ORIGINALS

Αυτό είναι το πιο στενάχωρο τραγούδι εκεί έξω, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Προς Θεού, είναι Δευτέρα πρωί, μην βάλεις να το ακούσεις.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις κάποιον να στεναχωρηθεί. Μπορείς να τον βρίσεις, μπορείς να τον προσβάλλεις, μπορείς να τον χτυπήσεις, ή να του διηγηθείς μια λυπητερή ιστορία. Ίσως και τα 4 μαζί, αν έχεις όρεξη και φαντασία.

Οι επιστήμονες πάντως, βρήκαν έναν διαφορετικό τρόπο να προκαλούν συναισθήματα θλίψης στους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των ερευνών τους, αποφεύγοντας τις προσβολές και τη φυσική βία.

Πολύ απλά, τους βάζουν να ακούσουν το κομμάτι ‘Discovery of the Camp’ απ’ το soundtrack της σειράς ‘Band of Brothers’, το οποίο όπως φαίνεται, την κάνει μια χαρά τη δουλειά του.

 

Στην πιο πρόσφατη έρευνα για παράδειγμα, οι επιστήμονες ζήτησαν από 102 ανθρώπους ηλικίας από 17 μέχρι και 68 ετών να το ακούσουν, πριν απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με το πώς αισθάνονται. Οι απαντήσεις, χώρισαν τους ανθρώπους σε 3 ομάδες.

Απ’ τη μία, αυτή που ένιωσαν μια χαλαρωτική στεναχώρια, δηλαδή μια σπάνια εσωτερική ηρεμία. Έπειτα, υπήρξαν αυτοί που αισθάνθηκαν μια νευρική στεναχώρια, δηλαδή ένιωσαν άγχος ή και φόβο. Και τέλος, αυτοί που αισθάνθηκαν αγνή, ατόφια στεναχώρια. Η τρίτη ομάδα, είναι κι αυτή που σύμφωνα με την έρευνα δείχνει την μεγαλύτερη ευαισθησία και κατανόηση στον πόνο των άλλων.

 

Εσύ, πώς αισθάνεσαι ακούγοντας το συγκεκριμένο τραγούδι;