ΜΠΑΡ

Το Beefbar είναι πολλά περισσότερα από ένα μπαρ

Ένα μαγαζί που προσφέρει όσα δεν έχεις φανταστεί, βρίσκεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. 
Άκουγα αρκετό καιρό για το Beefbar. Άλλωστε το κυνηγάει μια φήμη διόλου ευκαταφρόνητη, αλλά θα μιλήσουμε σε λίγο για αυτή. Περίμενα πώς και πώς να ανοίξει και όταν τελικά το έκανε, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, πήγα αμέσως. Αυτό που έζησα, η θέα που είδα και τα ποτά που ήπια με έκαναν να πιστέψω ότι το Beefbar δεν μοιάζει με κανένα άλλο bar και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. 


Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. To Beefbar βρίσκεται μέσα στο Four Seasons Astir Palace της Βουλιαγμένης και έχει ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία. Είναι πολυταξιδεμενο αφού έχει μαγέψει κόσμο σε Μονακό, Παρίσι, Σεν Τροπέ, Méribel, Σάο Πάολο, Μύκονο, Χονγκ Κονγκ, Mexico City, Τουλούμ και από το όνομά του καταλαβαίνεις ότι αγαπά το κρέας πάρα πολύ.

Το concept restaurant που συνέλαβε πριν από δεκαπέντε χρόνια ο Riccardo Giraudi, ενσαρκώνοντας το όραμά του για τη δημιουργία ενός χώρου όπου η φιλοσοφία του καλού κρέατος συναντά τη φαντασία των διαφορετικών κοπών και την ποικιλία μιας ευρείας γκάμας επιλογών από όλο τον κόσμο, ξεφεύγει από την απλή εμπειρία του καλού φαγητού.   


Ο χώρος του από μόνος του είναι μαγευτικός. Θέα στην θάλασσα που σου κόβει την ανάσα και νιώθεις ότι ο χρόνος σταματά. Η ανεπανάληπτη θέα του Beefbar στον Σαρωνικό αξιοποιείται ιδανικά με το σαλόνι στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, όπου οι μεγάλοι, άνετοι καναπέδες και τα στιβαρά τραπέζια φτιάχνουν το ιδανικό σκηνικό για pre ή after dinner drinks.

Εκεί στο πρώτο επίπεδο του Beefbar, ο χώρος του lounge φιλοξενεί το bar με μία δυνατή λίστα από ιδιαίτερα ποτά, κοκτέιλ και μοναδικές ετικέτες κρασιών, το καταλληλότερο πρώτο κεφάλαιο στη γευστική εμπειρία του open kitchen εστιατορίου που περιμένει τους επισκέπτες του στο δεύτερο επίπεδο, ακριβώς από κάτω. Εκεί έκατσα εγώ και συνάντησα τον Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο ο οποίος με την ομάδα του έχει δημιουργήσει έναν καταπληκτικό κατάλογο cocktail.


Ένας κατάλογος που αλλάζει συνεχώς αλλά το θέμα του παραμένει πάντα το ίδιο. Υπέροχες παραλλαγές σε κλασικά cocktails. Μόλις έκατσα στον υπέροχο καναπέ, είχα μπροστά μου ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα και στα χέρια μου έναν κατάλογο με 12 cocktails.

Όλα τους είχαν ονόματα classic cocktails αλλά πίστεψέ με η γεύση τους είναι το κάτι άλλο. Ένα mediterranean Gin Tonic που όμοιό του δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, ένα negroni που μοιάζει με ρουμπίνι σε διαφάνεια αλλά και γεύση, μια Banana Colada που η γεύση της σε ταξιδεύει κατευθείαν στην Καραϊβική, ένα berries Cosmo που θα το ζήλευε και η Κάρι Μπράντσο.

Όλα τους θυμίζουν τις γεύσεις των κλασικών, αλλά έχουν μέσα τους τόση μαγεία και τόσο υπέροχα συστατικά που ξεχνάς την αυθεντική γεύση. Τα δύο αγαπημένα μου τα άφησα για το τέλος, με το Dry Martini Kritamo και το Manhattan να μου βάζουν δύσκολα για να διαλέξω το αγαπημένο μου. Τελικά αφού έκατσα αρκετή ώρα αγναντεύοντας τον Σαρωνικό, κατέληξα ότι δεν θα υπάρχει νικητής σε αυτή την δοκιμασία.


