Έχεις ιδέα τι σημαίνει το χρώμα του διαβατηρίου σου;

Αν όχι, τότε το βίντεο που βρίσκεται εντός θα σου φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Και σε κάποια σημεία, εκνευριστικά αληθινό.
SHARES

Μικρά βιβλιαράκια που αλλάζουν όνομα, χρώμα, τρόπο γραφής μπροστά από έναν γκισέ αεροδρομίου, λιμανιού, αφετηρίας ενός λεωφορείου. Τα διαβατήρια για κάποιους σημαίνουν ταξίδι, για κάποιους άλλους μετανάστευση οικονομική-εξαναγκαστική-κάτι άλλο, για κάποιους τρίτους δεν είναι παρά ένα ακόμη αντικείμενο επίδειξης της θρησκευτικής τους πίστης.

Όχι δεν πρόκειται για κάποια τρολιά του διαδικτύου. Το Travel and Leisure στο βιντεάκι που ακολουθεί παρουσιάζει την ερμηνεία των διαφόρων αποχρώσεων των διαβατηρίων ανά τον κόσμο που ελάχιστοι από εμάς σκεφτήκαμε ποτέ να αναζητήσουμε. Μεταξύ των εν λόγω επεξηγήσεων λοιπόν, υπάρχει και αυτή του πράσινου χρώματος στο διαβατήριο των ισλαμικών χωρών: Που υπάρχει εξαιτίας της εξαίρετης θέσης που το συγκεκριμένο χρώμα έχει στην πίστη τους.

Στο ίδιο πνεύμα, οι Ελβετοί έχουν στο διαβατήριό τους το σύμβολο και το χρώμα της σημαίας τους. Γιατί δεν μπορούν μακριά της και γιατί θέλουν παντού να επιδεικνύουν την επιβλητικότητά της.

Και κάπου εδώ, 'πέφτει' το βίντεο.

Share
Follow
 

Best of Network

Με φανέλα για τον νεκρό πιλότο και τους δύο φυλακισμένους στρατιωτικούς η ΑΕΛ

Τα ονόματα του πιλότου που έχασε τη ζωή του από την πτώση του Μιράζ και των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη αναγράφονται στο μπροστινό μέρος της φανέλας της ΑΕΛ στο ματς με την ΑΕΚ.

 

Ζητείται δουλειά πάνω από τη γη

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Είχε πολλαπλασιάσει την νύχτα του. Όλος ο κόσμος είχε δέκα ώρες νύχτα, εκείνος είχε δέκα πέντε. Δεν γίνεται να μην σου κάνει κάτι αυτό. Δεν ήξερε τι, αλλά κάτι, σίγουρα.

Photos

Maniac: Έρχεται το reunion της Emma Stone με τον Jonah Hill

Ασθενείς ψυχικών διαταραχών και νοσημάτων παίρνουν μέρος σε ένα πείραμα που τους επιτρέπει να ζουν μέσα στα ίδια τους τα όνειρα. Το remake της ομώνυμης νορβηγικής σειράς έρχεται με την υπογραφή του σκηνοθέτη του 'True Detective', Cary Fukunaga, και τη δύναμη του Netflix.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.