδοση όπου καταγράφονται συνταγές και αφηγήσεις από γιαγιάδες που αποτελούν αυθεντικούς φορείς της τοπικής κουζίνας.
Μπουγάτσα με χειροποίητο φύλλο αέρος, αμυγδαλωτά, αγνό παγωτό, σπιτικό σοκολατούχο γάλα, τρίγωνα Θεσσαλονίκης και κρέμες στο νέο ζαχαροπλαστείο της οικογένειας Ergon.
Από το Harvey Wallbanger στο Blue Hawaiian, τα πιο εμβληματικά cocktails των 70s επιστρέφουν ανανεωμένα στις μπάρες της Αθήνας
Μέσα στο πράσινο, βρίσκεις τη χαλαρότητα που χρειάζεσαι τις ζεστές μέρες του Σεπτεμβρίου, μαζί με νόστιμες γεύσεις.
Σε αυτά που ξέρουν πώς πίνουμε τον καφέ μας, που φτιάχνουν το αγαπημένο μας κοκτέιλ, που μας φροντίζουν και – πάνω από όλα – που μας κάνουν να νιώθουμε άνετα.
Οκτώ κλασικές αξίες που αντιστέκονται στις τάσεις της εποχής και παραμένουν (σχεδόν) ακέραιες στο πέρασμα του χρόνου.
Η γαστρονομική βόλτα αυτού του μήνα μας οδηγεί από τα Άνω Πετράλωνα και την Καλλιθέα, μέχρι το Παλαιό Φάληρο και την Κυψέλη, συγκεντρώνοντας μαγαζιά ταιριαστά στη νέα καθημερινότητα.
Πήρε το όνομά της από τη Χιλιανή τραγουδίστρια Ροζίτα Σεράνο, φτιάχνεται ακόμα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας και τα παρακάτω μαγαζιά κάνουν τις αγαπημένες μας.
Μεζέδες, σάντουιτς και μαγειρευτά σε μαγαζιά που συνδυάζουν ποιότητα και καλή τιμή για την επόμενη έξοδό σου στην πόλη.
Τρία εργαστήρια ζαχαροπλαστικής ξεχωρίζουν χάρη στα γλυκά τους και τον χαρακτήρα των γυναικών που τα τρέχουν.
Αφήνουμε πίσω μας τις μεγάλες πεζοδρομημένες οδούς και αναζητούμε μαγαζιά σε ατμοσφαιρικά δρομάκια για ποτό, φαγητό και καφέ.
Τα βιωματικά workshops για αρχάριους με τίτλο «Ψωμί από την Αρχή» της Bobota – The Sourdough Project θα σε μυήσουν στον κόσμο του προζυμιού.
Μία γευστική διαδρομή μέσα από την ποικιλία του αθηναϊκού street food – από τη Γεωργία και τον Λίβανο, μέχρι την αμερικανική κουλτούρα του burger και τις ελληνικές πίτες που μυρίζουν παράδοση.