Έχεις ιδέα τι σημαίνει το χρώμα του διαβατηρίου σου;

Αν όχι, τότε το βίντεο που βρίσκεται εντός θα σου φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Και σε κάποια σημεία, εκνευριστικά αληθινό.
SHARES

Μικρά βιβλιαράκια που αλλάζουν όνομα, χρώμα, τρόπο γραφής μπροστά από έναν γκισέ αεροδρομίου, λιμανιού, αφετηρίας ενός λεωφορείου. Τα διαβατήρια για κάποιους σημαίνουν ταξίδι, για κάποιους άλλους μετανάστευση οικονομική-εξαναγκαστική-κάτι άλλο, για κάποιους τρίτους δεν είναι παρά ένα ακόμη αντικείμενο επίδειξης της θρησκευτικής τους πίστης.

Όχι δεν πρόκειται για κάποια τρολιά του διαδικτύου. Το Travel and Leisure στο βιντεάκι που ακολουθεί παρουσιάζει την ερμηνεία των διαφόρων αποχρώσεων των διαβατηρίων ανά τον κόσμο που ελάχιστοι από εμάς σκεφτήκαμε ποτέ να αναζητήσουμε. Μεταξύ των εν λόγω επεξηγήσεων λοιπόν, υπάρχει και αυτή του πράσινου χρώματος στο διαβατήριο των ισλαμικών χωρών: Που υπάρχει εξαιτίας της εξαίρετης θέσης που το συγκεκριμένο χρώμα έχει στην πίστη τους.

Στο ίδιο πνεύμα, οι Ελβετοί έχουν στο διαβατήριό τους το σύμβολο και το χρώμα της σημαίας τους. Γιατί δεν μπορούν μακριά της και γιατί θέλουν παντού να επιδεικνύουν την επιβλητικότητά της.

Και κάπου εδώ, 'πέφτει' το βίντεο.

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

Σπάνιο γκολ!

Ο Λεονάρντο Κούτρης σκόραρε το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού λυτρώνοντας την ομάδα του. Το τέρμα του είναι... σπάνιο, όχι από άποψη θεάματος, αλλά λόγω...ιστορικών καταβολών.

 

Προτιμάς να γελάμε παρά να είσαι όμορφη

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Τα μαλλάκια σου ήταν εκείνα που καμάρωνε η μαμά. Καστανόξανθα, σπαστά, τα πρωινά ατίθασα, όμορφα.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.