ORIGINALS

Αν μετά τους αγώνες στο FIFA είχε συνέντευξη τύπου

Οι δηλώσεις θα ήταν όσο γραφικές και ξεκαρδιστικές φαντάζεσαι.

Όλοι έχουμε παίξει -και το κάνουμε ακόμα φαντάζομαι, εκτός κι αν πια παριστάνουμε τους ώριμους επαγγελματίες, δεν ξέρω- ποδόσφαιρο και μπάσκετ σε video game με τους κολλητούς μας. Και φυσικά, όλοι λατρεύουμε να βρίσκουμε απίθανες δικαιολογίες σε κάθε μας ήττα.

Το χειριστήριο που την κρίσιμη στιγμή κόλλησε, το ίδιο το παιχνίδι που μας κλέβει (το αγαπημένο μου), η κακή οπτική γωνία, η αποχή, οι παίκτες που δεν ανταποκρίθηκαν, ο διαιτητής. Και φυσικά, ποτέ, πραγματικά ΠΟΤΕ, δεν αναγνωρίζουμε τον αντίπαλο ως καλύτερο, ακόμα και μετά από συντριβή με 7-0.

Φυσικά, οι συζητήσεις γκρίνιας και τα παράπονα, διαδραματίζονται σε κλειστές πόρτες, με το ακροατήριο να αποτελείται από τον ‘μισητό’ μας αντίπαλο, άντε και από κανέναν άτυχο κολλητό ακόμα.

Τι θα γινόταν όμως αν αμέσως μετά από κάθε αναμέτρηση στο FIFA, ακολουθούσε συνέντευξη τύπου; Με κάθε επισημότητα, τοποθετήσεις, ερωτήσεις δημοσιογράφων και φλας φωτογράφων; Δύο θεοί Αγγλάρες είχαν την ίδια σκέψη και δημιούργησαν ένα σκηνικό γεμάτο ρεαλισμό και γραφικότητα ταυτόχρονα:

Κανένα παιχνίδι δεν θα είναι πια το ίδιο.