Γιατί η Αθήνα δεν έχει ψηλούς ουρανοξύστες
Το σύγχρονο μοντέλο δόμησης των μητροπόλεων περιλαμβάνει ψηλά κτίρια και περισσότερο χώρο ελεύθερης κίνησης στην επιφάνεια. Αλλά, η Αθήνα δεν το τόλμησε ποτέ.
- 14 ΣΕΠ 2024
Το σύγχρονο μοντέλο δόμησης των μητροπόλεων περιλαμβάνει ψηλά κτίρια και περισσότερο χώρο ελεύθερης κίνησης στην επιφάνεια. Αλλά, η Αθήνα δεν το τόλμησε ποτέ.
Η αρχιτέκτονας Ναταλία Μπαζαίου έλαβε υπόψιν της τις ανάγκες της τετραμελούς οικογένειας που διαμένει στο άλλοτε σκοτεινό σπίτι και πλέον κυριαρχεί το φυσικό φως, αλλά και το πράσινο στοιχείο.
Μοντέρνες γραμμές, μίνιμαλ διακόσμηση και μια θέα που δύσκολα βρίσκεις αλλού, σε ένα διαμέρισμα στην καρδιά της Αθήνας.
Στις 13 Ιουνίου του 1969, ξεκινάει η θεμελίωση ενός μεγαλεπήβολου κατασκευαστικά έργου: ο εμβληματικός ουρανοξύστης του νεαρού τότε αρχιτέκτονα Ιωάννη Βικέλα δοκίμασε τα όρια των Αθηναίων, αντλώντας έμπνευση (παραδόξως) από τα νεοκλασικά και τον Παρθενώνα.
Ένα διαμέρισμα 104 τ.μ στο κέντρο της πόλης μεταμορφώθηκε με τη βοήθεια υλικών όπως είναι το γυαλί και το ξύλο.
Οι καθαρές και μοντέρνες γραμμές και η χρήση υλικών όπως το γυαλί, το ξύλο, καθώς και οι μεταλλικές λεπτομέρειες προσθέτουν έναν αέρα σύγχρονης κομψότητας σε αυτό το διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.
Σύγχρονη προσέγγιση, άνεση και λειτουργικότητα σε ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της πόλης.
Πλήρης ημερών και βυθισμένος στα χρέη πέθανε ο κάποτε μεγαλοκατασκευαστής Μπάμπης Βωβός που σημάδεψε την πρωτεύουσα με το όνομα και τα κτίριά του. Ανατρέχουμε στη θρυλική ιστορία του.
Με σύμμαχο το φυσικό φως και την τοποθεσία, το αρχιτεκτονικό γραφείο κατάφερε να δημιουργήσει ένα στούντιο διαμέρισμα εκεί που πριν έστεκε μια αποθήκη.
Η δημιουργός του ανεξάρτητου brand Oinoverse #AWineOdyssey προσεγγίζει το κρασί με έναν πιο διασκεδαστικό και προσιτό τρόπο ανοίγοντας έναν νέο δρόμο για να το αγαπήσουν περισσότεροι.
Τα πορτογαλικά πλακόστρωτα και οι ανδαλουσιανές αυλές παντρεύονται με τη μεσογειακή φύση σε μια αυλή στο παραθαλάσσιο προάστιο της Ανάβυσσου.
Από το 1967 στο 2024. Οι INSiDE Architects κατάφεραν με καίριες παρεμβάσεις να δώσουν σε πνοή σε μια κατοικία 97 τ.μ. για να ταιριάζει στις σύγχρονες ανάγκες των νέων της κατοίκων.
Οι σύγχρονες και λιτές γραμμές σε συνδυασμό με το φως που διαχέεται σε όλους τους χώρους ανεμπόδιστο, κάνουν αυτό το σπίτι να εντυπωσιάζει.
Το αίτημα προς τον Ernst Ziller διέφερε απ’ όσα είχε αναλάβει μέχρι τότε: έπρεπε να κατασκευάσει μια πολυτελή πολυκατοικία για βραχύχρονη μίσθωση, από την οποία σήμερα επιβιώνει μονάχα ένα μικρό μέρος, δυστυχώς.
Η απαράμιλλη θέα και ο προσεκτικός σχεδιασμός που σέβεται το γύρω περιβάλλον, είναι δύο μόνο από τα στοιχεία που κάνουν αυτή την κατοικία στα Νότια Προάστια να ξεχωρίζει.