PUBLI

5 αλάνθαστοι τρόποι για να αποφύγεις το οικογενειακό τραπέζι

Αποχαιρέτα την γκρίνια, τη μίρλα και το κακό συναπάντημα.

Υπάρχουν πολλά τραπέζια και υπάρχει και το κυριακάτικο, αυτό που σε κάποια σπίτια θεωρείται ιεροτελεστία, αυτό απ’ το οποίο ο πάτερ φαμίλιας το θεωρεί ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να λείπεις. Και τι να κάνεις κι εσύ, αναγκαστικά το σέβεσαι. Άλλωστε το τραπέζι της Κυριακής, δεν έχει φακές ή φασολάκια, έχει γιουβέτσι, μπριζόλες, παστίτσιο και ό, τι άλλο καλό κρατάει η μάνα σου για την ιδιαίτερη εκείνη μέρα.

Ωστόσο βρε αδερφέ, εκτός από μόνιμα πεινασμένος είσαι και άνθρωπος και κάποιες φορές δεν την παλεύεις, να κάτσεις στο οικογενειακό τραπέζι και να πάρεις μέρος σ’ αυτές τις συζητήσεις που πάντα ξεκινάνε απ’ το “τέλειο το φαΐ ρε μάνα” και τελειώνουν με το “άντε να δούμε πότε θα παντρευτείς”.

Γι’ αυτές τις μέρες, λοιπόν, ΠΟΥ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΕΛΕΕΙΝΑ, σου έχουμε 5 αλάνθαστους τρόπους για να τους την κάνεις, να μην κάτσεις μαζί τους, αλλά και να μην στα ψάλλουν κιόλας.

Και σου έχουμε και Διονύση Ατζαράκη, ο οποίος μπορεί να μην αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα, αλλά έχει και αυτός τις στιγμές του, εκείνες τις στιγμές που βαριέται απίστευτα.

Δες τη λύση που σου προτείνει σ’ αυτό το βίντεο και τσέκαρε τις δοκιμασμένες δικαιολογίες, για να αποφεύγεις τα κυριακάτικα τραπεζώματα, όμορφα και ήρεμα, χωρίς τις φωνές των δικών σου.

Και τώρα σου έχουμε κι εμείς 5 λύσεις για να διαλέξεις αυτή ή αυτές που ταιριάζουν καλύτερα στο μυαλό που κουβαλάς. Χτύπα και μια μπάρα δημητριακών Clusters όσο μας μελετάς για να πάρεις κουράγιο και ενέργεια (και δύο, αν θες η ενέργεια να ξεχειλίζει από μέσα σου).

1. Πέσε για ύπνο

Ποια μάνα θα ξυπνήσει το παιδί της κυριακάτικα, όταν ξέρει ότι όλη τη βδομάδα δούλευε/διάβαζε/έπαιζε Call of Duty/ κοιμότανε; Μισή ωρίτσα πριν το φαγητό, πες “δεν την παλεύω, νυστάζω πάρα πολύ” και τράβα ξάπλωσε. Αν έρθει να σε ξυπνήσει, κάνε τον κοιμισμένο, πες και τίποτα ακατάληπτο του στιλ “ασεμερεμαμαα” και αν συνεχίσει να σε σκουντάει, τότε ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και πολύ καλά κάνεις και δεν τρως μαζί τους. Κοιμήσου χωρίς τύψεις.

2. Γίνε βίγκαν για μια μέρα

Σε ποιο ελληνικό σπίτι τις Κυριακές κάνουν χρήση τροφών χωρίς ένα κιλό κρέας μέσα; Σε κανένα. Άρα; Άρα αν τους ενημερώσεις έγκαιρα ότι έχεις γίνεις φυτοφάγος (έτσι θα το πεις για να το καταλάβουν), τότε μπορείς να λείπεις από το τραπέζι, όμορφα και ωραία. Και για να αποφύγεις τις γκρίνιες, άρπαξε και δυο μήλα, που είναι υγιεινά και σε παρακαλάνε να τα τρως από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου και τράβα στο δωμάτιό σου. Μην είσαι κορόιδο όμως και ψωμολυσσάξεις, να έχεις φάει ήδη απ’ έξω.

3. Πονόδοντος

Τι πιο απλό; Σου ‘φυγε ένα σφράγισμα ή κάποια κουφάλα ξύπνησε απ’ τον λήθαργό της, μεγάλωσε και τώρα σε έχει πεθάνει στον πόνο. Φυσικά και δεν μπορείς να φας. Φυσικά και θέλεις πολύ να είσαι μαζί τους στο τραπέζι, αλλά δεν σε αφήνει η αδύναμη σου κράση. Φυσικά και θα φας μόνος σου κανά δίωρο αργότερα και με την ησυχία σου.

4. Ψεύτικο τηλεφώνημα

Συνεννοήσου με ένα κάφρο φίλο σου, ανίκανο να νιώσει τύψεις, να σε πάρει ακριβώς τη στιγμή που έχεις κάτσει για να φαρμακώσεις. Σήκωσε το κινητό σου έκπληκτος και παίξε το θέατρό σου, το οποίο μπορεί να ποικίλει, αναλόγως με το τι πιστεύεις ότι θα είναι πιο αληθοφανές. Έμεινε φίλος σου με το αμάξι; Γίνεται ντου στον σύνδεσμο και σε θέλουν γρήγορα; Κάνε ότι συμβαίνει κάτι, το οποίο ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε αναγκάζει να σηκωθείς να φύγεις. Γεια σου μαμά, γεια σου μπαμπά. Μιλάμε.

5. Ανάγκασέ τους να σε διώξουν

Η ύστατη λύση, η λύση ανάγκης, το τελευταίο καταφύγιο στο οποίο θα πρέπει να ψάξεις παρηγοριά, αφού πρώτα έχεις εξαντλήσει οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία. Δεν χρειάζεται να σου πούμε πώς να σε διώξουν απ’ το τραπέζι, οι τρόποι είναι πολλοί. Ξεκίνα μια πολιτική κουβέντα που ξέρεις ότι θα τους εξαγριώσει ή μια ποδοσφαιρική ή πες τους κάτι που δεν πρέπει με τίποτα να ακούσουν, πχ “πατέρα αποκλείεται να είχες τόσες πολλές γυναίκες στην ηλικία μου, μούφες λες”. Σε διώχνουν και ησυχάζεις. Απλώς πρόσεχε οι τριγμοί που θα δημιουργηθούν να είναι προσωρινοί, δεν θες να βρεθείς στο δρόμο στα καλά καθούμενα, έτσι δεν είναι; Έτσι είναι.