Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Στην Κυβέλη βρίσκεις το στέκι σου όλο το καλοκαίρι

Με προνομιακή θέση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, το εστιατόριο δίνει νόημα στις μέρες (και τις νύχτες) σου στην Αθήνα.

Η Αθήνα το καλοκαίρι μπορεί να σε εξαντλήσει, εκτός αν ξέρεις πού να πας. Στην καρδιά της Κυψέλης, εκεί όπου η ζέστη μοιάζει να υποχωρεί κάτω από τα δέντρα και τα μποχίνια μιας πλατείας-ορόσημο, υπάρχει ένα σημείο που συνδυάζει όλα όσα θες: σκιά, αέρα, ωραίο κόσμο και νόστιμο, ποιοτικό φαγητό.

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη δεν είναι απλώς ένας υπαίθριος χώρος πρασίνου, είναι σημείο συνάντησης και τώρα το καλοκαίρι γίνεται και σημείο απόλαυσης. Η Κυβέλη, ένα εστιατόριο με προνομιακή θέση, κυριολεκτικά πάνω στην πλατεία, δίνει νόημα στις μέρες (και τις νύχτες) σου στην πόλη. Και το κάνει με ουσία.

Μιλάμε για έναν άνετο, κλιματιζόμενο χώρο, με θέα στην πλατεία, όπου η δροσιά του εσωτερικού συνδυάζεται με την αίσθηση του έξω αλλά και με έναν φιλόξενο εξωτερικό χώρο που αποπνέει την ατμόσφαιρα και τη ζεστασιά μιας πλατείας σε χωριό. Εδώ, το καλοκαίρι αποκτά γευστικό χαρακτήρα – και μάλιστα καθημερινά. Το μαγαζί μένει ανοιχτό όλο το καλοκαίρι, για να προσφέρει παρέα σε όσους επιλέγουν να μείνουν στην Αθήνα. Και τους το ανταποδίδει με τον καλύτερο τρόπο: στο πιάτο τους.

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου είναι μία από τις πιο ζωντανές της Αθήνας. Από το 2016 που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, το εστιατόριο έχει αποκτήσει πιστούς θαμώνες, βάζοντας κι αυτό με τη σειρά του το λιθαράκι του για καλό φαγητό στην περιοχή. Είναι η ευγένεια και η εξυπηρέτηση – εστιατορική αλλά όχι επιτηδευμένη – που σε κερδίζει αρχικά στην Κυβέλη.


Η φιλοσοφία στην κουζίνα παραμένει σταθερά δημιουργική ελληνική και μεσογειακή. Ο chef Γιώργος Κόντας, που βρίσκεται στην Κυβέλη από το 2019 έχει καταφέρει να δώσει συνέπεια στη γεύση, χρησιμοποιώντας αγαπημένα τοπικά υλικά και ενσωματώνοντας τρέχουσες τάσεις και ανάγκες.

Αδιαπραγμάτευτη είναι η συζήτηση για τις πρώτες ύλες, παρά τις συνεχόμενες ανατιμήσεις που βιώνει η αγορά. Για τον ιδιοκτήτη, Γιώργο Αναγνώστου, η ειλικρίνεια απέναντι στους πελάτες του είναι το μόνο που έχει σημασία.


Ο chef ξέρει να εμπνέεται από την ελληνική γαστρονομία και να τη μεταφράζει σε καθημερινές απολαύσεις με χαρακτήρα. Τα πιάτα ημέρας περνούν όλα από τα χέρια του, και είναι από εκείνα που δεν ξεχνάς εύκολα.


Για παράδειγμα, το μοσχαράκι σε σάλτσα γλυκολέμονου, με χυλοπίτες, βασιλικό και κεφαλοτύρι από τη Μυτιλήνη ισορροπεί ανάμεσα στο comfort και την εκλεπτυσμένη γεύση, το γαριδοπίλαφο με αυγοτάραχο Μεσολογγίου ανεβάζει επίπεδο με την προσθήκη αυτού του ελληνικού «χρυσού της θάλασσας» και το φιλετάκι με ρόκα, παρμεζάνα και σάλτσα πιπερόριζας είναι δροσερό και πικάντικο μαζί.

Ο κατάλογος δεν σταματά εκεί. Συνοδεύεται από προσεκτικά διαλεγμένες ελληνικές ετικέτες κρασιών, που υποστηρίζουν τη γευστική εμπειρία και προσθέτουν αξία στο τραπέζι χωρίς υπερβολές.

Η Κυβέλη στην Κυψέλη δεν είναι ένα ακόμα αστικό εστιατόριο. Είναι ένα καλοκαιρινό καταφύγιο. Είναι εκεί που θα περάσεις τις πιο ήρεμες, όμορφες, γευστικές στιγμές στην πόλη – μόνος, με φίλους, με ανθρώπους που αγαπάς.

Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Exit mobile version