UNSPLASH
ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Chefs on Fire 2025: Η φλόγα της γαστρονομίας επιστρέφει στο W Costa Navarino

Η γαστρονομική εμπειρία που λάτρεψαν οι επισκέπτες, εξελίσσεται και επιστρέφει πιο δυναμική και δημιουργική.

Μετά την καθηλωτική επιτυχία της πρώτης χρονιάς, το πολυσυζητημένο γαστρονομικό concept Chefs on Fire επιστρέφει και φέτος το καλοκαίρι στο W Costa Navarino, φέρνοντας μαζί του ένα φρέσκο και εντυπωσιακό lineup καταξιωμένων σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η γαστρονομική εμπειρία που λάτρεψαν οι επισκέπτες, εξελίσσεται και επιστρέφει πιο δυναμική και δημιουργική.

Κεντρικό στοιχείο του Chefs on Fire παραμένει η φωτιά, όχι μόνο ως μέσο μαγειρικής, αλλά ως δημιουργική δύναμη. Οι κουζίνες στήνονται ανοιχτές, πάνω στην παραλία, μπροστά από το γαστρονομικό εστιατόριο Parelia, εκεί όπου η γεύση, το κύμα και ο ελληνικός ήλιος συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία. Η ακατέργαστη φλόγα μεταμορφώνεται σε εργαλείο έμπνευσης, δημιουργώντας πιάτα που γεννιούνται εκείνη τη στιγμή, μπροστά στα μάτια του κοινού.

Το Parelia δεν είναι απλώς το σκηνικό του Chefs on Fire αλλά είναι ένας ζωντανός οργανισμός δημιουργίας. Η ελληνική κουζίνα, μέσα από τη ματιά σύγχρονων δημιουργών, κοιτά τον εαυτό της στον καθρέφτη και εξελίσσεται. Σε ένα τοπίο που μοιάζει βγαλμένο από κινηματογραφική σκηνή, δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Μεσσηνίας, η εμπειρία στο Parelia είναι μια τελετουργία αισθήσεων.

Το ανανεωμένο lineup των Chefs on Fire 2025
Η φετινή σειρά φιλοξενεί οκτώ ξεχωριστές βραδιές, με σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που φέρνουν το δικό τους δημιουργικό αποτύπωμα. Από βαθιά ελληνικές ρίζες μέχρι avant-garde πειραματισμούς, κάθε βραδιά είναι ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης:

4 Ιουλίου – AKRA / Πεδιαδιατάκης & Λουκάκης: Ένα δυναμικό δίδυμο που ενώνει τεχνική και τοπική παράδοση με ευρηματικότητα.

18 Ιουλίου – Osman Sezener: Ο Τούρκος σεφ με διεθνή φήμη και βραβεύσεις, που δημιουργεί μέσα από μια κουζίνα γεμάτη μνήμες και πολιτισμικά αφηγήματα.

22 Ιουλίου – Γιώργος Κατάρας: Με βαθιά κατανόηση της ελληνικής γεύσης, παντρεύει την αυθεντικότητα με το σύγχρονο.

1 Αυγούστου – Maksut Askar: Ένα από τα πιο φωτεινά ονόματα της σύγχρονης τουρκικής κουζίνας, συνδυάζει τεχνική αρτιότητα και storytelling.

8 Αυγούστου – Linou Soumpasis / Loukas Mailer: Δημιουργεί με έμφαση στη φυσικότητα, τα αγνά υλικά και την ανατρεπτική απλότητα.

15 Αυγούστου – Μανώλης Παπουτσάκης: Μια μορφή με έντονο αποτύπωμα στη σύγχρονη ελληνική γαστρονομική σκηνή.

29 Αυγούστου – Φάνης Μαϊκάντης: Η φλόγα της αυθεντικότητας ανάβει μέσα από κάθε του πιάτο.

5 Σεπτεμβρίου – Τάσος Στεφάτος: Ολοκληρώνει τη σειρά με μία προσέγγιση που ισορροπεί ανάμεσα στο σύγχρονο και το συναίσθημα.

Το Chefs on Fire είναι ένα αισθητηριακό ταξίδι. Η γεύση ενώνεται με τον ήχο των κυμάτων, η φωτιά με τον ρυθμό της μουσικής, τα αρώματα με τη θαλασσινή αύρα, και η τοπική κουζίνα με το παγκόσμιο βλέμμα της σύγχρονης γαστρονομίας. Κάθε βραδιά είναι μια εμπειρία που μένει στη μνήμη.

Exit mobile version