
Στο Fouet, η Ελπίδα Ντούτσε φτιάχνει τα γλυκά που θα έδινε και στα παιδιά της
- 13 ΙΟΥΛ 2025
Fouet σημαίνει αυγοδάρτης στη γαλλική γλώσσα και είναι ένα από τα πιο απαραίτητα εργαλεία στη ζαχαροπλαστική. Αυτό είναι το όνομα του εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής της Ελπίδας Ντούτσε, που με την υποστήριξη του συζύγου της, το τρέχει καθημερινά φτιάχνοντας μόνη της όλα τα γλυκά και τα αλμυρά.
Οι δυο τους θέλησαν να αποκτήσουν τη δική τους επιχείρηση στην περιοχή που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Έτσι, το πρότερο ζαχαροπλαστείο άλλαξε χέρια και διάθεση. Η Ελπίδα, που έχει σπουδάσει τεχνικός διακόσμησης και έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε ζαχαροπλαστεία, φαντάστηκε έναν χώρο πολύχρωμο και όμορφο σαν τα γλυκά της.
Στη βιτρίνα του Fouet φιγουράρουν χρωματιστά cake pops, cupcakes σε δύο μεγέθη, μπαλάκια choux με κρέμα πατισερί και διάφορες γεμίσεις και κάποιες τούρτες αμερικάνικου στυλ. Στο ψυγείο, τα New York cheesecakes έχουν γίνει ήδη τα αγαπημένα του κόσμου.
Ξεχωρίζει ωστόσο και το tres leches, ένα ισπανικό γλυκό, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αλβανία, από όπου και κατάγονται οι ιδιοκτήτες. Πρόκειται για ένα πολύ αφράτο κέικ, σιροπιασμένο με τρία είδη γάλακτος και από πάνω καραμέλα και λευκή σοκολάτα. Στην Ισπανία, το πιο πιθανό είναι να το βρεις και με σαντιγί ανάμεσα στο κέικ και την καραμέλα.
Μπισκότα βουτύρου, μπράουνι, καλτσόνε και σάντουιτς (φτιάχνεται τη στιγμή της παραγγελίας με δικό τους χειροποίητο ψωμί), έρχονται να συμπληρώσουν το μενού. Η μεγάλη αγάπη της Ελπίδας όμως είναι οι τούρτες, τις οποίες φτιάχνει με πολλή αγάπη, όπως τις φαντάζεται κανείς. «Είναι πολύ ωραίο να σου λέει κάποιος τι έχει σκεφτεί και εσύ να καταφέρνεις να το πραγματοποιήσεις. Νιώθεις μία ικανοποίηση».
Στο Fouet για cheesecake και tres leches
Οι γεύσεις που μπορείς να επιλέξεις για την τούρτα, τα cupcakes ή τα μπαλάκια choux ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή. Τώρα το καλοκαίρι, βρίσκεις πιο φρουτένιες επιλογές, όπως ροδάκινο, φράουλα και βερίκοκο, αλλά δεν λείπει το red velvet, το carrot cake, το μπισκότο κανέλας, το φιστίκι Αιγίνης, η σοκολάτα και η καραμέλα.
Έχοντας την τύχη να διαθέτουν εξωτερικό χώρο, πρόσθεσαν μερικά τραπεζάκια ώστε να μπορεί κανείς να απολαύσει το γλυκό και τον καφέ του. Συνεργάζονται με την ελληνική εταιρεία Core και φτιάχνουν ακόμα και cappuccino με χρωματιστό αφρόγαλα – για όποιον αναζητά μια χαρούμενη νότα στο πρωινό του.
Είναι ωραίο, να αποκτούν οι γειτονιές μαγαζιά που σέβονται τον χώρο, να δίνεται η σκυτάλη από τους παλιούς στους νεότερους και να μην ερημώνουν τα καταστήματα. Η Ελπίδα έχει πολλή αγάπη για τη δουλειά της και αυτό φαίνεται καθώς γνώμονας για όλα είναι να φτιάχνει ό,τι θα έδινε και στα παιδιά της. Επίσης, χαίρεται να ετοιμάζει μεγάλες παραγγελίες για πιο προσωπικές στιγμές – από πάρτι γενεθλίων μέχρι γάμο ή βάφτιση.
FOUET
- Ελ. Βενιζέλου 39, Χολαργός
- 2106510177
Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.