Η Cicciolina στο Περιστέρι σερβίρει κρασιά, spritz και ιταλική κουλτούρα με ελληνικά προϊόντα
Σπριτζερία και ντελικατέσεν, για να συνδυάζεις φαγητό και ποτό και να κάνεις τις αγορές σου για το σπίτι.
- 14 ΔΕΚ 2025
Στα 13 χρόνια που λειτουργεί στο Περιστέρι, η φήμη του Αγροτικόν έχει ξεπεράσει τα δυτικά προάστια. Οι θαμώνες του έχουν ζήσει επικά ξενύχτια, ικαριώτικα πανηγύρια, ετερόκλητα dj sets και πολλές ακόμα ιστορίες.
Ο Νίκος Όσπιτσης έφτιαξε ένα στέκι με νόστιμο και προσιτό φαγητό, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε ποτό στην μπάρα. Πριν από λίγα χρόνια, το μαγαζί βρήκε τη νέα του θέση στον πεζόδρομο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που μετά την ανάπλασή του έχει ομορφύνει.
Το ένα έφερε το άλλο λοιπόν και όταν ο Νίκος είδε ότι είναι διαθέσιμο το μαγαζί δίπλα, αποφάσισε να στήσει ένα νέο κόνσεπτ. Μαζί με την παλιά του φίλη Χρυσούλα Βουδογιώργη, άνοιξαν την Cicciolina, μία σπριτζερία και ένα ντελικατέσεν σε ένα μαγαζί.
Αυτό σημαίνει ότι αφενός θα συνδυάσεις το κρασί ή το απεριτίφ σου με ένα πλατό τυριών και αλλαντικών, κάποια ωμά, antipasti, ζυμαρικά και πίτσα κι αφετέρου μπορείς να κάνεις τις αγορές σου για το σπίτι.
Κατάσκοπος, πορνοστάρ, μούσα του Jeff Koon, μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου και καλλιτέχνιδα, η Ilona Staller, γνωστή ως Cicciolina, αποτέλεσε την έμπνευση για το καινούργιο τους εγχείρημα.
Ο χώρος είναι αποτέλεσμα προσωπικής εργασίας ενώ έχουν συνδράμει με τη σειρά τους ο Atek Art με ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό στην κουζίνα και διάσπαρτες πινελιές χρώματος καθώς επίσης η Μαριάννα και ο Ηλίας Ανδριόπουλος από το biskoto studio. Πέρα από τα ξύλινα στοιχεία, σχεδίασαν και τους custom δίσκους για τη φοκάτσια και τα πλατό, συνδυάζοντας πηλό και ξύλο.
Μπαίνοντας στο μαγαζί, θα δεις αρχικά τα ράφια που φιλοξενούν εκλεκτά ελαιόλαδα και στη συνέχεια τη βιτρίνα ψυγείο με όλα τα ελληνικά τυριά και αλλαντικά που έχουν επιλέξει οι ιδιοκτήτες μετά από αρκετή αναζήτηση.
Γραβιέρα που παλαιώνει σε πιθάρι από τη Σκύρο, κασέρι με βασιλομανίταρα από την Κοζάνη, τηνιακό καρίκι και ανδριώτικο βολάκι είναι μερικές από τις επιλογές στην εκτενή λίστα τυριών. Αντίστοιχα, στα αλλαντικά βρίσκει κανείς από χοιρομέρι και μορταδέλα Δράμας μέχρι νούμπουλο και λούντζα.
Στόχος τους είναι να αναδείξουν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα, που τις περισσότερες φορές εξάγονται απευθείας, και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο παραγωγών. Αυτή η πρακτική άλλωστε δεν είναι ξένη στον Νίκο Όσπιτση, καθώς συνεργάζεται χρόνια τώρα με μικρότερους παραγωγούς και στο πρώτο του μαγαζί.
Ένα μηχάνημα κοπής αλλαντικών βρίσκεται ακριβώς δίπλα, εξασφαλίζοντας πώς οτιδήποτε θέλει να προμηθευτεί κανείς, θα κοπεί τη στιγμή που θα το ζητήσει. Η κάβα στην Cicciolina μοιάζει με μία μικρή σπηλιά όπου είναι κρυμμένοι πολλοί θησαυροί οινοποιείων που ακολουθούν τη φιλοσοφία των ήπιων παρεμβάσεων. Θα βρεις πολλές ετικέτες από όλη την Ελλάδα, σε λευκά, ροζέ, κόκκινα αλλά και Pet Nat για να δοκιμάσεις και να συνδυάσεις με το φαγητό.
Το μενού έφτιαξε ο Μάριος Σεντούκας, σεφ στο Αγροτικόν για να το αναλάβει στη συνέχεια ο Νίκος Μαγγίνας. Από τη ζύμη για την πίτσα και τη φοκάτσια μέχρι το παστράμι, τις κροκέτες και τα αραντσίνι, όλα είναι χειροποίητα.
Βρίσκεις δροσερές σαλάτες όπως μπουράτα με ντοματίνια, σταφύλι και βασιλικό, άισμπεργκ με φυστίκι Αιγίνης, γραβιέρα, αγγούρι και τηγανητό κοτόπουλο, ένα πολύ νόστιμο μοσχαρίσιο καρπάτσιο με γραβιέρα, πορτσίνι και πίκλα σέλερι για ορεκτικό, όπως και τα αραντσίνι μπολονέζ με κρέμα πεκορίνο.
Χειροποίητα νιόκι με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης, ριζότο και pasta με πέστο, λειτουργούν και ως κυρίως πιάτα ενώ η πίτσα με κρέμα κολοκύθας, κυανό τυρί και πικάντικο σαλάμι Λευκάδος, μπαίνει σίγουρα στη μέση.
Για το τέλος, προτείνουν τιραμισού και πανακότα. Φτιάχνουν τα δικά τους spritz, με κάποιες ευχάριστες πινελιές ενώ σε λίγες ημέρες θα ανοίγουν από το πρωί για καφέ, με speciality Arabica 100% Kudu.
CICCIOLINA
- Μεγάλου Αλεξάνδρου 61, Περιστέρι
- 2105725544
Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.