PUBLI

5 μαγικοί τρόποι για να την παλέψεις όταν σκυλοβαριέσαι στην πόλη

Δώσε βάση και διώξε τη βαρεμάρα σου.

Όσο μαγική μπορεί να είναι μία πόλη, άλλο τόσο βαρετή μπορεί να γίνει, αν το επιτρέψουν οι συγκυρίες, όπου συγκυρίες βάλε να περιτριγυρίζεσαι από αγνώστους ή να έχεις ξεμείνει εκεί, ένα σουκού που όλη η πόλη έχει αδειάσει.

Εσύ όμως δεν χρειάζεται να τα βάφεις μαύρα.

Σου έχουμε ένα σωρό λύσεις για να σώσεις τη μέρα σου και σου έχουμε και τον Διονύση Ατζαράκη, ο οποίος μπορεί να μην αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα, αλλά έχει και αυτός τις στιγμές του, εκείνες τις στιγμές που βαριέται απίστευτα.

Δες τη λύση που σου προτείνει σ’ αυτό το βίντεο και ξόρκισε το φάντασμα της βαρεμάρας που έχει βαλθεί να μη σε αφήσει ήσυχο, όσο αράζεις μόνος σου στην πόλη.

Και τώρα σου έχουμε κι εμείς 5 λύσεις για να διαλέξεις μόνος σου αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα. Χτύπα και μια μπάρα δημητριακών Clusters όσο μας μελετάς για να πάρεις κουράγιο και ενέργεια (και δύο, αν θες η ενέργεια να ξεχειλίζει από μέσα σου).

1. Βόλτες με το τρόλεϊ

Ανακάλυψε ξανά την πόλη σου. Μπες στο τρόλεϊ και ακολούθα την ξέφρενη διαδρομή του ανάμεσα σε στραβοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και σε στροφές που δεν χωράει να τις πάρει ούτε πιτσιρικάς με πατίνι. Απόλαυσε τη διαδρομή, τους συνεπιβάτες σου, πιάσε κουβέντα μαζί τους για τα μικρά και τα μεγάλα της ζωής και ΤΑΞΙΔΕΨΕ! Είναι υπέροχη η πόλη όταν οδηγάει κάποιος άλλος για σένα και εσύ μπορείς ανενόχλητος να χαζεύεις έξω απ’ το παράθυρο, όρθιος και στριμωγμένος από παντού. Ζηλεύουμε ήδη.

2. Να ταΐσεις τις πάπιες

Έχει σημασία να είναι πάπιες τα όντα που θα στουμπώσεις με ψωμί, γιατί αν είναι γατόνια ή περιστέρια, αυτό θα σημαίνει ένα πράμα και μόνο: ότι δεν ξεκουνήθηκες από τη γειτονιά σου, βαριεστημένο κτήνος… ενώ πάπιες ίσον Εθνικός Κήπος ίσον έκανες και κάποια βήματα μέχρι να φτάσεις εκεί. Τάισέ τα λοιπόν κι άραξε. Άσε τον ήλιο να σε χτυπάει, μην τον χτυπάς πίσω και όλα τέλεια. Μόλις ξεβαρέθηκες. Μάλλον.

3. Να χτυπάς κουδούνια αγνώστων

Νιώσε για λίγο πάλι παιδί, και συγκεκριμένα εκνευριστικό χαζεμένο παιδί, απ’ αυτά που ήταν ευλογία να τα έχεις στο τελευταίο θρανίο για να πρήζουν την καθηγήτρια και ποτέ εσένα. Τρέχα σαν τον άνεμο στην μικρή τη γειτονίτσα και χτύπα το κουδούνι της πρώτης πολυκατοικίας που θα βρεθεί μπροστά σου και συνέχισε να τρέχεις μέχρι την επόμενη πολυκατοικία. Βρε τζαναμπέτη, πώς τους αναστάτωσες όλους έτσι; Χα, χα τι πλάκα ρε παιδιά.

4. Πρέφα σε παρακμιακό καφενείο

Μπες σε ένα καφενείο αυθεντικό, αυτά με την κάπνα, την τηλεόραση χωρίς φωνή και τα δεκάδες γεροντάκια γύρω από ξύλινα γυμνά τραπέζια και άραξε. Πάρε τον ελληνικό σου, δες που γίνεται το παιχνίδι, η ‘μεγάλη μπάζα’ και τράβα να συμμετάσχεις. Τι καλύτερο από ένα χαρτάκι, μέσα σε ένα καταγώγιο, που μυρίζει σαν τον ηλεκτρικό της Ομόνοιας τις παλιές καλές εποχές; Τίποτα καλύτερο, συμφωνούμε.

5. Παίξε κιθάρα σε δρόμους

Ζηλεύεις τόσα χρόνια του τζιβάτους ξυπόλυτους τουρίστες, που σταματάνε στα στενάκια του Ψυρρή και αρχίζουν να ξύνουν μια κιθάρα με τέσσερις χορδές για να βγάλουν τα ψιλά τους; Να, η ευκαιρία σου! Πάρε την κιθάρα σου ή όποιο όργανο ξέρεις τέλος πάντων, μπουζούκι, πιάνο, οτιδήποτε και τράβα στο ιστορικό κέντρο να αποδείξεις την αξία σου. Παίξε το ίδιο τραγούδι ξανά και ξανά, τραγούδησε με την απαράδεκτη φωνή σου και διασκέδασε με τα βλέμματα οίκτου και αηδίας των περαστικών. Ειδικά, το δεύτερο βλέμμα το έχεις στο τσεπάκι, αν παίξεις και ξυπόλυτος. Have fun.