Ίσως όλα αυτά που σου ανέφερα να μην τα βρεις και εσύ γιατί ο Κωνσταντίνος με την ομάδα του αλλάζουν συνεχώς τον κατάλογο ακολουθώντας συνεχώς νέα μονοπάτια γεύσεων. Μοναδικές γεύσεις θα βρεις και στο κάτω επίπεδο με την ανοιχτή κουζίνα και την μοναδική αισθητική του χώρου να σε προϊδεαζουν για την εμπειρία που θα ζήσεις.

Σαν μία ατέλειωτη βόλτα στις γειτονιές της γεύσης, το μενού του Beefbar της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε πιάνει από το χέρι για να σε ξεναγήσει σε μία νέα εμπειρία γεμάτη αντιθέσεις, δυναμικές προτάσεις και ατρόμητους συνδυασμούς υλικών, όπου η κορυφαία ποιότητα και οι αναπάντεχες προτάσεις δίνουν ένα καινούργιο στίγμα στη μεγάλη ιστορία του Beefbar. 


Street food με έμπνευση από τα παραδοσιακά πιάτα που ανακάλυψε από πρώτο χέρι στα ταξίδια του ο Riccardo Giraudi παρέα με τον executive chef του, Thierry Paludetto: Ασιατικά gyoza και bao buns, μεξικάνικες quesadillas γεμιστές με καπνιστό Kobe beef, ταρτάρ μοσχαριού, τόνου και ceviche, φέρουν την αίσθηση των μικρών και ιδιαίτερων food trucks του κόσμου και το μαγικό άγγιγμα της υψηλής γαστρονομίας που προσεγγίζει την αυθεντικότητα της παράδοσης με πρωτοτυπία και σεβασμό.

Τα signature πιάτα του Beefbar είναι εδώ, με τα πιο εξαιρετικά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος μαγειρεμένα με επιστημονική ακρίβεια και σερβιρισμένα με το ιδανικότερο comfort food, τον πιο κρεμώδη πουρέ πατάτας στον χώρο της γεύσης.


Αμερικάνικο Black Angus, αργεντίνικο Angus Beef, αυστραλιανό Waqyu Beef και το διάσημο, πιστοποιημένο Kobe Beef από την Ιαπωνία, η μεγάλη κληρονομιά της οικογένειας του Riccardo Giraudi, που τα τελευταία 50 χρόνια θεωρούνται ηγέτες στην εισαγωγή κρεάτων στην Ευρώπη, και πρωτοπόροι, σε παγκόσμιο επίπεδο, στον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας μοσχαρίσιου κρέατος, είναι εμφανής σε κάθε μοναδική ποικιλία που φιλοξενείται στο concept.

Ένα τέλειο μίγμα μπαχαρικών και η φωτιά της σχάρας, του μπάρμπεκιου ή του wok, είναι τα τελευταία βήματα πριν φτάσει στο τραπέζι άλλο ένα άψογα κομμένο κομμάτι. Το Leafbar του εστιατορίου είναι εδώ για να ικανοποιήσει τους θαμώνες που επιλέγουν φρέσκιες, ανάλαφρες επιλογές χωρίς κρέας. Η απολαυστική σαλάτα με αβοκάντο, σπανάκι και σως από miso και τυρί Manchego, καθώς και μία ιδιαίτερη, ανανεωμένη εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας, στέκονται επάξια στο μενού συστήνοντας το δικό τους ειδικό βάρος. Το signature soufflé του Beefbar με 70% κακάο και σουσάμι, σερβιρισμένο σε χάλκινο σκεύος, κλείνει ιδανικά την εμπειρία. 

Είτε πας για ποτό, είτε για φαγητό, ο χώρος, η ατμόσφαιρα και όλες οι μικρές λεπτομέρειες που συνθέτουν αυτό το concept θα σε κάνουν να ζήσεις μια αξέχαστη εμπειρία. Πιάσε τον κατάλογο των cocktails και αφήσου στην μαγεία του που θα σε ταξιδέψει σε μοναδικά μονοπάτια.

BEEFBAR ATHENS

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace) Βουλιαγμένη, Αθήνα,

Τηλέφωνο: +30 210 96 70 700, www.beefbar.com.