ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Το Kykloi by Priceless έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει το αγαπημένο σου εστιατόριο

Ένα βράδυ ήταν αρκετό για να μας πείσει ότι το νέο εγχείρημα που αγαπήθηκε πολύ πριν ανοίξει τις πόρτες του, είναι ικανό να ζωντανέψει ξανά τη γαστρονομία στον Κεραμεικό.
Βαθιά ικανοποίηση. Αυτό αισθανόμουν περπατώντας στα στενά του Κεραμεικού μέχρι να πάω στο αυτοκίνητό μου. Μόλις είχα ζήσει ένα πολύ όμορφο βράδυ στο ολοκαίνουριο Kykloi by Priceless. Και ενώ η αίσθηση του να έχεις φάει καλά δεν είναι σπάνια, εδώ υπήρχε κάτι ακόμη. Κάτι πιο ζεστό, πιο ανθρώπινο. Γιατί αυτό το εστιατόριο δεν έχει μόνο εξαιρετική κουζίνα, κρύβει κάτι ακόμα πιο σημαντικό.

Αλλά ας ξεκινήσουμε από το φαγητό.


Ο μισελενάτος Παύλος Κυριάκης βρίσκεται στο τιμόνι της κουζίνας — και αυτό από μόνο του είναι μια εγγύηση. Μενού εμπνευσμένο από τη μεσογειακή και ελληνική κουζίνα, εκτελεσμένο με τεχνική, φαντασία και σεβασμό στην πρώτη ύλη. Ένας κατάλογος που θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες της πόλης, αλλά πρωτίστως μιλάει στους ντόπιους. Ξέρεις είναι δύσκολο να δουλεύεις ελληνικές πρώτες ύλες σε τέτοιο επίπεδο και να πείθεις και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.


Από το πώς είχε δουλευτεί το παντζάρι με την καρύδα, στο υπέροχο λαβράκι που ήταν παρέα με τις ελιές, την ντομάτα, το λεμόνι και την κάπαρη ή το καλαμάρι που παντρεύτηκε τον ταραμά, ένιωθα ότι μπορούσα να ζήσω μόνο με τα ορεκτικά.


Ήρθε όμως ο αστακός πάνω στα λεμονάτα από το καφίρ λάιμ σπαγγέτι. Κι έπειτα η γλώσσα στο βούτυρο μαζί με κάπαρη και λεμόνι. Ήρθε το διάφραγμα με τη σελινόριζα και τη μαύρη τρούφα. Και ολοκλήρωσαν ένα γευστικό ταξίδι που – ευτυχώς – αφήνει χώρο για να επισκέπτεσαι ξανά και ξανά. Ο κατάλογος είναι αρκετά μεγάλος και σε κάνει να θες να επιστρέψεις για να δοκιμάσεις και τα υπόλοιπα.

Και ο χώρος; Μια πραγματική έκπληξη.

Φωτεινός, ανοιχτός, ιδανικός για dining. Σε μία γωνία στον Κεραμεικό που είχαμε σχεδόν ξεχάσει, δεν πίστευα στα μάτια μου όταν αντίκρισα ένα τόσο καλαίσθητο μαγαζί. Με γήινες αποχρώσεις, με έμφαση στο ξύλο αλλά ταυτόχρονα τόσο μίνιμαλ και λεπτές γραμμές. Με φυσικά υλικά, επιλεγμένα έπιπλα από μικρές ελληνικές επιχειρήσεις και μια αισθητική που μοιάζει να έχει μεταφερθεί από κάποια κομψή συνοικία της γαλλικής ριβιέρας. Αλλά ταυτόχρονα με την τόσο ελληνική έννοια της φιλοξενίας, από το καλοσώρισμα μέχρι τη φροντίδα που έχουμε συνηθίσει να λαμβάνουμε στα σπίτια των αγαπημένων μας ανθρώπων.


