ΓΕΥΣΗ

Σε ποια μαγαζιά τρως μέχρι αργά στην Αθήνα

Κουζίνες ανοιχτές μέχρι αργά για φαγητό μετά το θέατρο, τον κινηματογράφο ή απλώς μία πιο late night έξοδο στην πόλη.

Για πολλά έχουμε να ανησυχούμε σε αυτή την πόλη αλλά τουλάχιστον όχι για το πού θα φάμε όταν η ώρα είναι περασμένη. Πριν φτάσουμε στα after φαγάδικα, υπάρχουν εστιατόρια στην Αθήνα που κρατούν τις κουζίνες τους ανοιχτές μέχρι αργά τη νύχτα, εξυπηρετώντας τις εξόδους μετά το θέατρο ή τον κινηματογράφο, αλλά και όταν θέλεις απλώς μια κράτηση πιο αργά.

Στην όμορφα φωτισμένη στοά Ράλλη, το By the Glass (Σουρή 2, ανοιχτά καθημερινά 13:00 – 02:00) αποτελεί από το 2012 σταθερή αξία για τους λάτρεις του κρασιού και ιδανική επιλογή για μία βραδινή έξοδο. Στη λίστα που επιμελείται η ιδιοκτήτρια Φωτεινή Παντζιά, βρίσκεις πάνω από 500 ετικέτες (πολλές από αυτές σε ποτήρι), τόσο από τον διεθνή όσο και τον ελληνικό αμπελώνα. Παλιές ελληνικές σοδειές, fine wines (παλιές χρονιές ξένου αμπελώνα), σπάνιες συλλεκτικές φιάλες, μοναδικά magnum και τεράστια ποικιλία από σαμπάνιες και αφρώδεις οίνους, καθώς και από αποστάγματα και dessert wines που συνθέτουν τον κατάλογο.

Το φαγητό έρχεται να αναδείξει και να ταιριάξει με το κρασί, με επιλογές για τη μέση, όπως pinsa με γκοργκοντζόλα, καπνιστή πανσέτα και μανιτάρια και μοσχάρι ταρτάρ σερβιρισμένο πάνω σε κόκκαλο με μεδούλι και κυρίως πιάτα που καλύπτουν διαφορετικές διατροφικές προτιμήσεις, όπως η χοιρινή μπριζόλα alla Milanese για όσους αγαπούν το κρέας ή μία εξαιρετική vegan πρόταση με φρέσκο ραβιόλι γεμιστό με τόφου, κρέμα κουνουπίδι με αμύγδαλο και τρούφα.

Στον έβδομο όροφο του King George, το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Tudor Hall (Βασιλέως Γεωργίου 3 Α, ανοιχτά καθημερινά 18:00 – 02:00, κουζίνα κλείνει στις 23:15) προσφέρει απρόσκοπτη θέα στην πόλη. Η κουζίνα λιτή, μεσογειακή, βασίζεται σε φρέσκα προϊόντα και το μενού χωρίζεται σε a la carte και degustation. Θα βρεις επιλογές όπως καραβίδα ψητή και ταρτάρ, κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής και αρνάκι με μπόλια στα κάρβουνα.

Εξαιρετικά cocktails και μικρά πιάτα βρίσκεις στο NiDo (Λεβέντη 5, ανοιχτά Τρίτη – Σάββατο 19:00-02:00), όπου ο Νίκος Θωμάς έχει δημιουργήσει ένα fun project φαγητού και ποτού, μαζί με την ομάδα του Simul. Αυτό σημαίνει ότι θα πιεις ένα τέλειο Dry Martini το οποίο θα συνδυάσεις με τηγανητές πατάτες, tsukune (το ιαπωνικό σουβλάκι) με αρνί και σος μπλούμπερι, καλαμάρι με kimchi beurre blanc και chorizo ή μία τερίνα πατάτας με μαγιονέζα τρούφας και κρόκο αυγού.

Στο Λοκάλι (Σαρρή 44, ανοιχτά καθημερινά 11:00-02:00) πιστεύουν ότι τα κεφτεδάκια ταιριάζουν με τζιν τόνικ και δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε. Στην ωραία του μπάρα θα απολαύσεις κλασικά cocktails μαζί με νόστιμο bar food, όπως tacos και flatbreads αλλά και κόμφορτ πιάτα (βλέπε μια “carbonara” με πεκορίνο Αμφιλοχίας, ταλιάτα με ψητά λαχανικά και burger) ακόμα και όταν η ώρα είναι περασμένη.

Τίμια και απλά τρως στην Κανέλλα (Kωνσταντινουπόλεως 70, ανοιχτά καθημερινά 13:00-00:30), το οινομαγειρείο στον Κεραμεικό που είναι και στέκι καλλιτεχνών, μιας και κρατάει την κουζίνα του ανοιχτή μέχρι τα μεσάνυχτα. Θα φας ντολμαδάκια, κολοκυθοκεφτέδες, σουτζουκάκια και αρνάκι στη γάστρα και για το τέλος θα σε κεράσουν γλυκό μωσαϊκό. Με καλές τιμές και σταθερή ποιότητα, η Κυβέλη (Επτανήσου 15, ανοιχτά καθημερινά 12:00 – 01:00) σε περιμένει για φαγητό σαν σπιτικό σε μία ζεστή ατμόσφαιρα. Χορταστικά πιάτα, μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες και ορεκτικά, επιλογές σε ψάρι και κρεατικά συνθέτουν το μενού.

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά μαγαζιά της Αθήνας, το Duende (Τζιραίων 2, ανοιχτά καθημερινά 19:30-02:00) με την μπιστρό διάθεσή του σερβίρει κλασικά μακαρόνια με κιμά σε περίπτωση που πεινάσεις και έχει πάει αργά. Σημείο αναφοράς για θεατρόφιλους και φίλους της τζαζ, παραμένει σταθερή επιλογή όταν δεν αναζητάς απλώς ένα μέρος για φαγητό αλλά μια όμορφη εμπειρία.