ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Στο Μυρμήγκι στη Θεσσαλονίκη για hot dog από το πρωί

Μια καντίνα-διαμάντι στην καρδιά της πόλης, ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο, που αποδεικνύει ότι το street food μπορεί να είναι και προσεγμένο.

Στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη με βαθιά σχέση με το φαγητό του δρόμου, το hot dog υπήρξε για χρόνια συνυφασμένο με τις βραδινές ώρες, τα ξενύχτια και τις χαρακτηριστικές καντίνες που μοσχοβολούν «βρώμικο» στις 4 τα ξημερώματα.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, αυτό το εμβληματικό street food αποκτά νέα υπόσταση. Κερδίζει έδαφος ως καθημερινή απόλαυση και αναδεικνύεται σε ένα μικρό γαστρονομικό τελετουργικό – ειδικά όταν φτιάχνεται με προσοχή, αγνά υλικά και σεβασμό στην απλότητα. Και τίποτα δεν ενσαρκώνει καλύτερα αυτή την προσέγγιση από το βραστό λουκάνικο.

Ο Γιάννης Τσαγκαλίδης δεν ήθελε απλώς να φτιάξει άλλο ένα fast food. Έχοντας στα χέρια του μια παλιά, δοκιμασμένη συνταγή από το 1963, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σημείο που να τιμά το αυθεντικό, απλό, αλλά ουσιαστικό hot dog. Έτσι γεννήθηκε το Μυρμήγκι, μια καντίνα-διαμάντι στην καρδιά της πόλης, ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο, που αποδεικνύει ότι το street food μπορεί να είναι και προσεγμένο.

Στην καρδιά κάθε hot dog που σερβίρεται εκεί βρίσκεται ένα βραστό λουκάνικο εξαιρετικής ποιότητας. Πρόκειται για ένα μείγμα μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, παρασκευασμένο αποκλειστικά για το μαγαζί από ντόπιο αλλαντοποιείο. Το βράσιμο αναδεικνύει τη γεύση του χωρίς να την καλύπτει ή να την επιβαρύνει. Είναι τρυφερό, ζουμερό, και ταυτόχρονα έχει αυτή την αίσθηση καθαρής, αυθεντικής γεύσης που σπάνια βρίσκει κανείς.


Το ψωμάκι, επίσης χειροποίητο, φρέσκο καθημερινά από τον φούρνο, στηρίζει διακριτικά τη γευστική εμπειρία. Εδώ, οι συνδυασμοί δεν ξεφεύγουν – επιλέγουν να μένουν κοντά στην παράδοση, μακριά από φανταχτερά υλικά. Η κλασική εκδοχή με διπλό λουκάνικο, ντομάτα, κρεμμύδι, κέτσαπ και μουστάρδα, είναι ένα παράδειγμα του πόσο νόστιμο μπορεί να είναι κάτι απλό. Υπάρχει επίσης το «Γουίβερ» με λάχανο, καρότο και μαγιονέζα, καθώς και το παιδικό, για πιο λιτές γεύσεις.

Στο Μυρμήγκι, το βραστό λουκάνικο δεν είναι μόνο φαγητό της νύχτας. Είναι και ιδανική πρωινή επιλογή – ένα comfort food. Ένα φρέσκο ψωμάκι, ένα ζεστό, βραστό λουκάνικο, λίγη μουστάρδα και κέτσαπ, ίσως λίγο μπούκοβο για τους πιο τολμηρούς, και έχεις ένα σάντουιτς που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από περίπλοκες συνταγές.

Το hot dog δεν είναι απλώς ένα σνακ, αλλά μια επιστροφή στις ρίζες του καλού street food. Εκεί όπου η ποιότητα δεν χρειάζεται φανφάρες, και η απλότητα αναδεικνύεται σε γαστρονομική εμπειρία. Αν βρεθείς στη Θεσσαλονίκη, μην το χάσεις. Ακόμα κι αν είναι 9 το πρωί.

Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Exit mobile version