Η θέα στην πλατεία από το ταρατσάκι, το ατμοσφαιρικό μπαρ, η κουζίνα που ανοίγεται τόσο όσο πρέπει για να την παρατηρείς… όλα αυτά με έκαναν να σκεφτώ ότι το Kykloi by Priceless δεν είναι απλώς ένα καινούριο εστιατόριο. Είναι μια ευκαιρία για τον Κεραμεικό να ξαναμπεί στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας με τρόπο ουσιαστικό.

Αλλά τόση ώρα που γράφω για το φαγητό και το χώρο νιώθω ότι πρέπει να σας μιλήσω και για όλα τα άλλα στοιχεία που κάνουν αυτό το εστιατόριο σημαντικό.

Στο τραπέζι γνώρισα τον Ζέιν από την Συρία, στον πάγκο που γίνονταν οι κοπές και πήγα να βγάλω μια φωτογραφία, μίλησα λίγο με τον Καρίμ από την Σιέρρα Λεόνε. Φορούσαν και οι δύο τις μαύρες στολές του εστιατορίου – πίσω όμως από αυτή, υπήρχε μια σημαντική ιστορία: αυτή του ReStart. Είχαμε γράψει και πριν λίγο καιρό ότι η Mastercard ετοίμαζε το πρώτο της εστιατόριο στην Ελλάδα. Με την ειδοποιό διαφορά ότι στην ομάδα που το δούλευε υπό τις οδηγίες του Παύλου Κυριάκη θα βρίσκονταν και άνθρωποι από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Άνθρωποι που χάρη στο πρόγραμμα ReStart της Mastercard άρπαξαν μία ευκαιρία για εκπαίδευση και απασχόληση στον χώρο της εστίασης. Τα δυο παιδιά που γνώρισα αλλά και τόσοι άλλοι που έβλεπα στην κουζίνα και την σάλα, ήταν απόφοιτοι του προγράμματος οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί στην ομάδα του εστιατορίου, συμβάλλοντας ενεργά στη λειτουργία του και αναδεικνύοντας τον ρόλο της γαστρονομίας ως μέσο κοινωνικής ενδυνάμωσης και ένταξης.


Σκέψου λοιπόν να παίρνεις μία δεύτερη ευκαιρία, να εκπαιδεύεσαι και αντί να αναζητάς δουλειά, να βρίσκεσαι στην ομάδα του Παύλου Κυριάκη, σε έναν νέο γαστρονομικό προορισμό που σίγουρα ήρθε για να μείνει.


Και η λεπτομέρεια που απογειώνει την εμπειρία; Το Kykloi by Priceless είναι ένα εστιατόριο που αποτελεί φυσική, βιωματική προέκταση της Mastercard στον πραγματικό κόσμο. Με τους κατόχους καρτών Mastercard να απολαμβάνουν αποκλειστικές Priceless εμπειρίες: masterclasses, chefs’ battles και θεματικά μενού.


Όλα με κοινό παρονομαστή μια νέα φιλοσοφία: Mindful cuisine.

Μια σύγχρονη προσέγγιση στη γαστρονομία που δίνει έμφαση στην εποχικότητα, στις πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και στη βιώσιμη φιλοσοφία του φαγητού. Μια κουζίνα που αγκαλιάζει το πώς, το από ποιους και το γιατί φτιάχνεται το φαγητό.

Για όλους αυτούς τους λόγους έφυγα από το Kykloi by Priceless όχι μόνο με την ικανοποίηση του εξαιρετικού φαγητού, αλλά με τη ζεστασιά ότι βίωσα κάτι ουσιαστικό. Ένα εστιατόριο με γευστική αξία, αλλά κυρίως με ουσιαστικό σκοπό.

Info: Βουτάδων 36, Κεραμεικός, 2103469662
Τετάρτη έως Παρασκευή: 18.00–00.30 / Σάββατο & Κυριακή: 12.00–00.30.
Πληροφορίες και κρατήσεις στο www.kykloi.gr

Exit mobile version