
Η Αγάπη Μιχελή, η εξερεύνηση στην κουζίνα και η μαγειρική ως τέχνη
- 28 ΟΚΤ 2026
Ποια είναι η σχέση της με το fine dinning; Πώς βρέθηκε τόσο μικρή να μαγειρεύει στην Πρεσβεία της Δανίας; Ποια είναι η δική της φιλοσοφία το φαγητό; Ποιο παίδεμα της αρέσει στην κουζίνα; Και τι θέλουν να πετύχουν με το εγχείρημα του preza studio; Ακόμα, δύο προτάσεις φαγητού, ένα πρωινό με άρωμα Αγγλίας και η ιστορία ενός μάγειρα που αψήφησε τα αστέρια Michelin.
Στις προτάσεις εβδομάδας έχουμε ένα μέρος που φωνάζει Ιταλία. Το Napul’e του Francesco Granata. Το περιβάλλον, η ανοιχτή κουζίνα με τον ξυλόφουρνο, οι μυρωδιές, είναι σαν να μπαίνεις σε μια εμπειρία ναπολιτάνικης μυσταγωγίας. Με ένα Arancino και να χύνεται από μέσα ossobuco σε fondue από Parmigiano και μετσοβόνε. Mamma mia. Chef’s kiss. Το Napul’e στη Βάρη έχει την υπογραφή του Francesco Granata και hands down το καλύτερο ναπολιτάνικο φαγητό αυτή τη στιγμή στη χώρα.
Πηγαίνετε για τη βραβευμένη pizza margherita του, το arancino giallo με το φανταστικό ossobuco, ένα Vitello tonnato για σεμινάριο και μια καρμπονάρα ακριβώς όπως πρέπει να είναι. Semifreddo και Tiramisu στο τέλος για σβήσιμο. Στα best pizza awards. Καλύτερη μαργαρίτα για το 2026. Νο 16 στον κόσμο στην πίτσα συνολικά και καλύτερη πίτσα στην Ελλάδα.
Προσπαθούμε επίσης να σας πείσουμε να τρώτε «Πρωινό, αλλά ήρεμα» αυτή τη φορά με κλασσικό, παραδοσιακό αγγλικό πρωινό. Τέλος αφιερώνουμε το σημερινό Chef’s story σε έναν από τους σημαντικότερους σεφ στον κόσμο πήρε μια απόφαση που σόκαρε τη γαστρονομική κοινότητα όταν εγκατέλειψε την επαγγελματική κουζίνα και επέστρεψε τα τρία αστέρια Michelin που είχε κατακτήσει.
Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.