Café Mondo: Ένα κομμάτι Ιταλίας στην καρδιά της Αθήνας
Σε ένα προνομιακό σημείο της πόλης, το μπιστρό του ξενοδοχείου Meliá Athens αναδεικνύεται ως η ιδανική πρόταση για φαγητό, με την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι.
Υπάρχουν κάποια μέρη που δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ για να σε κερδίσουν, αρκεί να μπεις μέσα, να αφουγκραστείς τον ρυθμό τους και να δοκιμάσεις την πρώτη μπουκιά. Το Café Mondo Urban Italian Bistrot by Ettore Botrini, το ιταλικό μπιστρό του ξενοδοχείου Meliá Athens, είναι ένα από αυτά τα μέρη.
Σε ένα προνομιακό σημείο, λίγα μόλις βήματα από το Αρχαιολογικό Μουσείο και κοντά σε αγαπημένες θεατρικές σκηνές της πόλης, αναδεικνύεται ως η ιδανική πρόταση για ένα comfort μεσημεριανό γεύμα ή μια εκλεπτυσμένη βραδινή έξοδο στο κέντρο.
Στο λόμπι, το μπαρ με τον χαμηλό φωτισμό και το τζάκι δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για ένα aperitivo ή ένα κοκτέιλ μετά το θέατρο. Και για όσους σκέφτονται την πρόσβαση, η στάση του μετρό είναι δίπλα και το πάρκινγκ ακριβώς απέναντι – μια μικρή αλλά σημαντική πολυτέλεια.
Από το πρωί, το Café Mondo Urban Italian Bistrot by Ettore Botrini σφύζει από φως και κίνηση και καθώς η μέρα κυλά, η ατμόσφαιρα μεταμορφώνεται.
Το μπιστρό τιμά την ιταλική παράδοση με τρόπο κομψό και αυθεντικό, ενώ το μενού φέρει τη δημιουργική υπογραφή του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι, σε συνεργασία με τη σεφ Μαριάννα Σιμοπούλου, που επιμελείται καθημερινά τις γεύσεις.
Η φιλοσοφία τους είναι ξεκάθαρη: εποχικότητα, καθαρές γεύσεις, σεβασμός στο προϊόν. Τα υλικά προέρχονται από την τοπική αγορά, αλλά και από σταθερούς προμηθευτές στην Ιταλία, εξασφαλίζοντας μια κουζίνα αυθεντική και ζεστή. Στο χειμερινό μενού κυριαρχούν οι πιο πληθωρικές γεύσεις, με την ομάδα στην κουζίνα να αξιοποιεί στο έπακρο τα εκλεκτά υλικά της εποχής.
Δοκιμάσαμε (και ευχαριστηθήκαμε) την Panzanella alla Toscana, μια δροσερή σαλάτα με φρέσκα και κονφί ντοματίνια, μπουράτα και dressing από τις ίδιες τις ντομάτες, την Pizza Diavola με σάλτσα San Marzano, πικάντικο σαλάμι σπιανάτα, πεπεροντσίνο και μπουράτα, την Rigatoni alla Carbonara, μια αυθεντική εκδοχή της αγαπημένης συνταγής, με γκουαντσάλε, πεκορίνο Romana και μαύρο πιπέρι και ένα ψάρι ημέρας με fregola (παραδοσιακό ζυμαρικό) και άγρια χόρτα, δεμένα με αφρό αυγολέμονου. Το φινάλε ήρθε με ένα κλασικό τιραμισού, σε ατομικό σκεύος, απλό και τέλειο.
Αξίζει να επιστρέψεις και το πρωί για έναν εσπρέσο και ένα κορνέτο φιστίκι, που θα σε μεταφέρει νοερά σε κάποιο καφέ της Ρώμης, καθώς επίσης και για το brunch τους, που καθιστά το Café Mondo Urban Italian Bistrot by Ettore Botrini ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της πόλης για όλες τις ώρες της ημέρας.
Ένα μέρος που συνδυάζει κοσμοπολίτικη αύρα και comfort ατμόσφαιρα, γεύσεις με ρίζες και φινέτσα, στο πιο ζωντανό σημείο της Αθήνας. Το Café Mondo Urban Italian Bistrot by Ettore Botrini είναι, απλώς, ο τέλειος τρόπος για να μεταφερθείς για λίγο στην Ιταλία.
Πατώντας εδώ βρίσκεις το booking link για online κρατήσεις
Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία.