ORIGINALS

5 Oneman λόγοι για να παίζεις beer pong όλο το καλοκαίρι

Πρώτα παίζουμε, μετά γράφουμε, έτσι δεν έλεγε το σλόγκαν του Free; Όχι ε; Ε εμείς παίζουμε και γράφουμε.

Χτίσε το σκηνικό στο μυαλό σου. Είναι απόγευμα, έτσι λίγο πριν τις 8 και οι πρώτοι φίλοι έχουν αρχίσει να ήδη να μαζεύονται στο σπίτι σου. Δεν έχει μπάλα σήμερα να δείτε; Δεν πειράζει. Έχει μπάλα να δείτε αργότερα; Ακόμα καλύτερα. Το τραπέζι μένει χωρίς τραπεζομάντηλο και οι στρατιές των ποτηριών αρχίζουν να παρατάσσονται. Τα μπουκάλια μπίρας βγαίνουν παγωμένα από το ψυγείο και μισογεμίζουν τα ποτήρια. Τα μπαλάκια του πινγκ πονγκ είναι εδώ για ένα ξεχωριστό αγώνα χωρίς ρακέτες και φιλέ.

Το beer pong είναι ένα από τα φανταστικότερα παιχνίδια που μπορείς να παίξεις με την παρέα σου

 

Εμείς εδώ στο Oneman είχαμε την τύχη να παίξουμε έναν αγώνα beer pong με αντίπαλο μία επίλεκτη ομάδα από το Sport24.gr. Βασικά είχαμε την ατυχία, όχι την τύχη, να παίξουμε μαζί τους γιατί το παιχνίδι εξελίχθηκε σε καλώς τα παιδιά καλώς τα 3-0. Αλλά όπως θα σου εξηγήσω παρακάτω, η ήττα είναι μερκές φορές ακόμα καλύτερη σε αυτό το παιχνίδι. Ποιος ήταν ο κομισάριος του αγώνα; Η μπύρα Desperados η οποία και έστησε αυτό το μίνι πρωτάθλημα στα γραφεία μας. Με τις παγωμένες Desperados να είναι η πρόκληση και το έπαθλο μαζί σε αυτόν τον αγώνα.

 

Οι κανόνες είναι απλοί και ευμετάβλητοι ανάλογα το τι θέλει η παρέα. Κάποια πράγματα όμως είναι βασικά και αμετάβλητα. 6 ποτήρια με μπίρα από τη μία, 6 ποτήρια με μπίρα από την άλλη. Ο στόχος; να ρίξεις το μπαλάκι του πινγκ πονγκ στο ποτήρι του αντιπάλου, αναγκάζοντάς τον να πιει το περιεχόμενο και να αφαιρέσει το ποτήρι από το τραπέζι. Νικήτρια η ομάδα που θα πετύχει και τα 6 ποτήρια πρώτη. Περισσότερα για το άθλημα θα μάθεις από την ομάδα Wet Balls Ass (συντομογραφία για Wet Balls Association) με τα κύτταρα στο μυαλό να είναι σε σχάση από τους απανωτούς συνειρμούς.

 

Πάμε να δούμε όμως γιατί εμείς περάσαμε υπέροχα και γιατί οφείλεις κι εσύ να στήσεις το δικό σου – έστω και χωρίς επίσημο εξοπλισμό – παιχνίδι beer pong.

1) Ο χαμένος τα παίρνει όλα

 

Αυτός που τρώει το γκολ, πίνει την μπύρα στο ποτήρι. Έχεις δει πιο χαρούμενο χαμένο; Έχεις δει χαμένο που να κερδίζει πιο πολύ; Που να νιώθει νικητής κάθε φορά που χάνει; Πώς το έλεγαν εκείνο το παιχνίδι, νομίζω “κερδίστε χάνοντας”. Ε, αυτό. Σε πιάνει από τη μία ο εγωισμός, απογοητεύεσαι στιγμιαία για την παραβίαση της εστίας σου αλλά μετά από μισό nanosecond θυμάσαι ότι το τίμημα είναι να πιεις άλλη λίγη Desperados. Win Win situation η λεγόμενη.

2) Αυτό που λέμε fun ανταγωνισμός

 

Έχεις δει ποτέ κόσμο να τσακώνεται πάνω από ένα τραπέζι beer pong; Είναι σχεδόν αδύνατο. Βασικά ο μόνος λόγος να τσακωθώ θα ήταν να έχουν τα δικά του ποτήρια περισσότερη μπύρα από τα δικά μου. Είναι ένα παιχνίδι που δεν χωράει έχθρες και σοβαρές αντεγκλήσεις. Ούτε ανακοινώσεις στο ημίχρονο ούτε τίποτα.

3) Έχει μπύρα, τι δεν καταλαβαίνεις;

 

Ο Homer θα είχε κάνει rest his case σε αυτό το επιχείρημα. Βασικά όχι μόνο ο γίγαντας Homer αλλά και κάθε λογικός άνδρας σε αυτή τη γη. Η μπύρα δεν είναι για κάθε ώρα και στιγμή, συμφωνούμε. Αλλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι και για την συγκεκριμένη διάθεση η γεύση της Desperasos θα σε βάλει στη διάθεση παιχνιδιού και καλοκαιριού μέσα σε μια γουλιά.

4) Το συναισθηματικό rollercoaster

 

Το συγκεκριμένο μου το είπε ο Ηλίας Αναστασιάδης ο οποίος ένιωθες να πηγαίνει από την κόλαση στον παράδεισο σε κάθε βολή, σε κάθε νέο γύρο, σε κάθε προσπάθεια. Από την ανυπέρβλητη χαρά στην πολύβοη θλίψη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Από τον πανηγυρισμό στο σκυμμένο κεφάλι. Ούτε στο μπάσκετ τόσες συγκινήσεις κύριοι. Εντάξει, όχι, αλλά κατάλαβες.

5) To trash talking σε άλλο επίπεδο

 

Αυτό δεν το είχα φανταστεί πριν παίξουμε. Είναι το είδος του παιχνιδιού, οι συνθέσεις των ομάδων, το γεγονός ότι πρέπει να πίνεις τόσο συχνά που πάνε το trash talking σε άλλο επίπεδο, πολύ πιο διασκεδαστικό αλλά και πολύ πιο φιλικό.

Το Oneman ηττήθηκε λοιπόν οικτρά από το Sport24.gr. Οι Αμπατζής, Γριβέα, Δημητρόπουλος, Αναστασιάδης, Βελαχουτάκος και Χατζηιωάννου έφαγαν τη μπυροσκόνη των Σέμπρου, Χαρτζουλάκη, Σταυρουλάκη, Καραμουσαδάκη, Μίχαλου και Μπάτη. Σε αγώνα μπαράζ οι Χατζηιωάννου και Δημητρόπουλος ευτέλισαν τους Καίσαρη και Αναστασιάδη, έτσι για το ονόρε.

 

Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρα να στήσεις κι εσύ το δικό σου αυτοσχέδιο beer pong, να καλέσεις τους φίλους σου, να γεμίσεις το ψυγείο με μπύρες Desperados και να αφεθείς στη μαγεία αυτού του παιχνιδιού.

Σε άλλα νέα, η Desperados τρέχει και έναν ωραίο διαγωνισμό για να κάνεις το δικό σου party πραγματικότητα. Μπες στη σελίδα της Desperados στο facebook και επίλεξε τι είναι αυτό που χρειάζεται περισσότερο για τη διοργάνωση της παρτάρας σου. Το “Win A Desperados Party Kit” ξεκίνησε την 1η Μαρτίου και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο. Δήλωσε συμμετοχή εδώ και μπορεί να είσαι εσύ ένας από τους 100 νικητές που θα κερδίσουν το απόλυτο Desperados ‪#‎PartyKit‬ (καφάσια με μπιράκια, μηχανήματα, Dj, φωτογράφο ή ότι άλλο χρειαστείς)!